Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със задна чистачка на Фронтера Б

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със задна чистачка на Фронтера Б

и нашата Фронтера има проблем с задната чистачка - не работи при самостоятелно пускане, когато обаче е съчетана с пръскачката си работи без проблеми, засичания и т.н. Да имате идея това от какво е?

Коментар

@ silvianik
      Здравейте, опитайте да почистите обувките на копчето и ако може да се разглоби и контактните пластини на самото копче
      Поздрави
      ОФА 2.0 Спорт "96
      Боян 0898642831

Коментар

Първоначално публикуван от silvianik Преглед на мнение
        и нашата Фронтера има проблем с задната чистачка - не работи при самостоятелно пускане, когато обаче е съчетана с пръскачката си работи без проблеми, засичания и т.н. Да имате идея това от какво е?
        Нагорели контактни пъпки на пластините в самия управляващ ключ.Разглобяване и чистене с шпрей-не с шкурка,имат покритие самите пъпки да издържат на ампераж и да нагорят евентуално,а не стопят.

Коментар

Първоначално публикуван от Boby Преглед на мнение
          @ silvianik
          Здравейте, опитайте да почистите обувките на копчето и ако може да се разглоби и контактните пластини на самото копче
          Поздрави
          Правил съм опит да ремонтирам такова копче, т.е. само да сменя лампичката вътре. Нямам спомен дали успях да го разглобя но помня, че не подлежи на ремонт. Само го промийте с Contox или друг спрей за почистване на ел.контакти без да го разглобявате защото ново мисля, че струва към 150 лева ...
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Постояннотоковите моторчета,не се плащат от кратковременно обратно включване.Дори това се използва за профилактика понякога.Така че смело с жиците.
            Ключа за чистачките ги управлява чрез електроника през реле-значи не се товари и не би трябвало да дефектира.
            За чистенето на пъпки(електрически): ако са замърсени само спрей;ако са нагорели фина шкурка и после гумичка за молив и търкане до блясък,още по-добре зъболекарска гума с машинка.
            Във вашия слушай(без да познавам точно модела ,по описанието по-горе), мисля че най-проблемното нещо е пластмасовото зъбно колело с изключвателите.
            Електронния блок за управление е вероятно само реле за време.Няма какво друго да е.
            Дано съм бил полезен.
            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              Правил съм опит да ремонтирам такова копче, т.е. само да сменя лампичката вътре. Нямам спомен дали успях да го разглобя но помня, че не подлежи на ремонт. Само го промийте с Contox или друг спрей за почистване на ел.контакти без да го разглобявате защото ново мисля, че струва към 150 лева ...
              Разглобява се,зора е при събирането,че има едни пружинки...
              Но ключовете/поне на моята/са японски и като си търсех по битака ключ за халогените ми пасна биля като визия/щипки,габарит-залепна/ от Мицубиши или Патрол/ще излъжа кое точно беше/.Цената беше 2 лева и една "Загорка".
              С подобен начин на управление на чистачката,търсене му е майката-няма начин само Фронтерата да е с подобно движение на бутона.После прозвъняване на командите,разместване на куплунга и редовна задна чистачка.

Коментар

Не се сещам за друга кола с такъв трипозиционен ключ.... А, че може да се преработи по друга схема не е проблем, но вероятно ще се наложи да се разделят функциите на 2 бутона.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Не се сещам за друга кола с такъв трипозиционен ключ.... А, че може да се преработи по друга схема не е проблем, но вероятно ще се наложи да се разделят функциите на 2 бутона.
                  То първо колегата/или някой друг/ да го отворят и обслужат-какво толкова да му се случи на ключа,само да няма строшена пластина.
                  За разделянето си прав,даже след ключа за халогените като махнах едната капачка,остана още една свободна и затапена.150лв-пренареждам кабелаците,че пушек ще се вдига...
                  Ама не пише от къде е,щото би могло Лозан да му е наблизо...

Коментар

Колеги, от къде си купувате задната чистачка? На КБА е 29см. От един месец питам във всички авто магазинчета и не мога да намеря нищо под 36-38 см. При представители на Опел ме е страх да питам, да не струва колкото Жигули с две чистачки
                    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                      Колеги, от къде си купувате задната чистачка? На КБА е 29см. От един месец питам във всички авто магазинчета и не мога да намеря нищо под 36-38 см. При представители на Опел ме е страх да питам, да не струва колкото Жигули с две чистачки
                      Пробвай в магазин за руски части-от ЗАЗ или УАЗ-те са с малки стъкла и да преправиш захвата на перото.
                      Може да си смениш само пластините и гумата на старата.

Коментар

Има в почти във всеки по-читав магазин за авточасти. На Бош, Шампион или Валео - 18 инча - около 28 см. Малко е по къса, но не е проблем. Стига да се съгласят да ги разкомплектоват и да ти продадат 1 бр. около 7 лв. Аз си купих от една верига магазини за авточасти, но за съжаление не помня точно името. Нещо като "автоплюс" или "Автоекспрес". Не взимай тези евтините с пластмасовите държачи, боклук са, а и гумата им се вдървява за 1 месец.
                        Последно редактирано от Oldman; 20-02-09, 10:47.

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                          Аз си купих michelin, продават ги по една. Моята е към 32см (сега ходих да я меря с линийката, баси виелицата е при нас ). Не са лоши, но все пак предпочитам шампионки. Цена - около десетина лева, не помня точно колко. Взех я от бензиностанция на Петрол.

Поздрави!
                          Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
                            .... На Бош, Шампион или Валео - 18 инча - около 28 см. .....
                            18х2,54=45,72 см
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

18х2,54=45,72 см
                              Да, да - грешка при писането - 11, а не 18. Чак сега го видях.

Коментар

Привет и от мен!При мен проблема е че работи непрекъснато независимо от положението на ключа,и немога да намеря блока за управление?Сега съм със изключена букса.Къде може да е проблема при мен?
                                Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X