Проблема с неработещата задна чистачка на Форнтера Б е ясен че съществува(поне на мен, имах две Фронтерки с идентичен проблем). Въпроса е, че все още не съм го решил. Ако има някой с ценна информация за отсраняването му, ще е от полза да сподели...!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем със задна чистачка на Фронтера Б
Свий
X
-
До: Проблем със задна чистачка на Фронтера Б
и аз имам същия проблем колега!Оня ден само проработи за малко и дотам само че аз имам проблем и с предните в един сервиз ми обясниха че решението било смяна на моторче, но не съм много съгласе ,защото като махнах сички кори отзад се оказа че изобщо не достига ток до моторчето.Лошото беше че не ми остана време да свваля моторчето да го разчувъркам и да го пробвам свалено дали ще тръгне. А някой има ли си на идея кач пара са тези моторчета?-||||-----||||-
.......\o/
........||
......./ \
Dynamic
Carp fishing club
-
Първоначално публикуван от jorne:)) Преглед на мнениеи аз имам същия проблем колега!Оня ден само проработи за малко и дотам само че аз имам проблем и с предните в един сервиз ми обясниха че решението било смяна на моторче, но не съм много съгласе ,защото като махнах сички кори отзад се оказа че изобщо не достига ток до моторчето.Лошото беше че не ми остана време да свваля моторчето да го разчувъркам и да го пробвам свалено дали ще тръгне. А някой има ли си на идея кач пара са тези моторчета?
Коментар
-
Първоначално публикуван от jorne:)) Преглед на мнениеИма нещо такова защото ако проблема е в моторчето не би трябвало да тръгва когато си иска
Коментар
-
Ми то или ще се изпатка и тогава наистина ще трябва да купувам друго или ще трагнеШегата настрана мисля че кабелчетата бяха червено и черно т.е. + и - поне по закона на електрониката
-||||-----||||-
.......\o/
........||
......./ \
Dynamic
Carp fishing club
Коментар
-
Тцъ.... В автомобилите черното не винаги е минус, а червеното обикновено е +, който идва от контактния ключ."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
аз като се опитах да отстраня това малко досадно проблемче , еладжията(принципно единствения "майстор", за който нямам забележки) каза, че се управлявало от някакъв блок, който правел проблем и единствения не смъртоносно скъп начин да се отстрани било да се теглят паралелни кабели и т.н., което сметнах за излишно
Коментар
-
Много здраве от мен на такъв "еладжия".... Това е почти сигурен начин да си докараш още проблеми, не дай Боже и пожар
.... Търси се причината за проблема, а не отстраняваме как дойде последствията! Наистина въпросната чистачка се командва от електронен блок, но нямам идея къде се намира. Вероятно е в задната врата. Най-честата причина за отказ на подобни места е скъсване на кабел на мястото на съединяване на снопа между купето и вратата или корозиране на клеми. Може и моторчето да е убито. Ако въпросният майстор не може да разгадае 5 кабела за какво служат, зарежи го за да не плачеш после
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Да поясня проблема. Електро моторчето си работи(стига ток до него), но чистачката си прави каквото иска. Спира по средата на стъклото или направо блокира и не се прибира на изходно положение и започва да трака. Несъм запознат с това електромоторче, но ми се струва че проблема е в нещото(каквото и да е то) което подава импулсите(командва движението на чистачката).
Коментар
-
При мен не само, че не позиционира в края, но и се включва с един мах при всяко палене на колата. Нямам идея дали така трябва да бъде, тъй като я имам от скоро Фронтерката, но логиката ми казва, че ако е замръзнала и реша да запаля колата, ще изгоря или моторчето или предпазителя.
Някой знае ли регулатора за височината на светене фаровете /или както се нарича там/, дали има собствен предпазител? При мен фаровете не се движат и ми се иска да е предпазитела виновен."Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."
Коментар
-
Първоначално публикуван от brandisliano Преглед на мнениеДа поясня проблема. Електро моторчето си работи(стига ток до него), но чистачката си прави каквото иска. Спира по средата на стъклото или направо блокира и не се прибира на изходно положение и започва да трака. Несъм запознат с това електромоторче, но ми се струва че проблема е в нещото(каквото и да е то) което подава импулсите(командва движението на чистачката)."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от brandisliano Преглед на мнениеДа поясня проблема. Електро моторчето си работи(стига ток до него), но чистачката си прави каквото иска. Спира по средата на стъклото или направо блокира и не се прибира на изходно положение и започва да трака. Несъм запознат с това електромоторче, но ми се струва че проблема е в нещото(каквото и да е то) което подава импулсите(командва движението на чистачката).
След разглобяване на моторчето се оказа , че е са изядени зъбите на колелото което върти рамото. То е пластмасово, а на двигателчето е метално. На пластмасовото колело има метални писти ,които управляват захранването на двигателчето, и пускат и спират тока в зависимост от положението на рамото на чистачката.
Тази авария се получава при пускане на чистачката когато е замръзнала за стъклото, идва момент в който пластмасовите зъби просто се изкъртват, а тово се лекува със ново колело!
Обаче аз за две години не съм намерил такова и карам без чистачка.
Смятам да потърся подобна машинка от друг автомобил и след необходимото преправяне да реша проблема!
Поздрави!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
А лекия вариант е, че това моторче би трябвало да има четки и те да са износени.
Що се отнася до блока за управление, на него има множества релета. Може някое да е заминало и да се подмени. Релетата са по 3-4 лв., всеки приличен ел.техник поже да ги подмени.
Аз имах проблеми със задните ел.стъкла. Управляват се от по 2 релета, блока е под кутията за касети м/у предните седалки.
П.С. Та в контекста, някой да има излишно моторче за задно ляво ел.стъкло?
Коментар
-
Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение....Обаче аз за две години не съм намерил такова и карам без чистачка.
Смятам да потърся подобна машинка от друг автомобил и след необходимото преправяне да реша проблема!..., бъзикам се, едва ли ще сложа нещо втора употреба, освен джанти.....Каргоекспрес са ми крайно нелюбим (заради цените), но май единствен доставчик на резервни части.....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар