Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера 2.2 RS - 2000г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера 2.2 RS - 2000г.

Уважаеми колеги,

след като обстойно прегледах всички теми във форума и не открих отговор на въпрсите си, смятам да ви помоля за малко помощ :

1. Автомобилът има проблем със загряването - само искам да кажа, че съм чел темата на друг наш колега, който има сходен проблем, НО проблемът му е само сходен - работната температура се движи между ~93 и ~103`С. Стрелката се засилва от единия показател към другият и след 10-15 сек се връща на първия. Това се случва при почти всяко спиране на сфетофар, особено когато има задръстване. При движение не се наблюдава. Смених в Опел-Боянар термостата и датчик, който бил на таблото. Струваше ми около 400 лв. с труда, от сервиза казаха, че " било нормално така да се движи стрелката ". Моля, ако някой знае нещо, нека каже нормално ли е или не. И ако не е нормално, какъв може да е проблема.

2. Скоростомера или т.н. километраж работи когато си поиска. Как да го оправя ?

3. Има една мн гнусна лампичка, която знам че е CHECK ENGINE. Нямам газова уредба и колата никога не е имала. Та тази лампичка светва и гасне когато си пожелае. Светва дори и в движение. Помогнете да разбера какъ е проблема ......

Предварително Ви благодаря!

До: Фронтера 2.2 RS - 2000г.

Колега-имаш проблем и то много важен,но след,като си дал 400 и....лв.задай тези въпроси на "майсторите",а след това им счупи ръчичките-да не изнудват и други колеги.Пожелавам ти УСПЕХ.

Коментар

почисти си радиатора и прегледайте пак термостата дали работи нормално може да се види и водната помпа да не е износена и като се спре да не върти на празен ход водата както трябва а оборотомера ако не е от датчика сваля се цялото табло и се дава на някой телевизионен техник да я презапои цялатакъсмет
      vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
      Suzuki GSR600 98 hp
      Nissan Pathfinder 174 hp
      0878222 три 3 шест

Коментар

Колега занчи Фронтерите като цяло имат проблеми с таблото, моето табло след дълга игра успях да го оправя, стрелките ми работеха която както си искаше /оказа се че има изгорели диоди или не знам как им викат,имах няколко изгорелии и с мостче се оправи../ Та значи въпроса е дали реално ти загрява или е проблем на таблото...

А CHECK ENGINE проблема обикновенно е в маркучетата на вакума, виж прегледай и ги смени...
        Успех.

Коментар

Ако си от Пловдив знам човек който е оправил вече 3-4 табла на Фронтери и всички работят без проблем.
          Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
          Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Mom4i, разбирам каква е мисълта ти, НО проблемът е в това, че от Опел-Бояна казват -" Сигурни сме, че няма проблем със загряването на автомобила! Мерихме и температурата на двигателя - всичко е наред " . Ето защо моля за съвет. Карам съм достатъчно автомобили, но друг не ми е правил такива номера. Ако имаш представа какъв е проблема, моля те пиши.

Коментар

Първоначално публикуван от Onassis Преглед на мнение
              Mom4i, разбирам каква е мисълта ти, НО проблемът е в това, че от Опел-Бояна казват -" Сигурни сме, че няма проблем със загряването на автомобила! Мерихме и температурата на двигателя - всичко е наред " . Ето защо моля за съвет. Карам съм достатъчно автомобили, но друг не ми е правил такива номера. Ако имаш представа какъв е проблема, моля те пиши.
              Ама много правилно са ти го казали хората, само дето е трябвало да не се набутваш със тези пари!
              То си е напълно нормално във задръстванията стрелката да се колебае така! А щом се връща бързо на изходната позиция значи вентилатора ти успява бързо да охлади, което говори за изправна охлаждаща система!
              Язък за парите на вятъра!!
              А относно гнусната лампичка , единствено Елкона ще ти каже какъв и е проблема!
              Дори и аз със моето кристално кълбо не мога да видя какво става във компютъра на колата ти!!!
              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                Ама много правилно са ти го казали хората, само дето е трябвало да не се набутваш със тези пари! ...ц
                Искаш да кажеш, че няма от какво да се притеснявам. Така ли ? Вярно е, че в Опел взимат доста повече от другите сервизи, ама все се надявам че са по-кадърни от неоторизираните сервизи. Както и да е, надявам се само джипката да не се окаже, че има някакъ проблем. Мерси !

Коментар

Искам да кажа , че ако първо беше писал за проблема си , просто нямаше да ти се налага да ходиш в сервиза! И да разбереш , че там вземат повечко пари!
                  Карай спокойно, и следващия път питай, ние за това четем и пишем тук!

