Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове за мъгла - проблем с пускането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фарове за мъгла - проблем с пускането

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Човече това нещо, дето се опитваш да го буташ назад-напред се вади, като с една кръстата отвертка отвиеш два винта под километража и с леко издърпване напред от към долната част. Отгоре е на щипки. Сенника на километража си остава на място. Операцията по свалянето е за не повече от 2 минути. До самите лампи се стига след като извадиш блокчето с бутоните и свалиш с малка часовникарска отвертка капачката на бутона. Обаче като гледам, щом не можеш да си свалиш бутоните от таблото, по-добре не се рови вътре в тях. За информация, по 140 лева бройката са нови
    Това, което се опитвах да бутам напред-назад е самия блок с бутоните /ляв или десен/ вече свален от таблото. Който откъм буксата има 4 пластмасови пъпки, които държат "карантията" за корпуса на блока. Виждам, че си писал - "с малка часовникарска отвертка капачката на бутона" - точно това се чудех - но как? В смисъл как са захванати - от горе, от страни или?

Моля те, прочети хронологията на постовете. Колегата Sony bono е обяснил перфектно за тези два болта с кръстата отвертка, така че някак си ги отвих.

Коментар

Ами извинявам се ако съм пропуснал някой пост, но така го разбрах от написаното, И аз съм писал поне 5 пъти за тия бутони и съм раглобявал един за проба, но се отказах. Утре ако имам време ще отворя един и ще го снимам за да ти стане ясна процедурата, щом те гони ентусиазма. Но ако не ти светят всички бутони, провери все пак дали въобще имат захранване. По неизвестни за мен причини почти винаги гори лампичката в бутона за задната чистачка, но никога не съм виждал изгоряла лампа по горните блокове.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Би трябвало да има захранване, защото свети този за "пръскалката" на предните чистачки дето е от страни, а не светят 3 те за чистачките. Тези за фаровете си светят. За задната не съм обърнал внимание дали свети. Чистачката работи, но почти не я ползвам. Затъмнил съм стъклата на багажника и карам предимно на страничните огледала.

Коментар

За лампичките на "тухличките". Днес разглобявах таблото и видях от къде се сменят крушките на тухличките. Елементарно е. Всъщност лампичката на всичките 4 тухлички е една и се намина на панела с тухлички отстрани. Представлява кръгче с диаметър около 6-7 мм. на което има място да влезе отвертка. Прилича на глава на винт за права отвертка. При мен е кафяво на цвят. На байонет е (развива се на половин оборот и на него е крушката. Нищо сложно и никакво разглобяване на капачетата на тухличките.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
            За лампичките на "тухличките". Днес разглобявах таблото и видях от къде се сменят крушките на тухличките. Елементарно е. Всъщност лампичката на всичките 4 тухлички е една и се намина на панела с тухлички отстрани. Представлява кръгче с диаметър около 6-7 мм. на което има място да влезе отвертка. Прилича на глава на винт за права отвертка. При мен е кафяво на цвят. На байонет е (развива се на половин оборот и на него е крушката. Нищо сложно и никакво разглобяване на капачетата на тухличките.
            Благодаря Sony bono.Съжалявам за късното включване! Направено е наистина елементарно и не е необходимо да се измъква панела, лесен достъп. А не бях обърнал внимание, въпреки че два пъти го разглабях.

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
              Виждам, че колегата е решил проблема. Но за да не отварям нова тема ще използвам тази /дано колегата няма нищо против/ - забелязах, че не ми светят "тухличките" с които се включват чистачките. Дали някой знае как да им проверя /сменя / крушките без да свалям цялото табло? Т.е. разглабят ли се самите те и как?
              Ще го сваляш. километража с козирката и после този блок е хванат за него. сваля се за 2 минути и осхте 10 минути за подмяна на крушките и монтаж. общо ..12-15 мин.
              0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от stanlypld Преглед на мнение
                Ще го сваляш. километража с козирката и после този блок е хванат за него. сваля се за 2 минути и осхте 10 минути за подмяна на крушките и монтаж. общо ..12-15 мин.
                Колега, реших проблема. Сменят се много лесно. Не е необходимо да се сваля блока, има достъп с отвертка отстрани. Но все пак благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X