Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Frontera Sport 2.0 - особености?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Frontera Sport 2.0 - особености?

Здравейте, колеги! Това е първият ми пост във форума, надявам се, че ще науча полезни неща тук и че аз също ще бъда полезен с каквото знам.
    А сега на въпроса - очертава ми се сдобиване с Frontera Sport 2.0. Имам Audi B4 Quattro, което разменям в бартер за въпросния Opel, с малко доплащане от моя страна. Интересува ме, има ли нещо, някаква особеност за която трябва да следя при този модел (освен потенциалните проблеми, които може да възникнат при некадърна експлоатация на автомобил с раздатъчна кутия в трансмисията)? А също и нещо по конкретно - колата е била с климатик, който обаче по някаква причина е демонтиран (според собственикът й, който твърди, че така я е внесъл). Колко би струвало да се възстанови? Благодаря предварително!
    088/при нужда от помощ, или компания за бира/7908759

До: Frontera Sport 2.0 - особености?

Първия ти пост е явно, но поне отдели време и прочети темите в раздел Опел. Няма да ти е излишно дори да не си купиш фронтера. Има писано за всичко по много.

Възстановяването на климатик е условно понятие. Но под 1000 лв. няма да минеш. Може да стигне и до много повече обаче.
    no signature no problems

Коментар

Честно казано климатика не съм правил опити да го махам, единствено заради радиатора, който е най-отпред и пази от клони и други подобни удари. Но Фанатик е прав, че за възтановяването вероятно ще отидат доста вложения. Въпроса е да провериш кое по-точно от цялата система липсва (или цялата). Тогава колегите с повече познания ще кажат какво мислят

Относно климатика имай предвид, че 2,0i е сравнително слаб мотор за тази тежка машина... като пуснеш и климатик кончетата под капака доста се запъхтяват
      Светът на Владо

Коментар

Съгласен съм, наистина има писано много. "Лошото" е, че е прекалено много, а на мен ми остава малко време. Изглежда, че не съм задал въпроса съвсем ясно - интересува ме дали има нещо за което трябва да се следи не при Opel Frontera изобщо, а конкретно при въпросния модел (модификация) - Frontera Sport 2.0?! При огледа ми направи впечатление, че двигателят не е разположен напълно хоризонтално, а някак си под ъгъл - в предната част (към радиатора) е по-високо и назад се снишава. Нормално ли е?! А понеже между другото излезе още една възможност, някой има ли мнение дали 2.4 литровият двигател монтиран на Frontera понася добре газова уредба (ГИ, ГУ?)?

Коментар

Първоначално публикуван от The Namesake Преглед на мнение
          Съгласен съм, наистина има писано много. "Лошото" е, че е прекалено много, а на мен ми остава малко време. Изглежда, че не съм задал въпроса съвсем ясно - интересува ме дали има нещо за което трябва да се следи не при Opel Frontera изобщо, а конкретно при въпросния модел (модификация) - Frontera Sport 2.0?! При огледа ми направи впечатление, че двигателят не е разположен напълно хоризонтално, а някак си под ъгъл - в предната част (към радиатора) е по-високо и назад се снишава. Нормално ли е?! А понеже между другото излезе още една възможност, някой има ли мнение дали 2.4 литровият двигател монтиран на Frontera понася добре газова уредба (ГИ, ГУ?)?
          Колега извинявай но така казано имам чувството че преценяваш нашето време като по-малко ценно от твоето?
          Ако искаш да намериш отговори на въпросите ти чети. Ще ти се отговаря само на такива които ги няма в раздела.
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
            Колега извинявай но така казано имам чувството че преценяваш нашето време като по-малко ценно от твоето?...
            Което е грешка - преценявам само моето си време. Другите предполагам също - всеки си преценява сам. Но нека все пак да отправя официална молба и да не спамим повече - колеги, моля, не отговаряйте на въпросите ми, ако нямате време, или ако това е свързано с каквито и да било неудобства за Вас!
            А между другото - доста теми поразгледах преди изобщо да се регистрирам, но не намерих отговор на всичко, което ме интересува. А пък до разделите в които ми се струва най-вероятно да намеря (Opel-систематизирана информация) нямам достъп дори и след регистрацията. Такива са правилата, сигурен съм. Не съм ги измислил аз, сигурен съм и в това.

