Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с маслото на фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с маслото на фронтера

Добър ден,за първи път пиша.Имаме проблем с маслото.Значи сменихме ауспуха и почна да хвърля масло от щеката и то много.Става въпрос за фронтера 1993 год къса база 2.0i
    Някаква идея от какво може да е.Колата скоро е правена,сменяна е гарнитурата на щеката и капака.Мерси

До: Проблем с маслото на фронтера

А какво гьрне сложихте,защото,ако е "стиснато"димоотвеждането-изгорелите газове попадат в картера,ь от там покрай щеката-навън.

Коментар

Ауспуха няма нищо общо с хвърлянето на масло през щеката.Провери отдушника на картерните газове да не е запушен.Може да са износени сегментите и компресията да надува в картера.Измери компресията на цилиндрите и ще стане ясно къде е проблема.Това за ауспуха звучи като вицНалеи му две кофи компресия и караи смело.
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Гърнето е същото като старото на фронтерата,но не съм сигурна дали е "стиснато".И нормално ли е налягането в цилиндрите да е 7 атмосфери

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
          Ауспуха няма нищо общо с хвърлянето на масло през щеката.Провери отдушника на картерните газове да не е запушен.Може да са износени сегментите и компресията да надува в картера.Измери компресията на цилиндрите и ще стане ясно къде е проблема.Това за ауспуха звучи като вицНалеи му две кофи компресия и караи смело.
          Аз да кажа че цялата фронтера вече ми звучи като виц ама хайде.....Има ли филтър на отдушника и къде се намира.Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от stihia Преглед на мнение
            Гърнето е същото като старото на фронтерата,но не съм сигурна дали е "стиснато".И нормално ли е налягането в цилиндрите да е 7 атмосфери
            7 атм е много малко.На всички цилиндри ли е 7атм?

Коментар

Само на първия е мерено.а по принцип колко трябва да е?

Коментар

Труп,ако не вярваш откачете гърнето и извадете щеката.11,5-12 атмосфери е оптималния вариант.На 10-иди ела.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                  Труп,ако не вярваш откачете гърнето и извадете щеката.11,5-12 атмосфери е оптималния вариант.На 10-иди ела.
                  И според мен двигателя е за ремонт.Колко е налягането на маслото при загрял двигател?

Коментар

Незнам колко е налягането,но чак ремонт на двигателя.....минахме през сума ти майстори всички казаха че двигателя е най-здрав в цялата кола .Досега проблеми нямаше,явно защото е нямало и компресия,старото гърне и всичко дето сменихме не ставаха дори и за кърпене.аз нищо не разбирам от коли,дори книжка нямам,пиша от името на мъжа ми,понеже той няма време днес да седне на компа.Пък и всеки дава различни мнения,всички майстори казват различни неща.......

Коментар

Аз да кажа че цялата фронтера вече ми звучи като виц ама хайде.....Има ли филтър на отдушника и къде се намира.Благодаря
                      Фронтерата не е виц,Ако и да е с този тромав,но доказано здрав мотор-явно вие сте шегаджии първо да плащате,после да мерите стойности.А този двигател да е на такова дередже,дано скоро не се питаме и за дирекции,окачване и т.н.Прави се всичко,но си е допълнително наливане на пари...
                      Последно редактирано от maxxx; 19-03-09, 14:03.

Коментар

аз нищо не разбирам от коли,дори книжка нямам,пиша от името на мъжа ми,понеже той няма време днес да седне на компа.
                        Поне знаеш ли в кой град живееш все ще се намери колега да хвърли едно око
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

хехе,все още не съм изперкала толкова.От София сме,жк.Гоце Делчев.Наистина вече ми писна да хвърляме пари на вятъра и все да не работи.Може и да не сме догледали като сме я взимали,не може човек да разбира от всичко.....но....с ваша помощ.....

Коментар

Дам
                            пък после фронтерите били виц.Сигурен съм че ще се намерри колега който да погледне машината.Ако е за ремонт - най бързият и лесен и евтин вариянт е направо с нов мотор.Втора употреба де.ПХросто не си заслужава да правиш ремонти.Двигателят е легендарният C20NE - шир потреба.Същият е като на Опел Вектра.
                            BMW X6

Коментар

хехе,все още не съм изперкала толкова.От София сме,жк.Гоце Делчев.Наистина вече ми писна да хвърляме пари на вятъра и все да не работи.Може и да не сме догледали като сме я взимали,не може човек да разбира от всичко.....но....с ваша помощ.....
                              Майтап, ама май сте гледали на боб, преди да я вземете , а не колата. 7 атм е нормално за Трабант. Тоя мотор е мъртъв. Най-добре се обади на Isuzo. Телефона му го има над рейтинга му.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X