Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как действа преден мост на фронтера Б?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как действа преден мост на фронтера Б?

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
    Вече ми се изясни напълно. Предполагам, че първо се включва ел.мотора в раздатката за да задвижи кардана и парченцето от дясната полуоска в същата посока като лявата и тогава се включва муфата? Тука вече изпадам в подробности
    Едновременно става.С един куршум-2 заека...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Значи за да няма хъбове има муфа, но полуоските винаги се въртят. "Даже едната се върти в двете посоки едновременно"

Коментар

Полуоските са твърдо зацепени с това:

Решението е това:

Коментар

Айде сега няколко въпроса и от мен, че все не ми е ясно.
          При тази система като се изключи 4х4-то, трябва ли да се връща назад за да изключва хъбовете както се прави при автоматичните хъбове на старата Фронтера. От този въпрос произлиза и другият-забелязах, че ми се върти предното като връщам назад, при включено 4х4, на ОФА с автоматични хъбове нали се изключваше предното при движение назад, тук не е така очевидно? И след като не се изключват хъбовете при движение напред-назад значи няма смисъл от ръчни(никога не съм виждал ОФБ с ръчни хъбове). Имам леко притеснение, че въпросите ми са малко глупави, ама с толко акъл- такива въпроси
          Мерси.

Коментар

Да.Не се изключват.И точно това е проблема,защото се чупят...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Въпроса ти е малко неясен

Фронтера Б няма хъбове, за да се налага да се изключват. Полуоските винаги са зацепени , едната обаче е с вакуумен дисконектор. Другата се върти постоянно и върти предния диф .

Като се включи 4х4 стават две неща - раздатката подава въртене към предния кардан и вакуумния дисконектор съединава в едно предната лява полуоска. Съответно при изключване на 4х4 се случва обратното.

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
              Айде сега няколко въпроса и от мен, че все не ми е ясно.
              При тази система като се изключи 4х4-то, трябва ли да се връща назад за да изключва хъбовете както се прави при автоматичните хъбове на старата Фронтера. От този въпрос произлиза и другият-забелязах, че ми се върти предното като връщам назад, при включено 4х4, на ОФА с автоматични хъбове нали се изключваше предното при движение назад, тук не е така очевидно? И след като не се изключват хъбовете при движение напред-назад значи няма смисъл от ръчни(никога не съм виждал ОФБ с ръчни хъбове). Имам леко притеснение, че въпросите ми са малко глупави, ама с толко акъл- такива въпроси
              Мерси.
              [URL="http://www.spritmonitor.de/en/detail/306263.html"] [IMG]http://images.spritmonitor.de/306263.png[/IMG][/URL][URL="http://ss7.dupnica.net/?p=632"]
              [/URL]

Коментар

От: Как действа преден мост на фронтера Б?

И аз от доста време търсех отговори на тези върпоси..............то в нета няма писано по тази тема за B фронтерата ( на български).
                Да питам пък аз нещо.........тази зима провах фронтерата в 40 см сняг в съвсем лек наклон..........но като види малко повече зор и почва да тресе цялата предница. Чудя се снегът ли я подпира, кардан ли нещо не е добре........иначе като е по равното в същия сняг си върви не тресе.....??????

Коментар

Не е редно да тресе ,ако и е много снега ще буксува та огледай трансмисията отпред
                  ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Моята я тествах в 40-45 см при доста добър наклон в гората нямаше никакво тресене и никакви ядове само ЗАВАРКа на газта :Д:Д

Коментар

Здравей колега,моята Фронтера Б когато вкл. предния мост в снега имах тресене в предния мост,но след като смених гумите с 4 еднакви защото не бяха еднакви и тресенето изчезна,това го отдавах на различните гуми 2x2 и в тяхното износване. Аз така я купих Фронтерата с различни гуми и си личеше,че имаха видима разлика в износването им.От тогава нямам вече този проблем с тресенето де. Поздрави!

Коментар

Като става въпрос за тресене, на мен ми тресе задницата, без значение дали е на 4x4 или на 2x4. В дълбок сняг, като започне да боксува задницата започва да тресе. Аз си го обяснявам с това, че зацепва LSD-то, двете гуми въртът едновременно и като не може напред гумата отскача нагоре. На лед на малко сняг на кал на чакъл не го прави. Това за ОФБ-КБ 2.2 бензин.

Коментар

Първоначално публикуван от samson1 Преглед на мнение
                          .но като види малко повече зор и почва да тресе цялата предница.
                          Смени се амортисьорите и нема да тресе повече.

Коментар

Благодаря за мненията ........малко да се стопли и ги вкарвам на канала и ще пиша какво е............

Не че разбирам много , но какво общо имат амортесиорите и с тях и без тях... автомобила почва да тресе и спира да върви .......... все едно го няма предния мост.
                            Вчера я пробвах на едни налкон на малко сняг.........оставих я да боксува и слезнах да видя какво става........то пък нали съм сам......една предна и една задна въртяха.......значи предния мост.......включва........
                            Имам и един джип УАЗ ............с перкинс двигател 3ц..........като му вкл. бавните без газ върви......и не се запъва грам.......и в 65 см сняг движи и с ориг. гуми...........
                            Прикачени файлове

Коментар

Предният мост е окачен на едни тампони към рамата. Ако са разбити или охлабени болтовете моста започва да хлопа при натоварване.
                              А задният мост и при мен започва да тресе ама когато е легнала вече по корем и се е окопала юнашката. Идва му много зора тогава и започва да се кълчи от усилието!
                              Между другото лашкането може и да е от скъсан тампон на мотора!
                              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

И аз това си мисля, че може да е от тампоните на двигателя или на скоростната кутия и раздатката. Не съм сигурен как са захванати към рамата и дали има тампони и там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X