Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирали спирачни апарати

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Блокирали спирачни апарати

Блокирането е напълно нормално явление при износени,че и задрали челюсти ... ами то буталото,къде да ходи още!?
    Не разбрах точната причина за ваденето на работните цилиндри освен,че са блокирали?Нали ги натика отново в леглата им?Що не ги остави така ... не прочетох да пропускат течност ... ,а само да си смениш дисковете и челюстите?
    Нищо така си решил,така ще направиш просто си е кушия.
    Успех.И внимавай с шкурката ... има си износване,което е много вероятно при шлайф да текнат новите гумички.

Коментар

Преди една седмица ги смених всички гумички на двата апарата. Комплекта за двата струва 36 лв. от ул. Козлодуй. Гледай да не счупиш акустичните датчици на накладките(онези пластини занитени за накладките), зещото те оплътняват и при спиране може да чукат(накладките), ако ги няма.
      Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
        ..... Гледай да не счупиш акустичните датчици???? на накладките....
        Това някаква космическа технология ли е? За пръв път чувам за акустични датчици и то монтирани на накладки!
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Не се майтапя. На тези пластини на накладките на фронтерата ОФА се казава акустични датчици. Защото като се износи накладката пластината опира в диска и така показва с звук, че е износена. Тя(пластината) е от по-мек материал и не надира диска. Това е. Не знам дали и по-стара технология от другие датчици, но като знам коя година е моделът на ОФА
          Последно редактирано от sony bono; 05-05-09, 23:06.

Коментар

Абе аз знам за кои пластини става въпрос и за какво служат(по-скоро да обират вибрациите и да НЕ свирят накладките), но сефте чувам че са акустични датчици.....
            Неизвестен мъдрец

Коментар

И аз така мислех преди да ми ги сменят наклаткаджиите на Раковски и Сливница обаче изпълнявали и двете функции и за това се казвали така.

Коментар

Има някаква логика, ако и името да ми се струва побългарено

Коментар

Логика няма никаква.... За акустика въобще не може да става въпрос, още по-малко пък за датчик, който се предполага, че отчита някаква величина.... Това е поредното "народно творчество".... Представи си колко шофьори и кога ще "отчетат" някакво шумолене откъм предните колелета, каквото би предизвикало триенето на ламаринката по гладката повърхност на спирачния диск ...
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Колеги, благодаря много.
                    Първо на Куздов и Фанатик, които преди 2 години ме пратиха в онова магазинче на Дойран и Гоце Делчев. Купих си оттам дискове нови, по 74 лв. парчето. Английски, на някаква фирма United Break. Купих си и накладки - предни - 44 лева.
                    Успях да извадя буталата - проблемът е, че след каучоковия пръстен няма смазка и е ръждясало - в резултат на което буталата не се движат добре и запичат.
                    Разглобил съм всичко - сега ще ходя на Козлодуй, да си търся гумичките и маншоните. Надявам се да успея да сглобя всичко следобеда.
                    Сърдечно благодаря още веднъж на всички, които се отзоваха...

Коментар

Първоначално публикуван от Iskanderun Преглед на мнение
                      Колеги, благодаря много.
                      Първо на Куздов и Фанатик, които преди 2 години ме пратиха в онова магазинче на Дойран и Гоце Делчев. Купих си оттам дискове нови, по 74 лв. парчето. Английски, на някаква фирма United Break. Купих си и накладки - предни - 44 лева.
                      Успях да извадя буталата - проблемът е, че след каучоковия пръстен няма смазка и е ръждясало - в резултат на което буталата не се движат добре и запичат.
                      Разглобил съм всичко - сега ще ходя на Козлодуй, да си търся гумичките и маншоните. Надявам се да успея да сглобя всичко следобеда.
                      Това е основната функция на този форум, да си помагаме.
                      Аз вече 4 години само от там взимам накладки и дискове, все са някакви английски марки но съм много доволен.
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Логика няма никаква.... За акустика въобще не може да става въпрос, още по-малко пък за датчик, който се предполага, че отчита някаква величина.... Това е поредното "народно творчество".... Представи си колко шофьори и кога ще "отчетат" някакво шумолене откъм предните колелета, каквото би предизвикало триенето на ламаринката по гладката повърхност на спирачния диск ...
                        Погледни до къде стигат пластинките спрямо феродото на накладката и ще се убедиш, че точно така.

Коментар

Първоначално публикуван от Iskanderun Преглед на мнение
                          Колеги, благодаря много.

Колега ,много моля ако можеш да ми кажеш точният адрес на този магазин ,че и аз съм за дискове .
                          Благодаря

Коментар

Колега, извинявам се за забавянето, ама не бях влизал доста време...
                            Дано колегите да са ти помогнали междувременно. Ако не - пиши и ти обещавам веднага да ти дам адреса.
                            Още веднъж се извинявам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X