Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно затъване на пясък

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Странно затъване на пясък

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Сигурно са хъбове, тогава. Кой знае как са ги наринали. Дано не са скапали нещо.

Ако са ги наплякали с грес, ще трабва да ги измиеш, и да сложиш съвсем малко рядка грес, или дори масло.
    Стига с тия хъбове бре . Не прочете ли че в пясъка се чува стържене , а джипката не мърда.. Може ли хъба да стърже без да има търкаляне ?!
    Вероятността да е изпушил съединителя е доста голяма , но има още една възможност . Бз да се обижда колегата , ама дали знае за какво му служи малкия лост ? Ако не е вкарал ръчката "както трябва" , то като нищо може да не е зацепило ни предното , ни задното и в раздатката да му дрънчат зъбчатки... особено при поизносени такива .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Стига с тия хъбове бре . Не прочете ли че в пясъка се чува стържене , а джипката не мърда.. Може ли хъба да стърже без да има търкаляне ?!
      Вероятността да е изпушил съединителя е доста голяма , но има още една възможност . Бз да се обижда колегата , ама дали знае за какво му служи малкия лост ? Ако не е вкарал ръчката "както трябва" , то като нищо може да не е зацепило предното и в раздатката да му дрънчат зъбчатки... особено при поизносени такива .
      Ооо, стържат, стържат. Еле пък автоматичните.

А по-горе колегата беше описал че са се окопали само задните, демек предно е нямал. Спомена и че са махали хъбовете някъде си. Ако са ги нарили не както трябва, или наблъскали с грес, резултата ще е баш тоя. Казва и че не чува стандартното щтракване от хъбовете.

Според мен са хъбове.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

..Може ли хъба да стърже без да има търкаляне ?!
        Може много ясно! като се опитва полуоската да се върти и хъба не може да зацепи се чува точно стържене и хрущене, и то толкова яко, че човек си мисли че му се мели дифа....
        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
          Може много ясно! като се опитва полуоската да се върти и хъба не може да зацепи се чува точно стържене и хрущене, и то толкова яко, че човек си мисли че му се мели дифа....
          Ако се е стигнало до такава ситуация , значи хъба неминуемо е сдал багажа , което означава ше го прави не само в пясъка , ами и на прав път по асфалт. Но колегата спомена , че на читав път стърженето го няма.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

...Но колегата спомена , че на читав път стърженето го няма.
            На читав път и буксуването го няма.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              На читав път и буксуването го няма.
              Ама по принцип . А при него в пясъка , не само че не е буксувал , ами изобщо не е имал движение. Това обикновено се получава когато буксуват не колелата , а съединителя .
              Но аз не изключвам и възможността ръчката да не зацепва правилно , или проблем в самата раздатка.

Коментар

Пиша ви веднага след теста на колата, вдигната на повдигач. При включени 4H, в последствие 4L, четирите гуми се въртяха, но се чуваше шум от скоростната кутия. При 2H шума отново присъстваше. Шумът го оприличавам на силно тракане.Съвета от сервиза бе за смяна на съединител.
                За хъбовете попитах човека, който ми сменя дисковете и ми каза, че е сложил от греста за тежко натоварени лагери. Лично аз днес след няколко опита чух хъбовете,които си щракат много по-глухо от преди, може би е заради грестта. Колата я купихме преди 5 години и наистина сега съединителя отлепя горе. Никога не съм включвал двойното предаване в движение, за да избегна всякакви повреди. Също и при изключването им си карам няколко метра на зад. Все още не мога да си обясна защо когато бе затънала не се движиха нито предните,нито задните колела.
                През тези всички години на употреба, никога не съм влизал в гората, ползваме я само на пясък. И съм сменял всички масла по нея според книгата. Пропуснах да ви кажа, че съм от Бургас. За съединителя проверих по нашите магазини и предложенията са Закс и Лук. Общо взето май нямам голям избор.
                Благодаря на всички ви за съветите, вие сте хора, които помагате. След като сменя съединителя пак ще ви пиша, също и след следващото влизане на пясък.

Коментар

Буксувал е съединителя. Сменяй го, барабар с притискателния диск и лагера. При тежък терен, какъвто е пясъка, ако не си на бавни (4L), по-точно на първа бавна, дори съединител съвсем в ред може да прибуксува, ако натоварването му стане в повече.

Колкото до греста, не е толкова важно каква е, особено в тия жеги. По-важно е колко е. Слага се съвсем малко, колкото за мазане, и максимално рядка. Ако ги е наблъскал повече, може и да не включват, или да включват трудно и частично. А като е и неправилна греста, и в повече, зимата може съвсем да откажат да включват или изключват, щото се сгъстява.

Накратко, сменяй съединител. Ако хъбовете правт въртели, отвори ги, измий, и сложи помалко рядка грес или дори масло. Там натоварване на триене няма, или поне е минимално. Мазането им трябва колкото да включат и изключат.

Коментар

Даже може и ваобще да не ги смазваш хъбовете. Няма за какво. Те се въртят заедно с главината и не опират никъде като са изключени. Може съвсем малко гресчица да се сложи на зъбите. И то рядка както са написали всичики по горе. Но наистина малко.
                    Не искам да влизам в спор. Така ми ги направи Лозан и това е нетовото мнение. И съответно и мое. Мисля, че е напълно прав, а и не се съмнявам в неговите познания и възможности

Коментар

Е тя греста не е само за мазане, ами и срещу водица.....
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Като каза това, та се сетих - като слагах ръчните хъбове, установих че автоматичните явно никога не са сваляни. Вътре си стоеше оригиналната грес, и беше чисто като в аптека. За съжаление не ми се вярва и новите ръчни на AVM да са толкова добре уплътнени.

Коментар

дано е само съединител ,и дано не е прав колегата които говори за демферни пружини. защото те не са във съеденителя а във маховика , а тои е МАЛОУМНО скъп
                          МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                            дано е само съединител ,и дано не е прав колегата които говори за демферни пружини. защото те не са във съеденителя а във маховика , а тои е МАЛОУМНО скъп
                            Аа?Дизелака/2.5/ няма ли шест джуджавки на феродовия диск?Успокояването на сцеплението го поемат демпфери в маховика,а феродовия е гол?Доста комерсиално решение,не мога да се сетя за някаква иновативност от класа.Нито е супер мощен мотор да разлита феродовия диск,нито Фронтерата тежи 15/20 тона.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Междудругото и аз се замислих, че водата може да създаде проблем, но ако семеринга е наред не би трябвало да влиза вода. Има едно голямо НО обаче

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                                Аа?Дизелака/2.5/ няма ли шест джуджавки на феродовия диск?Успокояването на сцеплението го поемат демпфери в маховика,а феродовия е гол?Доста комерсиално решение,не мога да се сетя за някаква иновативност от класа.Нито е супер мощен мотор да разлита феродовия диск,нито Фронтерата тежи 15/20 тона.
                                Поне на моята е така, за 2,5 не знам....
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X