Здравейте! Не мога да командвам ел.стъклата на джипа. Не работят всичките. Някой има ли схема на инсталацията? Става дума за Опел-Фронтера с 5-врати.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Електрическа инсталация на Опел-Фронтера 5врати
Свий
X
-
До: Електрическа инсталация на Опел-Фронтера 5врати
Управлението на стъклата е под контейнерчето между предните седалки.Ако не е бушон,напръскай куплунзите на блока.Ако пак не тръгне,съответното реле за неработещия прозорец е нагоряло.Капсуловани са,но не са скъпи-магазин "Конрад".
И да платиш на някой да ти го отремонтира,па са нищо пари.
Коментар
-
ОФ - А или Б ? Може да има разлика. Не пишеш дали преди са работили. Защото ако не са и така си я купил - може и стъклото да е подпряно с трупчеЗа съжаление и такива ги има. Аз имах проблеми със задните - ОФ - А. Едното сваляше, но трудно вдигаше, а другото изобщо не работеше. За първото се оказаха релетата. Маххх ти е обяснил къде са и са по 2 броя за прозорец. За второто моторчето беше ръждасало и изгоряло + пак релетата. Ако не разбираш ще ти е нужен ел.техник за да разбере кое реле за кой прозорец е. Успех!
П.С. Пиши какво си направил и къде, че аз си търся моторче
Коментар
-
Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнениеОФ - А или Б ? Може да има разлика. Не пишеш дали преди са работили. Защото ако не са и така си я купил - може и стъклото да е подпряно с трупчеЗа съжаление и такива ги има. Аз имах проблеми със задните - ОФ - А. Едното сваляше, но трудно вдигаше, а другото изобщо не работеше. За първото се оказаха релетата. Маххх ти е обяснил къде са и са по 2 броя за прозорец. За второто моторчето беше ръждасало и изгоряло + пак релетата. Ако не разбираш ще ти е нужен ел.техник за да разбере кое реле за кой прозорец е. Успех!
П.С. Пиши какво си направил и къде, че аз си търся моторче
Като ги вземате с врати колкото в Халите,така става...
Коментар
-
Редуктора беше здрав, моторчето го пренавиха, почистиха, извадиха кабелите за четките отстрани - проработи, но нямаше душица да вдигне до горе. Пак отначало. Загубиха някаква част от него, отново преравяха - и пак тресе и не вдига до горе. Януари, от вън на /- 10 градуса/, гадно място за работа. Измръзнах, писна ми и им го оставих да му се радват. Сега съм с трупче и се ослушвам за моторче.
Ааа за вратите си има преимущество, то с КБ като видиш готина девойка и... нема да можеш да завъртиш волана
П.С. Колега, пиша тези неща в твойта тема, защото са неволи по отношение на ел.стъклата. Дано намериш свестни майстори.
Коментар
-
Фротерата е 2.2 16 ,95 година.Стъклата си работеха ,до като към алармата ,един майстор не се опита да монтира модул за затваряне на отворени стъкла от алармата.Така че ми е нужна ел схема, за да се проследят веригите ,и да се види какво е прекъснало .Ако може ниякой да помогне конкретно с схема, или проверен специалист ще съм ви много благодарен!
Коментар
-
Аз май във всяка тема има какво да попитам, ама те ремонтите не спират... При мен не работи изключвателя за горно положение на едното стъкло и стига до горе и почва да трака и прещраква нещо докато не пусна бутона(не че е най-големия проблем), но ако някой знае какво му е решениетоОФА КБ 2.0 '95
Коментар
-
Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнениеРедуктора беше здрав, моторчето го пренавиха, почистиха, извадиха кабелите за четките отстрани - проработи, но нямаше душица да вдигне до горе. Пак отначало. Загубиха някаква част от него, отново преравяха - и пак тресе и не вдига до горе. Януари, от вън на /- 10 градуса/, гадно място за работа. Измръзнах, писна ми и им го оставих да му се радват. Сега съм с трупче и се ослушвам за моторче.
