Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов в клуба

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нов в клуба

Честито колега! Автомобилът с този мотор никак не е лош.Не напразно в Швейцария са доста разпространени.Що се отнася до маслото - в скоростите 5w30,а в дифа-90w.Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от asspida Преглед на мнение
      резачка на магистрала, добър в гората, мощен двигател, икономичен, евтин за поддръжка и т.н.D
      Колега asspida,
      доколкото си спомням двамата с теб по едно и също време си взехме ОФБ-тата и мога да се съглася с всичко споделено от теб по-горе. Определено си заслужава парите и грижите машинката.

Никакви проблеми през всички сезони и условия при основната цел за мен - безусловно и безпроблемно придвижване от т.А до т.Б.

Ако се строши ще я правя с кеф, защото знам какво ми предоставя като е наред...

Много съм доволен от машината, благодаря на всички колеги във форума, които помагат със споделяне на опита си и им пожелавам весели празници, а по-нататък живот и здраве да е, може и да доживеем да осъществим заветната "сбирка на фронтери в софия"

Коментар

Първоначално публикуван от tomil Преглед на мнение
        Честито колега! Автомобилът с този мотор никак не е лош.Не напразно в Швейцария са доста разпространени.Що се отнася до маслото - в скоростите 5w30,а в дифа-90w.Успех!
        За кутията добре ама за дифа това дето му го препоръчваш е малко редичкоподвеждаш човека.
        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
          За кутията добре ама за дифа това дето му го препоръчваш е малко редичкоподвеждаш човека.
          A пък за скоростите е прекалено рядко, дори не е по спецификация, да не говорим пък че човека е с автоматик където се сипва ATF а не двигателно.
          no signature no problems

Коментар

До Фанатик,
            Малка поправка - ръчни скорости са !!!
            След хвалби и малко проблемче
            Тази сутрин забелязах, че нчкой доста висок ( на височина около 140-150 см ) имам две сериозни хлътнатини със свалена боя и грунд, но за радост не е разкъсан метала на задна лява греда над стопа ). Не мога място да си намеря, освен ако някой препатил от Вас, не сподели за координатите на някой добър ( ама наистина добър ) майстор бояджия, защото така или иначе трябва да оправя и другите малки "ръждички", за които Ви пратих и снимки. Моля за съвет, кой в София е наистина добър ( ще я направи качествено ) дори и да е малко по-скъпо, а не мърляч, който да я ...
            Поздрави на всички, безаварийно, отговорно и весело изкарване на празниците
            Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

Коментар

Софийски форумен бояджия ....... taran (Илиян)
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ново доказателство за ОФ, че е повече от BMW:
                На Бъдни вечер "любимото" ми братленце с добро сърце решило да спре на някакъв дядо и да го откара до едно съседно село, че го боляли краката... Та по едно време му звъня и го питам: какво става, кога ще пристигат, че вече е 16:30, а той е тръгнал от София в 14:30 ( от София до къщата е точно 89 км ). А той: Ще дойдеш ли да ме дръпнеш, че закъсах. Отивам, а той се е спуснал по една улица, чийто наклон е умопомрачителен да закара дядото до портата му и се е надявал да се изкачи с вериги на BMW с автоматични скорости. Включвам на бавни, 4х4, спускам се на заден, а то хем лед, хем киша на слънчевите места ( киша с дълбочина около 25-30 см ), закачаме теглича, той дава леко газ, аз малко повечко и близо 60-70 м сериозен наклон, на лед, сняг, киша и т.н. го издърпах на 1-ва бавна без да усетя, че влача 1,6 тона на гърба си ( разбира се доста се сучех, но вървях уверено към върха ). Не знам, но определено давам около 200 лв. за нова зимна гума BF Goodrich Slalom 235/70 16". Няма такава гума - магистрала все едно си с летни ( няма шум, поднасяне и т.н.), на лед - перфектна, на сняг и киша още повече...

п.п.-след мнението ми прочетох темата на Евгени Турбото и определено смятам, че съм далече от същината на този форум. Обещавам, че в момента, в който ОФ 3.2 ми стане втора джипка ще се консултирам с него какво може да й причиним, че да е гордост в гората и планината
                Последно редактирано от maxxx; 28-12-09, 10:29.

Коментар

Гавра с моята личност !!!
                  Днес получих уведомително писмо от вече станала ми любима застрахователна компания ЕВРО ИНС, че оценяват двете хлътнатини на задния ляв калник общо на: 41.28 лв
                  Това мина всичката наглост, която може да се излее върху мен от тяхна страна... След като за година КАСКО-то ми е над 800 лв, а застр. стойност на джипката е 12 000 лв, тия сладури ми дават 40 лв, с които не мога и въже да си купя да се обеся от яд...
                  Та аз само като паркирам ОФ пред сервиза и ще ми поискат 50 лв, за да вляза през прага...
                  Сериозно:
                  Моля за мнения относно сериозни тенекеджийски сервизи в София, защото съм решил с възложително писмо, да я водя в такъв сервиз, да видят кон боб яде ли...
                  Скоро ще кача и списъка със сервизи, с които работят

Коментар

Това е, намери си сервиз, който работи с тези пичове от Евроинс и там без пари да ти го направят. Нищо ново не ти казах. Но понеже аз бях застрахован с предишната кола там и ми се върти в главата, че те процедират така, в техен сервиз без нищо да плащаш, само когато колата е под 4 или 5 годишна. Но не съм 100% сигурен, че е така. Провери. Те може би затова са ти казали тази смешна цифра. Щото си слагат овехтяване.
                    И все пак да не би да си е била така колата преди да я застраховаш, или при застраховането да е била нарушена цялостта на боята на въпросните панели дето са ти изкривени и сега да ти плашат само изчукването. Но и така да беше щеше предварително да знаеш. Те ти казват.
                    До колкото си спомням твоята джипка си изглиждаше перфектно на снимките като я купуваше. И в тоя ред на мисли, кога ще направя кръгче аз на тази мощна исузова красавица? Майтапя се разбира се
                    За жалост аз не мога да ти препоръчам сервиз, дето да работи с Евроинс.

Коментар

До Sony bonu,
                      За кръгчето нямаш проблем, само дай да се уговорим нещо за след работа, че ( събота и неделя не съм в Сф ).
                      Иначе определено нямаше забележки по задния ляв калник ( като сменях притежателя на КАСКО полицата, я наснимаха като холивудска красавица и се писаха протоколи ). Не знам какво овехтяване ще слагат, но според мен се нуждае от:
                      1. Сваляне на калника и изчукване ( или китосване )
                      2. грундиране
                      3. боядисване
                      4. полиране
                      Ако има някой, който ще направи тия процедури за 42 лв, го черпя до 50 лв, но качествена работа...
                      Сега съм в юридически процес да прочета всичките възможни общи условия, условия за ремонт за тяхна сметка и т.н.
                      Яко са ме ядосали

Коментар

...но според мен се нуждае от:......
                        Трябва да го видя за да ти кажа, или поне да снимаш , а пък за бившото ни склададжийче и сегашен велик шеф в "Евроинс" Асен Христов, мога да разказвам много, ама не хубави работи
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравейте,
                          Едно въпросче. Вчера гледах на зверчето нивото на спирачната течност,че е прилично малко под средното ниво и ми се зароди идеята, че трябва или да долея или цялостно да я сменя и този консуматив по машинката. Питането е:
                          1. Мога ли да доливам спирачна течност и каква марка и модел трябва да бъде тя за този модел джипка ?
                          2. Дали не е по-добре направо да я сменя и ако някой знае дали мога да се справя сам или е по-добре майстор?
                          Предварително Благодаря!

Коментар

По т.1 прочети какво пише на капачката на съда.
                            По т.2 ако го направиш може само да си облекчиш живота !
                            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Здравейте,
                              Едно въпросче. Вчера гледах на зверчето нивото на спирачната течност,че е прилично малко под средното ниво и ми се зароди идеята, че трябва или да долея или цялостно да я сменя и този консуматив по машинката. Питането е:
                              1. Мога ли да доливам спирачна течност и каква марка и модел трябва да бъде тя за този модел джипка ?
                              2. Дали не е по-добре направо да я сменя и ако някой знае дали мога да се справя сам или е по-добре майстор?
                              Предварително Благодаря!
                              1 - със сигурност минимум ДОТ 4
                              2 - Ако искаш да я смениш цялята трябва ти да се заемеш ( на повечето майстори не им се занимава или ще ти вземат яки пики за услегата)
                              Ако почниш ти:
                              - отвий тръбичките от помпата за да изтече и оттам - с помпане
                              - отвий пробките наколалата
                              - продухай тръбичките - компресор
                              - пъниш помпата - обезвъздушаваш
                              - завиваш тръбичките
                              - наливаш течност и почваш колело след колело
                              Късмет!

Коментар

Явно не си сменял спирачна течност на Фронтера, щом раздаваш такива акъли.... Не, че е кой знае каква философия, ама почти всеки, който се е пробвал в домашни условия, после е изревал от липса спирачки. Обезвъздушаването на задния мост и кантара често е тегава задача, затова по-добре е да се направи смяната със специална машинка. Има я по читавите сервизи.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X