Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Елиминиране на АБС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Елиминиране на АБС

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
    Проблема не е на сух терен а на кал, там докато натиснеш спирачката колелото блокира, ако си с кални гуми грайфера заорава и спираш. АБСа те удря в крака и няма спиране.
    Имаше снимки в една тема от хард разходките, как един колега се е спрял в дърветата заради АБСа
    Аз си правих експеримент на сняг да видя как действа АБС при мен. Ако натепам рязко или сравнително рязко спирачката АБС се включва и спирам за по-голямо разстояние отколкото ако я натисна плавно.
    Проверено на един и същи терен с приблизително една и съща скорост. Ориентировъчно АБС поне ми удължи с поне 1/3спирачния път.

Поздрави!
    Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
      Аз си правих експеримент на сняг да видя как действа АБС при мен. Ако натепам рязко или сравнително рязко спирачката АБС се включва и спирам за по-голямо разстояние отколкото ако я натисна плавно.
      Проверено на един и същи терен с приблизително една и съща скорост. Ориентировъчно АБС поне ми удължи с поне 1/3спирачния път.

Поздрави!
      Имам Ауди 100 от '91...то си има бутон с, който се спира АБС-а, защото са решили, че без АБС колата спира по-добре на хлъзгаво...и май са били прави ! Моята Фронтера няма АБС, но май колегата nemirko е бил изчерпателен !

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
        Проблема не е на сух терен а на кал, там докато натиснеш спирачката колелото блокира, ако си с кални гуми грайфера заорава и спираш. АБСа те удря в крака и няма спиране.
        Имаше снимки в една тема от хард разходките, как един колега се е спрял в дърветата заради АБСа
        Така е ! АБС не е спираща система, а антиблокираща! В различни условия се държи по различен начин. Едно е на суха магистрала, друго е на сняг или лед. Не и се предоверявайте! Спазвайте дистанция, карайте разумно - иначе чл. 20 (по спомен) влиза в сила.

Коментар

При някой автомобили той се грижи и за баланса между предните и задните колела. В някой условия, ако задните колела блокират могат да се получат акробатики!

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение

Поздрави!
            Да се допълня, че сега се сетих. Преди фронтерата имах рено19. То също имаше АБС. Спираше прекрасно като натепам спирачката, нищо общо с джипката.
            Не знам дали може да се прави някакво сравнение, щото реално погледнато условията са тотално различни - джипката с ол терен гуми, включено 4х4 бързи и тежи поне половин тон повече, реното с мишлен алпин нови гуми и само на предно...

Според мен АБС при сняг помага на джипката да не се завърти при рязко натепване на спирачките. Ако искаш да спреш по-бързо трябва да контролираш натиска на педала - ама как ще го направиш в екстремна ситуация....

Поздрави!
            Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X