Ааа за вратите си има преимущество, то с КБ като видиш готина девойка и... нема да можеш да завъртиш волана
П.С. Колега, пиша тези неща в твойта тема, защото са неволи по отношение на ел.стъклата. Дано намериш свестни майстори.
Първоначално публикуван от Ivo54321 Преглед на мнениеФротерата е 2.2 16 ,95 година.Стъклата си работеха ,до като към алармата ,един майстор не се опита да монтира модул за затваряне на отворени стъкла от алармата.Така че ми е нужна ел схема, за да се проследят веригите ,и да се види какво е прекъснало .Ако може ниякой да помогне конкретно с схема, или проверен специалист ще съм ви много благодарен!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнениеОФ - А или Б ? Може да има разлика. Не пишеш дали преди са работили. Защото ако не са и така си я купил - може и стъклото да е подпряно с трупчеЗа съжаление и такива ги има. Аз имах проблеми със задните - ОФ - А. Едното сваляше, но трудно вдигаше, а другото изобщо не работеше. За първото се оказаха релетата. Маххх ти е обяснил къде са и са по 2 броя за прозорец. За второто моторчето беше ръждасало и изгоряло + пак релетата. Ако не разбираш ще ти е нужен ел.техник за да разбере кое реле за кой прозорец е. Успех!
П.С. Пиши какво си направил и къде, че аз си търся моторче) механика с моторче!Та да си доидем на въпроса!Моторчето от старата механика си го взех (въпреки че ми казаха че моторчетата мн трудно горят) така че ако ти върши работа моето моторче можем да се разберем нещо
П.П. Сори за спаменето в темата на колегата!Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
LZ1NES
Коментар
-
От: Електрическа инсталация на Опел-Фронтера 5врати
Да не отварям нова тема и да попитам тук, купих си видеорегистратор и понеже не искам да ми минава кабела през средата на челното стъкло, кажете ми от бушонното табло под таблото, откъде мога да взема плюс който да е активен само при контакт и с работещ двигател, маса ще взема някъде от купето?
Не можах да намеря снимка с бушоните, евентуално утре да го снимам и директно да ми покажете кой кабел ще е?
За Фронтера B, става въпрос.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнениеДа не отварям нова тема и да попитам тук, купих си видеорегистратор и понеже не искам да ми минава кабела през средата на челното стъкло, кажете ми от бушонното табло под таблото, откъде мога да взема плюс който да е активен само при контакт и с работещ двигател, маса ще взема някъде от купето?
Не можах да намеря снимка с бушоните, евентуално утре да го снимам и директно да ми покажете кой кабел ще е?
За Фронтера B, става въпрос.
Коментар
-
Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнениеКабела на читавите регистратори са достатъчно дълги да обиколят предния джам и да се включат в запалката.Какво си си купил?
Проблема е че имам и навигация Гармин и нея я ползвам към запалката, а на видеорегистратора - стойката ще е постоянно монтирана зад огледалото за задно виждане, кабела ще мине под кората на тавана покрай горната част на челното стъкло, после ще мине под кората на лявата предна колонка и от там покрай таблото към бушонното табло.
Кабеляците на Гармина са ми достатъчни, та затова искам поне на видеорегистратора да са скрити?
Коментар
-
Павка , повечето линии са активни след контакт.Правилният начин да захраниш устройството е с една джиджавка , която представлява крачетата на предпазителя , но в нея има стандартния предпазител и нагоре още един , който ти е за допълнителната линия.Такива има в китовете с инсталации за ремаркета на по-новите коли.Не може да го няма при някой от колегите , който се занимава с това.Избираш си един предпазител , захранен след контакт с повечке ампера , включваш там тази развилка.Какъв е ефекта-занранването към този предпазител е с по-дебели кабелчета , та още пет ампера няма да са проблем.Развилката е със собствен предпазител.Не ти трябва схема , а пробна лампа.
Успех!Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар