Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове за мъгла - проблем с пускането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фарове за мъгла - проблем с пускането

Знам, че може да прозвучи тъпо, но да не би случайно да имаш предвид тези големите дето светят с дългите? Или случайно да са разменени куплунзите на големите с тези за мъгла /по-малките долу/. Само предполагам, след като всичко друго е здраво!

Коментар

Виж на релето силовата част дали е в ред, защото може да щрака със страшна сила, но да е с нагорели контактни пластини и по тази причина да не пропуска ток до крушките. Нормално е, там са доста ампери.

Коментар

Е намерих го , оказа се че предишният сабственик бе правил някакви странни връзки и те бяха изгоряли . Сега си бачкат идеално.
        Благодаря на всички за съветите.

Коментар

Виждам, че колегата е решил проблема. Но за да не отварям нова тема ще използвам тази /дано колегата няма нищо против/ - забелязах, че не ми светят "тухличките" с които се включват чистачките. Дали някой знае как да им проверя /сменя / крушките без да свалям цялото табло? Т.е. разглабят ли се самите те и как?

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
            Виждам, че колегата е решил проблема. Но за да не отварям нова тема ще използвам тази /дано колегата няма нищо против/ - забелязах, че не ми светят "тухличките" с които се включват чистачките. Дали някой знае как да им проверя /сменя / крушките без да свалям цялото табло? Т.е. разглабят ли се самите те и как?
            Какво е това. За първи път го чувам.

Коментар

Трябва да свалиш предния панел (рамката) на таблото. Много е лесно. Има два винта отдолу в двата края, които трябва да свалиш и после просто изкарваш рамката. За нея са хватани двата реда "тухлички". Откачаш им буксите за да си свалиш цялата рамка и после сваляш редчето с "тухлички" на чистачките и му сменяш каквото е изгоряло. Нищо трудно. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Какво е това. За първи път го чувам.

При старото табло няма лостче за чистачките, различните степени се включват с бутони(тухлички) и фаровете и те са така.Като я взех моята колко пъти съм търсил "ръчкандурката" за чисатчките като вляза в някоя локва с 200 км/ч

ПП: Извинявам се за спама.
                Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                Honda CB 919 Hornet
                0898849413-Светльо
                Кръвна Група: 0+

Коментар

Така и така темата аз е започнах и искам да я допълня . Счупено ми е стъклото на предния ляв фар и сега съм го облепил с тиксо да не падне. Днес се поразходих из автоморгите в София и намерих същият фар за 150лв, предложи ми го колега който имаше също Фронтера , но сърцето ме заболя и не го взех. Въпроса ми е може ли да се намери само стъкло за фара и има ли такива които да стават от други коли.

Коментар

Първоначално публикуван от Paul Преглед на мнение
                    Така и така темата аз е започнах и искам да я допълня . Счупено ми е стъклото на предния ляв фар и сега съм го облепил с тиксо да не падне. Днес се поразходих из автоморгите в София и намерих същият фар за 150лв, предложи ми го колега който имаше също Фронтера , но сърцето ме заболя и не го взех. Въпроса ми е може ли да се намери само стъкло за фара и има ли такива които да стават от други коли.
                    От друга кола едва ли...
                    пък на фона на 230 лв. за мигача който е в бронята как ти звучи?
                    и най-евтиния вариант, лепиш един плексиглас отгоре със силикон и си готов за 5 лв.

П.С. при Лозан видя ли?
                    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      Трябва да свалиш предния панел (рамката) на таблото. Много е лесно. Има два винта отдолу в двата края, които трябва да свалиш и после просто изкарваш рамката. За нея са хватани двата реда "тухлички". Откачаш им буксите за да си свалиш цялата рамка и после сваляш редчето с "тухлички" на чистачките и му сменяш каквото е изгоряло. Нищо трудно. Успех.
                      Ммм да, свалих панела. На него отзад двата блока с копчетата са на по 3 болта. Нооо до тук. Не можах да разглобя самия блок /или не посмях/ да се не счупи пластмасата. При сглабянето беше гадно, че тези 2 болта се навиват на едни щипки които се разместват, абе тъпо изпълнено/за пръв път фронтерата ме разочарова/. Така и не разбрах как точно се сменят крушките на тези "тухлички". Все си мисля, че трябва да има по лесен начин т.е. да се вади капачето на тухличката. Не че е проблем като не светят тези за чистачките ама ме дразни.

Коментар

До лампите не бях стигал, но все си мислех, че не би трябвало да е толкова трудно. Съжалявам ако съм те подвел. Няма ли някаква фасонка там на този панел отзад. Възможно е крушката да е само една за всички тухлички.
                        Мога да ти кажа например как си смених лампите на таблото. След всичко това, което си направил се сваля и таблото с километража и отзад всички лампи са на фасонки, както е при повечето коли.
                        На таблото с регулаторите (плъзгачите) за парното например крушката е една и се сменя като се свалят тапите на плъзгачите и после се вади на щипки цялото капаче с обозначенията и на него има само една малка крушка.

Коментар

Няма проблем. Въпроса е как да стигна до там. Мислех дали самите бутони не се свалят напред - но как? По точно капачетата на тухлите. Като напъна с отверката припуква заплашително

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
                            Може да се свали само сенника с "тухличките". Държи се на 2 винта под таблото и на щипките отгоре. За лампичките ще те разочаровам. Теоретично е възможно да се сменят, но са заврени на ........... в бутона и ще ти трябват наистина здрави нерви и фини инстрменти за да успееш. Ако все пак го направиш, свиркай! И аз имам няколко за смяна.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Дааа много ме "зарадва". Но този път не си прочел хронологията на постовете. Да не си разглабял някой диф. Стигнах до блока с тухлите и се отказах. Отзад ли се дърпат от бока или отпред магат да се извадят бутоните - това се чудя. Този блок с чистачките е с повишена трудност, защото за да излезе назад му пречи бутона за пръскане, не че другия успя да излезе. По моргите ги продават продават за 50 лв. Но май не си заслужава заради 3 крушки.

Коментар

Човече това нещо, дето се опитваш да го буташ назад-напред се вади, като с една кръстата отвертка отвиеш два винта под километража и с леко издърпване напред от към долната част. Отгоре е на щипки. Сенника на километража си остава на място. Операцията по свалянето е за не повече от 2 минути. До самите лампи се стига след като извадиш блокчето с бутоните и свалиш с малка часовникарска отвертка капачката на бутона. Обаче като гледам, щом не можеш да си свалиш бутоните от таблото, по-добре не се рови вътре в тях. За информация, по 140 лева бройката са нови
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X