Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Биалетка на стабилизиращата щанга

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Биалетка на стабилизиращата щанга

Здравейте колеги, от къде мога да си купя биалетки за Фронтера ДБ, цени и има ли ментета? Поздрави!
    Nissan Pathfinder 4.0L

До: Биалетка на стабилизиращата щанга

Първоначално публикуван от EWGENI AWRAMOW Преглед на мнение
    Здравейте колеги, от къде мога да си купя биалетки за Фронтера ДБ, цени и има ли ментета? Поздрави!
    С ресори ли си или с пружини отзад? Ако си с пружини аз имам 2 биалетки чисто нови. Ако си с ресори, си купи тампони по размер и си ги смени.
    no signature no problems

Коментар

При мен леко са се разскърцали. До какво може да доведе това?
      Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        С ресори ли си или с пружини отзад? Ако си с пружини аз имам 2 биалетки чисто нови. Ако си с ресори, си купи тампони по размер и си ги смени.
        Отзад съм с ресори. Има ли това значение, като въпросните биалетки са отпред? И до какво би довело карането със скъсана предна лява биалетка?
        Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

И до какво би довело карането със скъсана предна лява биалетка?
          И аз това питам... Карал съм лека кола със скъсана стабилизираща щанга (при Макферсон окачване). При ниска скорост нямаше никакви проблеми. Но при торисонното окачване да какво води?
          Светът на Владо

Коментар

Отзад съм с ресори. Има ли това значение, като въпросните биалетки са отпред? И до какво би довело карането със скъсана предна лява биалетка?
            Има значение, защото фронтерите с ресьори озад, имат разглобяващи се биалетки на които им се сменят само тампончетата с каквито има по размер, примерно от магазин за москвич и лада. А тези фронтери които са с пружини отзад, биалетките са им с 2 шарнира в двата края и не се разглобяват а се сменят целите и са на цена около 30 лв. бройката. Ако искате ще ви снимам големината на тампона за вашите биалетки или ако пък някой има желание да се разберем ще ви дам стар тампон да ходите по магазините да си търсите. Трябва да е около 50-60 ст. на брой. Трябват по 4 на биалетка. Карането с разбити тампончета на биалетката води до ускорено износване на тампоните на стабилизиращата щанга и от там до същото износване на тампоните на долните носачи, а цената на тампоните и цената на труда за смяна са космически. Отделно на това има луфт който е неприятен при возене.
            no signature no problems

Коментар

Има значение, защото фронтерите с ресьори озад, имат разглобяващи се биалетки на които им се сменят само тампончетата с каквито има по размер, примерно от магазин за москвич и лада. А тези фронтери които са с пружини отзад, биалетките са им с 2 шарнира в двата края и не се разглобяват а се сменят целите и са на цена около 30 лв. бройката. Ако искате ще ви снимам големината на тампона за вашите биалетки или ако пък някой има желание да се разберем ще ви дам стар тампон да ходите по магазините да си търсите. Трябва да е около 50-60 ст. на брой. Трябват по 4 на биалетка. Карането с разбити тампончета на биалетката води до ускорено износване на тампоните на стабилизиращата щанга и от там до същото износване на тампоните на долните носачи, а цената на тампоните и цената на труда за смяна са космически. Отделно на това има луфт който е неприятен при возене.
              Колега, благодаря за инфото. Моите също са с шарнири, единия от които е скъсан. Може би е трябвало да сменя въпросните тампони преди доста време. Затова питам откъде мога да купя биалетка или само шарнира за нея (ако въобще са разглобяеми)
              Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

Колега, благодаря за инфото. Моите също са с шарнири, единия от които е скъсан. Може би е трябвало да сменя въпросните тампони преди доста време. Затова питам откъде мога да купя биалетка или само шарнира за нея (ако въобще са разглобяеми)
                Странно... ако са със шарнири мисля, че не са разглобяеми, поне тези които имам не са. Виж провери си по магазините за авточасти. Ако няма ми пиши на ЛС ще ти дам тия.

Ето какви са моите. Това са тези за ресорна фронтера. Другите са шарнирен тип. Но явно има и 2-та варианта.
                ( на снимката липсва едното тампонче )
                Прикачени файлове
                no signature no problems

Коментар

Странно... ако са със шарнири мисля, че не са разглобяеми, поне тези които имам не са. Виж провери си по магазините за авточасти. Ако няма ми пиши на ЛС ще ти дам тия.

Ето какви са моите. Това са тези за ресорна фронтера. Другите са шарнирен тип. Но явно има и 2-та варианта.
                  ( на снимката липсва едното тампонче )
                  Благодаря. Довечера ще лягам под колата.Имам някакви съмнения...
                  Няма нищо странно. Явно, че моите представи за шарнири не са много точни. След допълнителен оглед видях това същото на снимката. Само че на едната я няма горната част. Прилагам снимки
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от maxxx; 29-05-09, 07:25.
                  Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

Има ги в ЕМКОМПЛЕКТ 33 -25 лв.
                    Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

А може ли разбита биалетка да доведе до неправилно износване на гумите?
                      877104344

Коментар

Първоначално публикуван от trophy_hunter1 Преглед на мнение
                        Надали.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от trophy_hunter1 Преглед на мнение
                          По-скоро от липсващата горна част на биалетката както е при теб са се разбили накрайниците които са довели до износване на гумата...
                          no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X