Първоначално публикуван от kalin09
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Горивна помпа ОФБ 2,2DTI
Свий
X
-
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Коментар
-
Качествен шлаух и пружинни скобички на тройниците и на дюзите. И някак уплътняване на течовете на масло покрай там, за да не са накиснати маркучетата постоянно в масло. И събираш обратната нафта от дюзите с обратата от помпата, да си ходи в резервоара. Така помпата освен друго и ще загрява по-малко, защото топлата нафта от дюзите няма да се връща в нея. Евентуално и смяна на тройниците с метални.
От къде по-точно смуче масло? Някакво уплътнение между горната и долната част на инжектора? От самите маркучета не виждам как ще смуче.
При терано 2.7 Bosch пак е с такива шлаухи, но и с пружинни скобички. Сменяш и забравяш за следващите 10 години. Има и по-хубави маркучета с вграден вътре плат. Там поне дори да попаднеш на боклучави, пукнатините веднага се виждат, а при тия плата ги крие.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
От къде по-точно смуче масло? Някакво уплътнение между горната и долната част на инжектора? От самите маркучета не виждам как ще смуче.
А това за разделянето на нафтата го писах доста по-нагоре ,като задължително.Калин Владов,09РСПБЗН
Коментар
-
Ясно.
Впрочем, някакъв юнак из нета ги сменя без да маха вал изцяло. Само петите е махнал. Това на 2.0 на Astra.
Баси филма за да спестят 2см височина на капака на клапаните, че даже и толкова няма. При мен поне минават над вала и не са от 2 части, та излизат с поглед без да се маха нищо. Пак са изчекнати Г-образни, дето на друг мотор няма даже и близки като форма. Ама това опелското си е перверзия направо.
За сметка на това точно на моята версия (2003-2004) на ZD30 мотора, трябва да махам верига и валове за да регулирам клапани, щото решили през 2003-та да не е с пулове, ами да се сменят целите чашки. После явно са ги нахокали та са си върнали пуловете. Вярно, регулират се супер рядко, ама извращението си е извращение.
ПП: В тоя смисъл, не се ли сменят уплътненията на дюзите, проблема така или иначе не се решава, даже маркучетата да са перфектни.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Малеее тук съм „пропуснал" доста безмислени неща да прочета .... Само за протокола клапана на входящото гориво е детонатора на изгарянето на помпата ,особено на помпа VP44 !!!! За всяка болежка си има лек , но той не е по различен от фабричния ,тайната е в материала ,който ще се използва .А самата помпа се охлажда от входящото гориво ,и същото това гориво и е---ва стринката когато е само 5 литра в резервоара . Извода е -Карайте ги с много нафта !!!
Напред и нагоре
Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
0886769809-Юлиян
kiko00@abv.bg
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар