Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлично усилване на волана при Фронтерите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хидравлично усилване на волана при Фронтерите

От доста време ме гложди един въпрос , а именно: На моята ОФА съм със хидр.секторна кутия и забелязвам , че когато предните ми колела са опрени във бордюр странично или затънали дълбоко във сняг или кал , при опит да завъртя волана не мога да го направя! Няма сила, а си мислех че хидро усилвателя е имено за тази цел и трябва да има сила да отмести предницата от бордюра или да разбута калта или снега!
    Не знам как е положението при моделите със хидр. рейка.
    Затова моля да споделите вашите наблюдения по въпроса и да разбера имам ли проблем със усилването или просто то олекотява волана при маневри на място и кормуване!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

До: Хидравлично усилване на волана при Фронтерите

Е ти с хидравликата искаш да къртиш бордюра или да местиш аксиално джипа.В коловоз аналогично.Агрегатът помага доста,но ти го надценяваш.Ако смяташ,че не е достатъчно ефективен-махни ремъка и направи няколко маневри с бавна скорост и почти на място.
    п.п.-Владо,допълвам тук да няма ненужни постове.Махни ако обичаш фразата за "угасен двигател и маневри".Да не пробва някой с малък опит и да му се заключи волана в движение.Аз нарочно писах да се махне ремъка.Знаем се,надявам се да не си засегнат.
    Последно редактирано от maxxx; 26-04-09, 17:20.

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
      ....
      Затова моля да споделите вашите наблюдения по въпроса и да разбера имам ли проблем със усилването или просто то олекотява волана при маневри на място и кормуване!

Ролята на хидроусилвателя е това последното. А за "къртенето на бордюри" съм съгласен с Макса - само да добавя че не е необходимо да се сваля ремъка , просто угаси двигателя и карай по инерция
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
        От доста време ме гложди един въпрос , а именно: На моята ОФА съм със хидр.секторна кутия и забелязвам , че когато предните ми колела са опрени във бордюр странично или затънали дълбоко във сняг или кал , при опит да завъртя волана не мога да го направя! Няма сила, а си мислех че хидро усилвателя е имено за тази цел и трябва да има сила да отмести предницата от бордюра или да разбута калта или снега!
        Не знам как е положението при моделите със хидр. рейка.
        Преди имах Ауди, беше с рейка като повечето леки коли, като се опре в бордюр избутваше цялата предница. С фронтерата не е така. Не може да мръдне а хидравликата само се мъчи.
        no signature no problems

Коментар

Не съм пробвал да бутам предницата от бордюра, но определено на място воланът се върти много леко - очудващо за такова камионче. Преди време карах пасат комби без хидравлика на волана по софийските улички... няма такава мъка.
          ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
            Преди имах Ауди, беше с рейка като повечето леки коли, като се опре в бордюр избутваше цялата предница. С фронтерата не е така. Не може да мръдне а хидравликата само се мъчи.
            Дали не е от значение, че е със задно предаване?
            И моята фронтерка е с рейка, но пак си е трудно по бордюрите.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
              Дали не е от значение, че е със задно предаване?
              И моята фронтерка е с рейка, но пак си е трудно по бордюрите.
              Предаването не е от значение,а Фронтерата не е била с рейка никога.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                Предаването не е от значение,а Фронтерата не е била с рейка никога.
                Въпроса с рейката го обсъдихме в друга тема и мисля стана ясно, че Фронтера Б има рейка.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                  Въпроса с рейката го обсъдихме в друга тема и мисля стана ясно, че Фронтера Б има рейка.
                  Може,моя грешка,ако втората е с рейка.
                  Виж теглителната сила в кой мост е насочена за мен не е от значение.Просто Фронтерата е тежка машина и хидравликата на волана е доста удачно изчислена като помощник при управлението й.Маневрите са по-лесни/удобни,отколкото при доста леки автомобили,за преодоляване на бордюри и коловози-ще ползваме други "техники",няма смисъл да вземаме душата на хидравликата.