Коментар

ВСИЧКО,което те интересува за Фронтера на ниво доста над средното като специфики и спесификации,го има написано и без раздела,до който за момента нямаш достъп.

Коментар

Здравейте, колеги! Това е първият ми пост във форума, надявам се, че ще науча полезни неща тук и че аз също ще бъда полезен с каквото знам.
                А сега на въпроса - очертава ми се сдобиване с Frontera Sport 2.0. Имам Audi B4 Quattro, което разменям в бартер за въпросния Opel, с малко доплащане от моя страна. Интересува ме, има ли нещо, някаква особеност за която трябва да следя при този модел (освен потенциалните проблеми, които може да възникнат при некадърна експлоатация на автомобил с раздатъчна кутия в трансмисията)? А също и нещо по конкретно - колата е била с климатик, който обаче по някаква причина е демонтиран (според собственикът й, който твърди, че така я е внесъл). Колко би струвало да се възстанови? Благодаря предварително!
                Като всяка кола, купена на старо си има проблеми.......гарнитура на главата, термостат, радиатор.....само нема се плашиш, 2,0 i го слагат на Вектра, Калибра и Омега, така, че - части бол....страшното почва с окачването, съединител, хидравлики - всичко е японско (Исузу) и скъпо......ама гъзарията струва скъпо. Пък и българите сме ТНТМисти, така, че.....смело. С колите като със жените, всичко на късмет....успех ти желая. И........четене му е майката.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                  Като всяка кола, купена на старо си има проблеми.......гарнитура на главата, термостат, радиатор.....само нема се плашиш, 2,0 i го слагат на Вектра, Калибра и Омега, така, че - части бол....страшното почва с окачването, съединител, хидравлики - всичко е японско (Исузу) и скъпо......ама гъзарията струва скъпо. Пък и българите сме ТНТМисти, така, че.....смело. С колите като със жените, всичко на късмет....успех ти желая. И........четене му е майката.
                  Точно така и аз ги виждам нещата - Opel-ски масов мотор - добре, останалото - въпрос на късмет и преценка при огледа. Но и Quattro-то не е в категорията "Евтини за поддръжка автомобили", така че поне съм свикнал. А за гореспоменатата Frontera сделката се размина, ама някакъв подобен вариант ще се осъществи съвсем скоро... Обмислям и 2400 куб.см., дълга база с газова уредба срещу Daihatsu Feroza 1600 куб.см. без газ?! Лошото е, че Feroza изключително рядко се намира с климатик... Абе то ще си покаже, ще пиша като се осъществи нещо конкретно!

Коментар

..... А за гореспоменатата Frontera сделката се размина......
                    ....след 9 поста писане. Сега ше се съгласиш ли с Фанатик ?
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Няма смисъл от излишни спорове
                      винаги съм гледал да помагам на всеки но 99% от хората решават, че се заяждам с тях и се започва една... вече ми омръзна. И само ще трия и заключвам.
                      no signature no problems

Коментар

Извинявай, това вече не го разбрах?! За кое да се съглася, че сделката може и да се размине?! Аз не съм казвал, че е 100% сигурна. Всъщност за кое не съм съгласен с Fanatic?

