Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове за мъгла - проблем с пускането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фарове за мъгла - проблем с пускането

Здравейте , колеги
    от седмица имам Фронтера - 97г;КБ 2.0 ,
    имам проблем с пускането на фаровете за мъгла , проверих бушони , лампи , но пустите фарове не светват. Някой може ли да ми каже какво друго да проверя . Благодаря Ви предварително.
    Последно редактирано от Злой; 11-06-09, 10:48.

До: Фарове за мъгла - проблем с пускането

Реле има ама не знам къде е, само го чувам че цъка при мен
    Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
    Honda CB 919 Hornet
    0898849413-Светльо
    Кръвна Група: 0+

Коментар

Провери цялата инсталация. От захранването, през копчето, до самите фарове. И масси....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart Преглед на мнение
        Реле има ама не знам къде е, само го чувам че цъка при мен
        И релето го намерих , мисля че е това което е в черната кутия под капака - бачка , явно както каза колегата ще трябва да проверя всичко

Коментар

Само да те подсетя, можеби знаеш, че фаровете за мъгла работят само, кагато са пуснати фаровете или поне габаритите.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
            Само да те подсетя, можеби знаеш, че фаровете за мъгла работят само, кагато са пуснати фаровете или поне габаритите.
            Е знам , но благодаря все пак

Коментар

Деиставй по инсталацията тогава. И нали крушките са здрави? Да не са изгоряли ей.
              Успех.

Коментар

аз имах проблем със фаровете за мъгла също. И двата не светеха, и се оказа че пластмасата на фасунгите се беше стопила, и крушките хлътваха навътре във фара и не правиха добър контакт с пластината която ги прикрепа отзад и им дава масата. Лесно се проверява като извадиш крушката и я закачиш директно към клемите на фара. Ако светне значи е лош котакт с крушката. Моите ги оправик като изкривих притискащата пластина така че да подпира крушките по-добре, и изчистих нагара.

Коментар

Първоначално публикуван от fang Преглед на мнение
                  аз имах проблем със фаровете за мъгла също. И двата не светеха, и се оказа че пластмасата на фасунгите се беше стопила, и крушките хлътваха навътре във фара и не правиха добър контакт с пластината която ги прикрепа отзад и им дава масата. Лесно се проверява като извадиш крушката и я закачиш директно към клемите на фара. Ако светне значи е лош котакт с крушката. Моите ги оправик като изкривих притискащата пластина така че да подпира крушките по-добре, и изчистих нагара.

Не е това , проверих го

Коментар

Вземи си вериго-проверител или т.н. пробна лампа и гледай да не е избягала някоя маса. Пробвай също така да включиш задните светлини за мъгла, може да са свързани през тяхното реле...
                    no signature no problems

Коментар

Аз бих пуснал нова жица през реле и бушон. Ако трябва и отделен ключ.

Коментар

Това с фаровете за мъгла явно е някакъв редовен проблем,защото и моите преди около година спряха след посещение на автомивка,смених предпазителя и тръгнаха за около седмица,и след това явно изгоря нещо друго защото предпазителя-здрав,а фаровете-йок.Но пък и аз не съм се затормозявал много-много.Любопитен съм някой по търпелив от мен какво ще открие.То вероятно е реле,ама къде е???
                        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Аз бих пуснал нова жица през реле и бушон. Ако трябва и отделен ключ.
                          Изваждал съм от такси 29 метра кабел от "байпаси" на пишман майстори.Ако колегата има желание колата да стане,дори няма какво да пита във форума от какво не му светят фаровете.Ами причините са 5-развален прекъсвач,развалено реле,прекъснат кабел,изгорели крушки,лоши връзки.Всички от изброените се локализират и отстраняват може би по-лесно от колкото да се прокара нова инсталация.
                          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Напълно съм съгласен с Пепи. Изпитвам отвращение и ужас от байпаси в ел. инсталация. Едно време имах комшия, който редовно така си "разрешаваше" проблемите...... Резултатът беше, че на една кола инсталацията изгоря тотално (заедно с половината кола), а другата му я оправих, защото таблото и случайно пламна точно когато ме врънкаше да му погледна нещо друго. Та толкоз по въпроса.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                              Изваждал съм от такси 29 метра кабел от "байпаси" на пишман майстори.Ако колегата има желание колата да стане,дори няма какво да пита във форума от какво не му светят фаровете.Ами причините са 5-развален прекъсвач,развалено реле,прекъснат кабел,изгорели крушки,лоши връзки.Всички от изброените се локализират и отстраняват може би по-лесно от колкото да се прокара нова инсталация.
                              Напълно подкрепям твоето мнение. Това не е някаква "стандартна" повреда та да я определим точно каква е по интернет.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X