Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запотяване на стъклата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Запотяване на стъклата

Ми аз по цял ден се мотая и ако имаш нужда от съдействие, мога да помогна. Още повече, че и на мен ми предстои такава операция(втора зима мръзна ) и може да науча нещо полезно.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Ми аз по цял ден се мотая и ако имаш нужда от съдействие, мога да помогна. Още повече, че и на мен ми предстои такава операция(втора зима мръзна ) и може да науча нещо полезно.
      Ми освен да ти нося радиаторчето друго не се сещам

Коментар

Имаш лс
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
          Понеже темата е сходна я използвам за моя проблем.
          С една дума помагайте.
          Радиаторчето на парното ми е протекло и доколкото разбрах не подлежи на ремонт, а само смяна. НО не мога да го намеря никъде. По каталозите дават едно, а като го свалиха е съвсем друго. За корса Б уж било същото, но се оказа само на картинките по каталозите.
          Та ако някой има идея къде да го търся да не му свиди информацията
          Твоето какво е , защото ако е от медните защо да не се ремонтира? На моята ОФА 2.0 е медно и беше цъфнало от прегряване-срещу 30лв във Варна стана като ново!
          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
            Твоето какво е , защото ако е от медните защо да не се ремонтира? На моята ОФА 2.0 е медно и беше цъфнало от прегряване-срещу 30лв във Варна стана като ново!
            Ми то и пластмаса да е,пак ги праят медни....ама в сливен.....

Коментар

Ми освен да ти нося радиаторчето друго не се сещам

Сещам се за един колега от форума който произвежда такива.
              Потърси в секцията с Търговци, беше нещо за климатици.

П.С. И мойто е медно, Ако не липсва над 20% може да се оправи.
              no signature no problems

Коментар

Така като го гледам май е алуминиево.

Коментар

Та каква я свърших днес.
                  Първо с Митко/Kuzdov (благодарности за отделеното време) ходихме при италианеца, но там нямаше нищо, което да става като размери.
                  После на Симеон намерих медно радиаторче от Фронтера А, което е абсолютно същото, но с около 1см по тясно. Другите размери (160мм/160мм мисля, че бяха) си съвпадат. Майстора го сложи в кутията и каза, че ще стане. Само малко повече дунапренче, за да не тропа. Намерих го на цена 190лв, но го имаше и за 228лв по други магазини. Всички казват, че като е по-тясно няма да топли по-малко.
                  Общо взето май се оказва, че проблема е пластмасата по радиаторчето. На границата с алуминия е протекло.
                  Надявам се, че с медното няма да има проблеми.
                  Ще пиша пак като се сглоби и пусне в действие.

Коментар

Та каква я свърших днес.
                    Първо с Митко/Kuzdov (благодарности за отделеното време) ходихме при италианеца, но там нямаше нищо, което да става като размери.
                    После на Симеон намерих медно радиаторче от Фронтера А, което е абсолютно същото, но с около 1см по тясно. Другите размери (160мм/160мм мисля, че бяха) си съвпадат. Майстора го сложи в кутията и каза, че ще стане. Само малко повече дунапренче, за да не тропа. Намерих го на цена 190лв, но го имаше и за 228лв по други магазини. Всички казват, че като е по-тясно няма да топли по-малко.
                    Общо взето май се оказва, че проблема е пластмасата по радиаторчето. На границата с алуминия е протекло.
                    Надявам се, че с медното няма да има проблеми.
                    Ще пиша пак като се сглоби и пусне в действие.
                    Според мен го оплатни с нещо по сериозно не с дунапрен.Все пак там е горещо.Някаква гума например или пяна от тази дето се надува.Успех
                    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                      Според мен го оплатни с нещо по сериозно не с дунапрен.Все пак там е горещо.Някаква гума например или пяна от тази дето се надува.Успех
                      То по принцип си е с дунапренче там.

Коментар

Колега,просто сложи ръчката за обдухване да духа с външен въздух/от вън навътре/ и вляво от нея включи на вентилация стъкло/в най-дясно положение/ръчката,тогава обдухва и предното и страничните стъкла !

Коментар

Първоначално публикуван от BAROVECA553 Преглед на мнение
                          Колега,просто сложи ръчката за обдухване да духа с външен въздух/от вън навътре/ и вляво от нея включи на вентилация стъкло/в най-дясно положение/ръчката,тогава обдухва и предното и страничните стъкла !

Имам лееееки подозрения, че го е пробвал.

Между другото вчера при снега возих още трима колеги с мене и четирите странични стъкла, като изключим по една педя отпред при огледалата, бяха яко изпотени. При това след час каране, парното на 4, сложено както казва баровеца в крайно дясно положение. Като го завъртях на крайно ляво дето духа само срещу нас, за около минута изчисти предните странични стъкла. По дълго време не издържах да пробвам, щото брадата ми вече тлееше и димът в очите ми пречеше да карам.
                          Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                            Патил съм си от дефектен нов термостат, само че при мен проработи около месец и тогава заседна отворен. Прежалих отново 36лв. и вторият път уцелих читав, от същата марка! Вече 1 година работи нормално!
                            Та провери дали няма да го сменят, иначе плащаш отново!
                            Върнах се в магазина, да им кажа, че термостатите им са боклук. Джамбазина се кълнеше, че са мн. добри и явно съм попаднал на дефектен - да си взема нов, който щял да работи. Новият беше същия боклук. В понеделник ще ви напиша къде точно се намира магазинът, за да не се пари още някой там.
                            Симеон ми е близо до работата и за това пак се пуснах по него с идеята да търся по-читав магазин. Влязох в Bosh близо до Ботев. Тази вечер смених термостата отново(3 пъти за 4 вечери) и май сега всичко е ОК. Загря за 1км каране(около 5 минути) и стрелката стигна до 1/2 от скалата. Там започна да си цикли - отваря/затваря.

Стъклата съхнат, дори и при не много загрял мотор. Важно е въздухът да влиза само отвън. Ами май тук приключва моята драма със запотяването на стъклата.

Благодаря на всички и успех.
                            ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Всъщност марковото винаги излиза по евтино......или поне само с една смяна.......честито колега.

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение

Имам лееееки подозрения, че го е пробвал.

Между другото вчера при снега возих още трима колеги с мене и четирите странични стъкла, като изключим по една педя отпред при огледалата, бяха яко изпотени. При това след час каране, парното на 4, сложено както казва баровеца в крайно дясно положение. Като го завъртях на крайно ляво дето духа само срещу нас, за около минута изчисти предните странични стъкла. По дълго време не издържах да пробвам, щото брадата ми вече тлееше и димът в очите ми пречеше да карам.
                                От къде го взимаш това парно, колега? Моето и при загрял двигател, духа "хладно" с нюанси към топло. Иначе и при мен в снега на страничните има чисти очастъци само около огледата, но все е по-добре от преди, когато слагах на средно положение лосчето, което определя от къде да влиза въздуха и когато нямах никакво парно.
                                Последно редактирано от wsi4koznaj; 10-01-09, 23:05.
                                ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X