Коментар

Извинявай, това вече не го разбрах?! За кое да се съглася, че сделката може и да се размине?! Аз не съм казвал, че е 100% сигурна. Всъщност за кое не съм съгласен с Fanatic?
                          Очевидно нищо не си разбрал , но понеже имам в момент време - ще ти отговоря. Пускаш пост за съвет за Фронтера , която си решил да закупиш . С доста мъгляви критерии за търсене - например това че те съмнява че двигателя като не е строго хоризонтално разположен , дали пък не е някакъв проблем с деформацията му ?! Извинявай , но това е несериозно. Фанатик най-напред ти обясни че ще е добре да ползваш търсачката. Последваха коментари за времето - и особено за твоето . Явно ти е кът . След няколко поста се оказва , че няма да я купуваш . Пък и не става ясно дали изобщо ще купуваш Фронтера. Е тогава ? ... Кой на кого губи времето с подобни писаници ? Брой постове , или какво ?
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Очевидно нищо не си разбрал , но понеже имам в момент време - ще ти отговоря. Пускаш пост за съвет за Фронтера , която си решил да закупиш . С доста мъгляви критерии за търсене - например това че те съмнява че двигателя като не е строго хоризонтално разположен , дали пък не е някакъв проблем с деформацията му ?! Извинявай , но това е несериозно. Фанатик най-напред ти обясни че ще е добре да ползваш търсачката. Последваха коментари за времето - и особено за твоето . Явно ти е кът . След няколко поста се оказва , че няма да я купуваш . Пък и не става ясно дали изобщо ще купуваш Фронтера. Е тогава ? ... Кой на кого губи времето с подобни писаници ? Брой постове , или какво ?
                            Колега, извинявай, ама всъщност ти не си разбрал... Темата не е за конкретна Frontera, точно която съм решил да купувам, а за Frontera Sport 2,0 по принцип - т.е. въпросът е има ли този модел някакви ясно изразени недостатъци?! Затова и заглавието е "Frontera Sport 2,0 - особености?" Защото ме интересува модела като цяло, а не конкретна кола. Относно търсачката - ползвам я. Ползвах я и преди да пусна темата, и след това също. И всеки, който я ползва, знае, че с нея има проблеми. Например не може да се търси фраза, ако въведеш Frontera Sport, независимо от изписването (в кавички, скоби или както и да било) излизат всички съвпадения на Frontera и Sport по отделно, или иначе казано повечето думи не конкретизират търсенето, а го усложняват. Но както и да е, щом такъв е редът - ползвам я. Само че докато я ползвах Frontera-та, която ми предлагаха се проаде, та сега ще търся пак.
                            Относно губенето на време, ще се повторя и пак ще кажа нещо, което вече казах: "...Колеги, моля, не отговаряйте на въпросите ми, ако нямате време, или ако това е свързано с каквито и да било неудобства за Вас!..."
                            Пак относто губенето на време, ако погледнеш постовете до момента, ще видиш, че една част от колегите губят от времето си, за да пуснат постове с каквато могат информация, а друга част губят от времето си за да пуснат постове с обяснения колко много време губят, докато пускат постове.
                            Мисля, че е най-добре темата да бъде заключена. От една страна аз не научавам каквото ме интересува, а от друга - натрупват се безсмислени постове. Благодаря на Vladoniki и Bodo!

Коментар

Човека пита, конкретен отговор няма.

Прочетох отгоре отгоре и ще ти кажа това което запомних, че те интересува и това което знам.

Нормално е двигателя да е така разположен, къма радиатора по-висок, назад по-ниско. И на мен ми е правело впечатление, но така е правилно. Понася добре газова уредба (2.0i). Те след 1996 се променят малко 2.0 двигателите, но общо взето по-стаия дава по-малко дефекти май. Като взимаш Фронтера ( а и не само ), проверявай дали предното предаване работи при режим 4х4. Внимавай, защото много гният, не само ламарините а и греди и всичко (тук ще ме нападнат, че Фронтерите не гният, но го казвам от опит). Като цяло, 2.0 е добър двигател и е лесен за ремонт и поддръжка. Като особенност за Фронтерите, ще ти кажа, че се налага при преминаване от 4H или 4L към 2H, да дадеш метър, метър и половина на заден ход. Това се сещам за сега да ти кажа, ако се сетя нещо по особенно, ще добавя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X