Коментар

Да бе, ОФА и междинката само били със секторна кутия, а чистата Б си била само с рейка. И аз бях твърдо убеден, че няма рейка, ама не.... А хидравликата си е перфектна. На Мерцедеса ми е по-тежък волана, а е с къде по-малки кила и гуми. Обаче и моята като опре на бордюр и не може да мръдне.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      .... А хидравликата си е перфектна. На Мерцедеса ми е по-тежък волана, а е с къде по-малки кила и гуми. Обаче и моята като опре на бордюр и не може да мръдне.
                      Аз на старата 190-ка преди време смених хидравлика от "Цар Симеон" за около 80 лв.. Оказа се че старата пома работи на 75 атм. , а тази , която купих - на 95. Олекна осезателно.
                      По принцип всеки хидравлик на волана се пресмята , но така че да има известно съпротивление. И това не е случайно . Иначе при подхлъзване няма да усетиш как колата ( или камиона) излита на някъде
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        Аз на старата 190-ка преди време смених хидравлика от "Цар Симеон" за около 80 лв.. Оказа се че старата пома работи на 75 атм. , а тази , която купих - на 95. Олекна осезателно.
                        По принцип всеки хидравлик на волана се пресмята , но така че да има известно съпротивление. И това не е случайно . Иначе при подхлъзване няма да усетиш как колата ( или камиона) излита на някъде
                        Апсолютно правилно.Сектора е японски ,конструиран за Исузу и помпа Каяба , а немците се опитват да я задвижат със една тяхна масова помпа която измислят за Голфче 1
                        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                          Апсолютно правилно.Сектора е японски ,конструиран за Исузу и помпа Каяба , а немците се опитват да я задвижат със една тяхна масова помпа която измислят за Голфче 1
                          Това за мечката или Фронтерата се отнася,че ми стана интересно.Ако е за камиончето/така мисля/,как ли би се въртял волана с "Каяба"-та.
                          Той и сега е "перо",спрямо доста автомобили.

Коментар

За новобранците като мен:
                            Ако сте притежатели на фронтерка с луфтче във волана(пък и ЛУФТ може да е ) освен карето на волана може да е и от секторната кутия.При последното ходене при майстор му споменах за проблема и както беше свален радиатора за промивка с лекота ми "обра" луфта.С ключ бъзика секторната кутия но точно къде може да каже само някой от по-запознатите колеги(аз понеже бях в купето и въртях геврека).
                            Следствие на това ми остана само леко потракване от областта под гумения маншон на кормилния прът.Свалих маншона но нищо повече не направих освен да го омажа яко с грес и пак го затворих.Ако някой е намерил лекарство за проблема да сподели.Доколкото разбирам тая кирия е за да има чупещ(или май чуплив) волан фронтерата-екстра която не ми е трябвала на никоя кола.Ако от двете страни се пъхне нещо метално и се стегне със скоба дали няма да стане номера?Или някой ако е сменял да каже колко струва че щом трака -ще се счупи все някога,а в завой със 120 не е комфортно някак без управление.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
                              За новобранците като мен:
                              Ако сте притежатели на фронтерка с луфтче във волана(пък и ЛУФТ може да е ) освен карето на волана може да е и от секторната кутия.При последното ходене при майстор му споменах за проблема и както беше свален радиатора за промивка с лекота ми "обра" луфта.С ключ бъзика секторната кутия но точно къде може да каже само някой от по-запознатите колеги(аз понеже бях в купето и въртях геврека).
                              Следствие на това ми остана само леко потракване от областта под гумения маншон на кормилния прът.Свалих маншона но нищо повече не направих освен да го омажа яко с грес и пак го затворих.Ако някой е намерил лекарство за проблема да сподели.Доколкото разбирам тая кирия е за да има чупещ(или май чуплив) волан фронтерата-екстра която не ми е трябвала на никоя кола.Ако от двете страни се пъхне нещо метално и се стегне със скоба дали няма да стане номера?Или някой ако е сменял да каже колко струва че щом трака -ще се счупи все някога,а в завой със 120 не е комфортно някак без управление.
                              То и моята е с луфт,но не му обръщам внимание!Верно,че вероятноста да се издъни на даден терен или път е голяма.На мен ми обадиха кормилен накрайник за смяна,но още го сменям!Секторната кутия не съм я гледал!
                              Последно редактирано от STROIL; 29-04-10, 05:23.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X