Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Високо ниво на маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Високо ниво на маслото

Ако пък има турбо, още по-добре. Обикновено не е първа младост и обича да си попийва масълце.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
      Ако пък има турбо, още по-добре. Обикновено не е първа младост и обича да си попийва масълце.
      Е, ще го получи. Откъм двете перки едновременно.

Коментар

И ще пуши повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
          И ще пуши повече.
          Не знам, ти си авторитетът по въпроса. Моите двигатели имат видими емисии само зимно време. А осезаеми с нос - никога.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Никакъв хидравличен удар не е възможен откъм маслото.......
            Не, че съм виждал, но чисто теоретично ако под голям ъгъл маслото се стече в единия край на картера и нивото му е значително над сметнатото от проектантите, какво би се получило при 3-4000 оборота?
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              Не, че съм виждал, но чисто теоретично ако под голям ъгъл маслото се стече в единия край на картера и нивото му е значително над сметнатото от проектантите, какво би се получило при 3-4000 оборота?
              Разплискване в картера ще получиш. За хидравличен удар, трябва течността да е затворена без изход навън и без газов обем, който да поеме свиването. Картера чак толкова не можеш нито да го напълниш, нито да го уплътниш.

Коментар

При 3-4000 оборота бая плискане ще се получи.... Не ми се смята с каква скорост би се цопнало буталото, но си мисля, че силата на удара ще е достатъчна да откъсне буталото от шийката на биелата.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  При 3-4000 оборота бая плискане ще се получи.... Не ми се смята с каква скорост би се цопнало буталото, но си мисля, че силата на удара ще е достатъчна да откъсне буталото от шийката на биелата.
                  Недей смята, няма да стигне. И все пак, при такава скорост на въртене няма да имаш момент, в който целия ход на буталото е пълен с масло.

Коментар

Мълчи се по темата за евентуално нанасяне на щети.Сигурно е обаче че излишното мотора ще си го изхвърли в процеса на експлоатация.Резултата според мен ще бъде мръсен двигател,но защитен от корозия.
                    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                      Мълчи се по темата за евентуално нанасяне на щети.Сигурно е обаче че излишното мотора ще си го изхвърли в процеса на експлоатация.Резултата според мен ще бъде мръсен двигател,но защитен от корозия.
                      Защитени от корозия ще бъдат гърнетата, за кратко и отвътре. Освен ако имаме циганско Жигули с откачена картерна вентилация. В който случай двигателят е оплескан с масло при всякакво ниво на маслото в двигателя.

Коментар

Мръсен двигател не е добре понеже охлаждането му се влошава рязко.
                        Автомобилът не губи топлина само от радиатора на охлаждащата течност.Двигателят и маслото също играят ако не основна ,то първостепенна роля за охлаждането.
                        По въпросът за високото ниво - мисля че е нужно да се източи това което е излишно.Опелите така и така имат слабост да текат от към семерингите на коляновият вал и гарнитурата на капака на клапаните.
                        Не е нужно да се напъват излишно.Ако се остави така правилният път на маслото е посочен от Ясен, но често в практиката не е така.Просто този отдушник е твърде често запушен и маслото излиза от други непредвидени места.
                        BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                          Сигурно е обаче че излишното мотора ще си го изхвърли в процеса на експлоатация.Резултата според мен ще бъде мръсен двигател,но защитен от корозия.
                          Да, това със сигурност. Изпитал съм го с друг автомобил. Почват да сълзят семеринги на кол.вал и всички видове гарнитури и уплатнения. За хидравлични удари и т.н., не съм чул или видял някой да го е изпитал. И аз сипах повече масло, но на сутринта след проверката веднага го източих. Стеряма се да е 2/3 над мин. На някои автомобили и производителя го препорчва. Всъщност пише, че е задължително.

Коментар

Аз затова не си сменям гарнитурата на картера. Като го държа много в обороти си изхвърля излишното, иначе не. Е, налага се по-често да доливам масълце...

Коментар

Няма страшно ако е маслоядче ще си го изпапка.
                              [B][I][U]Ако някои се опита да те засенчи остави го да слънчаса[/U][/I][/B]

Коментар

Ок Отидох на сервиз и ми дръпнаха с някаква помпа докато стане на MAX.
                                Преди това нарочно измерих с линийка колко е над MAX и констатирах че е 1см. За да отиде на max източиха 500мл.
                                Toва е ...но дискусята бе полезна))
                                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X