Коментар

Карай спокойно, и следващия път питай, ние за това четем и пишем тук!
                    ...

Много ти благодаря. Надявам се следващият ми пост да е за нещо по-приятно.

Коментар

Първоначално публикуван от Onassis Преглед на мнение
                      Искаш да кажеш, че няма от какво да се притеснявам. Така ли ? Вярно е, че в Опел взимат доста повече от другите сервизи, ама все се надявам че са по-кадърни от неоторизираните сервизи. Както и да е, надявам се само джипката да не се окаже, че има някакъ проблем. Мерси !
                      Здравейте, за мен не е нормално за 10-15 сек. да се сменя показанието за температура както си го описъл по-горе. Нищо не пречи да провериш в някой друг сервиз за да не стане фал.( Поверката е висша форма на доверие) Не си написъл за капачката на разширителния съд дали си сменил. Може да има въздушна тапа ако не ти работи клапана за обезвъдушаване.
                      Като откриеш какво не е наред пиши.
                      Поздрави
                      ОФА 2.0 Спорт "96
                      Боян 0898642831

Коментар

Първоначално публикуван от Boby Преглед на мнение
                        Здравейте, за мен не е нормално за 10-15 сек. да се сменя показанието за температура както си го описъл по-горе. Нищо не пречи да провериш в някой друг сервиз за да не стане фал.( Поверката е висша форма на доверие) Не си написъл за капачката на разширителния съд дали си сменил. Може да има въздушна тапа ако не ти работи клапана за обезвъдушаване.
                        Като откриеш какво не е наред пиши.
                        Поздрави
                        За мен е нормално, поради простата причина че моята собствена Фронтера се държи по абсолютно същия начин през последните 50 000 км, и нищо не и се е случило! Иначе не бих посъветвал колегата да спи спокойно!
                        А относно скоростта на охлаждане , може и да стане още по бързо- просто вместо да стои на празен ход ако качиш оборотите на 1500 гарантирам ти ,че ще свали времето под 10 секунди!

Коментар

За мен е нормално, поради простата причина че моята собствена Фронтера се държи по абсолютно същия начин през последните 50 000 км, и нищо не и се е случило! Иначе не бих посъветвал колегата да спи спокойно!
                          А относно скоростта на охлаждане , може и да стане още по бързо- просто вместо да стои на празен ход ако качиш оборотите на 1500 гарантирам ти ,че ще свали времето под 10 секунди!
                          Далеч съм от мисълта да се заяждам, но моята фронтера не се държи така 35000км и понеже е с ел. вентилатор а не с вискомуфа не сваля температурата за 10сек. затова написах, че второ мнение в друг сервиз не пречи.
                          Подрави
                          ОФА 2.0 Спорт "96
                          Боян 0898642831

Коментар

За мен това поведение на температурния уред не е нормално , поне за дизеловия двигател. наистина се наблюдава спадане на темературата при липса на натоварване, но при натоварен двигател при мен температурата не минава 90* . Пък и сега времето е хладничко.

Моя съвет е да намериш подходящ диагностик , които да закачи лаптопа и кабела към компа на колата и да наблюдава температурата в движение . Диагностичната програма чете данните директно от компютъра (мисля, че той взима данни от втори датчик, а не тоя за стрелката, но не съм 100% убеден) . Тъкмо ще ти кажат и защо свети "грозната" лампичка

Всъщност това е първото нещо, което е трябвало да направиш, а не да даваш сума ти пари за части.
                            [URL="http://www.spritmonitor.de/en/detail/306263.html"] [IMG]http://images.spritmonitor.de/306263.png[/IMG][/URL][URL="http://ss7.dupnica.net/?p=632"]
                            [/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от Boby Преглед на мнение
                              Далеч съм от мисълта да се заяждам, но моята фронтера не се държи така 35000км и понеже е с ел. вентилатор а не с вискомуфа не сваля температурата за 10сек. затова написах, че второ мнение в друг сервиз не пречи.
                              Подрави
                              Чакай, не съм си и помислил че се заяждаш! Убеден съм , че хората във форума не са такива!
                              Моята също е с ел. вентилатор, и най важното със добре промит радиатор! Смятам , че това е основната причина!
                              Но нека не се хващаме за думите, колегата предполагам не е мерил със хронометър секундите! Вероятно му прави впечатление че бързо охлажда, а в това няма ама нищо лошо смятам! По притеснително щеше да бъде , ако ставаше обратното.
                              В края на краищата температурата му варира във нормалните граници( вентилатора включва при около 103-105 градуса мисля че беше включвателя).А и при положение че е със нови датчици нормално е да са чувствителни!
                              Така си мисля аз, което не е закон! Просто мнение!
                              Поздрави!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X