Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Елиминиране на АБС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Елиминиране на АБС

Въпроса е дали има начин да се елеминира АБС системата на Фронтера А, 96г., КБ, 2,0и.

До колкото съм чел в различни теми АБС не е стандартно оборудване при Фронтера А.

Има ли начин да се премахне преминаването на спирачната ченост през АБС модула? Тоест от спирачната помпа тръбите, които отиват до 4-те колела да не минават през АБС-а?

Знам, че е възможно да се изключи АБС-а без тази процедура, но дали води до някакви странични нежелани ефекти нефункционирането на АБС-а (освен светеща контролна лампа на таблото - АБС)?
    Светът на Владо

До: Елеминиране на АБС

Вадиш бушона и нямаш АБС.
    Можеш и да го разкараш, но ще ти трябват нови спирачни тръбички, и евентуално нова спирачна помпа.

Коментар

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
      Да. От това нали не следват някакви проблеми, че АБС не действа?
      Светът на Владо

Коментар

Колегата е прав махаш предпазителя и решаваш проблема.( може да си го направиш на ключ ако искаш)
        Не дей да се вкарваш в други филми.
        Елиминирай го електрически и си готов няма проблем.
        Не знам на фронтерата ти дали имаш някакви електронни системи за контрол на стабилноста , атипреплъзване, или други но да знаеш че повечето системи работят с АБСа и ако го елиминираш и те ще отпаднат.

Коментар

Благодаря ви! Освен АБС нямам други системи за контрол на сцеплението или стабилността
          Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
            Можеш и да го разкараш, но ще ти трябват нови спирачни тръбички, и евентуално нова спирачна помпа.
            +1
            Карах една и половина години по този начин Тойота 80

Коментар

Колеги, аз ще обърна питанката в другата посока. Може ли да се присъди АБС на ОФА и ако някой го е правил, би ли помогнал - къде и колко
              ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                Въпроса е дали има начин да се елеминира АБС системата на Фронтера А, 96г., КБ, 2,0и.
                А защо ще я махаш?
                Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                Колеги, аз ще обърна питанката в другата посока. Може ли да се присъди АБС на ОФА и ако някой го е правил, би ли помогнал - къде и колко
                Сменяш главини (да има къде да се сложат датчиците) сменяш частично ел. инсталацията (слагаш електронния блок за управление), блока за разтоварване на спирачното налягане, и т.н......сигурно 2-2.500лв. ще ти стигнат
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  А защо ще я махаш?
                  Джипа го карам само оффроуд. Напълно излишен е. Дори в определени ситуации малко опасен
                  Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                    Джипа го карам само оффроуд. Напълно излишен е. Дори в определени ситуации малко опасен
                    Ъъъъъ някой ден, ако дойдеш на кафе ще го клюкаме, че ми е много интересно, а за писане е дълго, ама май се роди нова тема при несъстезателен оффроуд и спиране на хлъзгаво АБС-то помага или пречи , не съм карал кола с АБС в такава ситуация, но мисля че помага
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ъъъъъ някой ден, ако дойдеш на кафе ще го клюкаме, че ми е много интересно, а за писане е дълго, ама май се роди нова тема при несъстезателен оффроуд и спиране на хлъзгаво АБС-то помага или пречи , не съм карал кола с АБС в такава ситуация, но мисля че помага
                      Четах (или слушах, не помня) изказване за АБС-а от Известен Рали пилот. Човека каза (цитирам по памет) "Аз мога да спирам по-добре от АБС-а!!! НО имам да правя толкова много неща докато карам, че по-добре да ми се помага".
                      Та това е и моето мнение (аз не съм сигурен, че мога по-добре), няма нужда по-принцип, НО ПОМАГА много в конкретни КРИТИЧНИ Ситуации, в който човек реагира спонтанно и може да не се представи на нужната висота, което да му коства много!.
                      Така, че ако имаш и е Изправен ползвай си го! (мое мнение)

П.С.
                      В голяма кал извън пътя не съм пробвал защото от Всичките ми "Джипки" само една имаше, но той не работеше, пък и ако не "ръчкам" яко, почти не ползвам спирачките на оффроуд, спирам главно с двигателя!

Коментар

Спор няма, че помага. Но в някои частни случаи по мое скромно наблюдение от помощник се превръща в пречка.

Пример:
                        Спускаш стръмен наклон, терена е абсолютно сух, каменист терен... Колкото и добро сцепление да имаш при суха настилка, дори да спускаш на 1-ва бавна, понякога се налага да натиснеш спирачката за кратко (спускането е 60-80 или доста повече - 200-300м). Много голяма вероятност има под 1 или повече колела да има по-дребни камъчета. С натискане на спирачката, колелото под което има камъчета приплъзва и блокира, а от там и АБС се задейства и спирачното усилие става по-слабо. В същото време останали 2 или 3 колела имат перфектно (по-добро) сцепление с терена и това намалено спирачно усилие удължава, макар и пренебрежимо малко спирачния път.

Това мое наблюдения става причина да смятам, че без АБС в някои ситуации (но само оффроуд каране) е по-добре.

Не налагам мнение, нито съм 100% удебен, че съм прав. По-скоро е въпрос на поведение на отделна машина по терена и тестове със и без АБС

П.С. Имам предвид единствено инфарктни ситуации, при движение със скорост под 20 км/ч. и пресечен терен
                        Последно редактирано от vladoniki; 10-03-09, 10:25.
                        Светът на Владо

Коментар

Много отдавна ABSите са три и четириканални и спирачното усилие се намалява само на колелото, което е блокирало.
                          На двуканалните това е сериозен недостатък, но не вярвам твоята да е такава.

Една от ситуациите, в които АБС пречи, вместо да помага е спиране върху чакъл/сняг/пясък - при натискане на спирачката и блокиране на гумите - колелата заорават и колата спира, с АБС, колелата се търкалят върху чакъла/пясъка и т.н. и пак спира, но след време

Коментар

Ами като си преценил за себе си,че има моменти когато АБС-а не ти помага,а напротив-извеждаш си едно ключе на таблото/след предпазителя го включи във веригата/и си решаваш кога да има и кога да го няма,без да ровиш в бушонния блок всеки път.Печелиш и управление на възела в движение-ситуации всякакви изникват...

Коментар

До: Елиминиране на АБС

Проблема не е на сух терен а на кал, там докато натиснеш спирачката колелото блокира, ако си с кални гуми грайфера заорава и спираш. АБСа те удря в крака и няма спиране.
                              Имаше снимки в една тема от хард разходките, как един колега се е спрял в дърветата заради АБСа
                              Последно редактирано от koi4a; 12-03-09, 10:40.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X