мога ли да монтирам външна бензинова помпа на фронтерата и ако някой го е правил нека даде съвет
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
външна бензинова помпа за фронтера 2.4
Свий
X
-
Първоначално публикуван от milandar Преглед на мнениемога ли да монтирам външна бензинова помпа на фронтерата и ако някой го е правил нека даде съвет
... та по темата : всичко може , ама иска четене . Хем има и нарочна тема по пробема , а и лесно се намира - хората са си направили труда да е залепена .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Колега, нямаш кошница, защото помпата ти стои директно на тръбите, които пък са заварени за фланеца, който пък се държи на десетина болтчета към резервоара.
Имам нови помпи като за теб, и ако не можеш да си намериш, ми се обади на 0898 82 ОI 82, но да е след 11:00.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Имаше стара кошница от която нищо не става изпочупена на парчета.Помпата не се държи за фланец а е вътре в кошницата.
Коментар
-
Ето кошницата:
като в началото говорех за без кошница, но после видях, че излиза само за първите до края на '92, която би трябвало да е като на Аскона и Кадет.
Ето какво имах предвид:
Щом ти е натрошена кошницата, добре е да си сложиш такава, която се продава в комплект с помпата.
Както е казал и колегата, при преправянето помпата може да гори често, което ще се случва най-вече поради лошо охлаждане, което случва през горивото, което обаче, обикновено, е не повече от 5л при тези които преправят подобни системи, щото карат на газ.
Същото се случва и с помпата в кошницата, разбира се.
Колега, щом си тръгнал по тая пътека, имай предвид, че помпата трябва да дава 3.5bar, като предполагам, регулатора е около 3.0bar.
Щом идеята е да изтъниш, което ако се направи както трябва (и то с евтини части) няма да е по-евтино, можеш да си вземеш универсална помпа на около 6bar, като задължително сложиш филтър, както и радиатор.
Китайски помпи на около 6bar по магазините бол за около 100÷120лв, които си работят добре.
P.S. Ако не сме те разбрали правилно, най-добре си сложи нова в комплект с кошницата.
Ако наистина не можеш да намериш - обади ми се.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнениеЕто кошницата:
като в началото говорех за без кошница, но после видях, че излиза само за първите до края на '92, която би трябвало да е като на Аскона и Кадет.
Ето какво имах предвид:
Щом ти е натрошена кошницата, добре е да си сложиш такава, която се продава в комплект с помпата.
Както е казал и колегата, при преправянето помпата може да гори често, което ще се случва най-вече поради лошо охлаждане, което случва през горивото, което обаче, обикновено, е не повече от 5л при тези които преправят подобни системи, щото карат на газ.
Същото се случва и с помпата в кошницата, разбира се.
Колега, щом си тръгнал по тая пътека, имай предвид, че помпата трябва да дава 3.5bar, като предполагам, регулатора е около 3.0bar.
Щом идеята е да изтъниш, което ако се направи както трябва (и то с евтини части) няма да е по-евтино, можеш да си вземеш универсална помпа на около 6bar, като задължително сложиш филтър, както и радиатор.
Китайски помпи на около 6bar по магазините бол за около 100÷120лв, които си работят добре.
P.S. Ако не сме те разбрали правилно, най-добре си сложи нова в комплект с кошницата.
Ако наистина не можеш да намериш - обади ми се.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
Аз така и не разбрах в качеството ти на специалист по Фронтерите какъв акъл му даваш на колегата , ама само да отбележа, че той в заглавието на темата пита дали може да я замени с външна помпа . Та кво ше кажеш по въпроса ? Правил ли си такава операция ? ( на Фронтера)
Цял живот се занимавам с техника от всякакво естество, като съм правил неща дето всички казват, че никога няма да станат, след което всичко работи с години.
Обаче, парите си изкарвам с търговия, та всичко споменато по-горе е минало през моите ръце, и е правено само за лично ползване.
... иначе, почти всеки ден съм по сервизи и с майстори, но всичко се прави точно както трябва.
P.S. Надявам се постовете ти да не плод на зараждащи се ментални проблеми, а е обикновено старческо вкисване.Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 06-07-21, 18:08.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
И аз не разбирам що гагичосваш темата ?
Цял живот се занимавам с техника от всякакво естество, като съм правил неща дето всички казват, че никога няма да станат, след което всичко работи с години.
Обаче, парите си изкарвам с търговия, та всичко споменато по-горе е минало през моите ръце, и е правено само за лично ползване.
... иначе, почти всеки ден съм по сервизи и с майстори, но всичко се прави точно както трябва.
P.S. Надявам се постовете ти да не плод на зараждащи се ментални проблеми, а е обикновено старческо вкисване.
Аз също цял живот се занимавам с техника , че и хляба пак с това си изкарвам . Ама да си ме видял да давам акъл примерно за Мусо ,Въсо или друга подобна щайга ? Няма как човек да е компетентен във всичко .
Четете бе хора ! Както вече намекнах има точно такава нарочна тема , че даже модераторите са си направили труда да я залепят - да не би някой кьорав да не види.
Ама е по- лесно писането . Затова един въпрос го дъвчем в по пет теми .
ПС. За протокола : в този раздел сме поне десетина човека дето караме с изкормен бъкел и външна помпа . Поне аз не съм прочел някой да се е оплакал до сега от изгоряла външна помпа . Пък и да изгори - откровен китаец струва 70-80 кинта и се сменя буквално за 5 мин на канал . Няма хамалогия , няма сваляне на баката и т.н.
И само за сведение : моята помпа държи фронта вече 11-та година .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар