Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Управление на странични огледала на ОФА къса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Управление на странични огледала на ОФА къса

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
    ......ОФА КБ 2,0 i 1996 пълен ел.пакет, клима, централно, имобилайзер.....даже и резервна гума !!! Това последното в сферата на шегата.....Обаче защо на радиатора на климатика имам САМО един вентилатор ???
    Ми не знам , аз пък що имам два.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
      Обаче защо на радиатора на климатика имам САМО един вентилатор ???
      Може да е каръщисана може и да не е Ако колата идва от "по-студена" държава стига и един. Тогава и предния радиатор (кондензатора) е с по-малка площ. Ако трябва по-голяма охладителна мощност кондензатора е по-голям и се слагат два ел. вентилатора...но може и големия с виското на колата + един по-малък спомагателен отстрани. При допълнително монтираните на климатик също обикновенно е с един и т.н.....
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Темата е за огледала.
        no signature no problems

Коментар

Имам и аз въпрос по темата. Моята е ОФА 95. Имам джоистика, но той мести огледалата само на горе - на долу. Движението на ляво и дясно не сработва и имам чувството, че подгряването също не работи, въпреки че светва жълтия диод на джоистика. Ако беше само на едното огледало, щях да си помисля, че проблемът е в него, но и при двете не работи. Каква е инсталацията - на един предпазител ли е управлението или на различни(аз намерих само един под волана)? Вероятно може и бутонът да не контактува за движението, но тогава защо би светнал диода за подгряването, а то също да не работи?
          Някой може ли да сподели подобен опит?
          ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
            Имам и аз въпрос по темата. Моята е ОФА 95. Имам джоистика, но той мести огледалата само на горе - на долу. Движението на ляво и дясно не сработва и имам чувството, че подгряването също не работи, въпреки че светва жълтия диод на джоистика. Ако беше само на едното огледало, щях да си помисля, че проблемът е в него, но и при двете не работи. Каква е инсталацията - на един предпазител ли е управлението или на различни(аз намерих само един под волана)? Вероятно може и бутонът да не контактува за движението, но тогава защо би светнал диода за подгряването, а то също да не работи?
            Някой може ли да сподели подобен опит?
            ...оксидация и сулфатизиране...
            Шпрей по обувките на управлението и задържане на командата през джойстика-горе/долу+ляво/дясно докато тръгне да се движи навсякъде.Дясното ми беше така умряло-сега се движи където му кажа с джойстика...
            Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              ...оксидация и сулфатизиране...
              Шпрей по обувките на управлението и задържане на командата през джойстика-горе/долу+ляво/дясно докато тръгне да се движи навсякъде.Дясното ми беше така умряло-сега се движи където му кажа с джойстика...
              Успех!
              Моля за още малко ясното. Кои обувки - при огледалото ли? Вадих бутона, при него всичко изглежда ОК. А защо задържане?
              ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Моля за още малко ясното. Кои обувки - при огледалото ли? Вадих бутона, при него всичко изглежда ОК. А защо задържане?
                Обувките с контактен шпрей при огледалото+обувките при джойстика.После тормоз със задържане на командите-най-много да измяца някой бушон,веригата е подсигурвна достатъчно.Ако искаш утре на ЛС мога да ти пиша и принудително захранване на огледалата за да си убеден,че джойстика ти е в ред/или не/.

Коментар

Обувките с контактен шпрей при огледалото+обувките при джойстика.После тормоз със задържане на командите-най-много да измяца някой бушон,веригата е подсигурвна достатъчно.Ако искаш утре на ЛС мога да ти пиша и принудително захранване на огледалата за да си убеден,че джойстика ти е в ред/или не/.
                  Ще съм благодарен, ако ми изпратиш начин за проверка.
                  А какво да правя с подгряването? Как да потвърдя дали работи? Водата и ледът не съхнат, а диода светва.
                  ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Ще съм благодарен, ако ми изпратиш начин за проверка.
                    А какво да правя с подгряването? Как да потвърдя дали работи? Водата и ледът не съхнат, а диода светва.
                    Лоша връзка или прекъснат реотан-и на двете обаче ме съмнява.По-скоро нещо след диода...и пак сулфатизация.
                    Окъпи ги с шпрей и ми пиши ЛС-ще ги подкараме...

Коментар

Колеги нека не на лични, за да може всички да се информират.
                      Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        Темата е за огледала.
                        Добре де, питаше, та му отговорих Ще идваш да те черпя едно кафе (не е рушвет ) да не ме "модерираш" Сега за огледалата
                        Имам и аз въпрос по темата. Моята е ОФА 95. Имам джоистика, но той мести огледалата само на горе - на долу.
                        ако джойстика е на вратата, а не в купето може и прекъснат кабел на свивката на вратата аз бих направил теста с ампермер на акумулатора при кое положение променя консумацията и при кое не, после с пробна лампа на верига
                        ....пък ако накой с "Фронтера" ми се дотъркаля може и аутопсия да му направя....
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

На мен ми топли само лявото огледало, може би защото го свалях лятото и нещо се е размърдало. То бутончето е само едно.
                          2.2 дълга база 1997г.
                          Прикачени файлове
                          2.2 16В ДБ 97г.

Коментар

Възможно е... След като си свалях таблото миналата седмица установих, че куплунзите в кухините на лявата колонка са доста окислени и имаше и хлабави връзки. Не е лошо първо те да се прегледат и почистят със спрей за ел. контакти. Ако не помогне, няма и да навреди ....
                            П.П> Преди години имах Мондео, чиито ел.стъкла и огледала отказваха понякога точно заради лоша връзка в бутончетата на вратите.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Колега,maxxx го е казал къде да човъркаш,можеш да пробваш да разглобиш огледалото и бутона с джойстика,провери ги за прекъснати връзки,почисти всичко/особено джойстика,той се разглобява/и аз имах такъв проблем-разглобих и почистих всичко,разглобявай внимателно и съм сигурен,че ще се справиш и нещата ще се оправят.
                              (0+)
                              Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Както казва,колегата "kuzdov" куплунГите са основния фактор за движението на ел.моторите на въпросните огледала ... та възможно е проблема да идва от тях!
                                Колегата "maxxx" отваря скоро неговите,а и богатия опит с който разполага,на 100% бих заложил на неговото мнение!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X