Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запотяване на стъклата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Запотяване на стъклата

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
    Вярно, че парното ми духа почти студено, но дори и така трябва да суши влагата?
    Е те тука ти е проблема ! Студено парно суши , ама при +5 градуса и нагоре. А както днес е минус 10 , не духа ли топло няма спасение. Та вземи мерки да си оправиш парното .
    Последно редактирано от fanatic; 06-01-09, 09:50.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Колеги, не ви съветвам да сваляте филтъра на климатика (за тези които го имат разбира се)

Радиаторчето на парното се задръства с боклуци, когато филтъра го няма и става тотално неефективно.

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
        Ако отвориш леко прозорците,ще се изпаряват по-бързо
        Апък ако имаш климатик,пусни го(на топло) да видиш ко става
        номера с климатика се прави обаче на студено
        емил златков
        паджеро 2.5тд
        ве стром 650

Коментар

Първоначално публикуван от zemo Преглед на мнение
          номера с климатика се прави обаче на студено
          Аз си го правя на топло

Коментар

Смяна на поленовия филтър каза един майстор,когато ходих на компютърната дегустация на фронтерата.Бяха запотени стъклата и той каза,смени поленовия филтр, а жигулското парно си е супер,който не вярва нека заповяда- точно 90 сек загрявка на място,и тръгване до 2 мин духа приятно топло, след 5 бълва огън.Един друг жигулски трик е по малко вода в системата- по бързо загрява,и съответно парното,само не знам на някоя по нова кола ако се направи това дали няма да има катастрофален ефект/дефект
            Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
            feikot@abv.bg
            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Всичкозная,оправи си ПАРНОТООООИ всичко ще е наред.Успех
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                Всичкозная,оправи си ПАРНОТООООИ всичко ще е наред.Успех
                Да, май парното е проблема. Нямаше офект това, че махнах буцата лед от решетката. Стъклата си седяха все така потни. След около 40 мин в задръстването на 1-2 предавка двигателя загря и парното започна видимо да суши стъклата. Явно си нямам термостат.
                ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Не е от термостат, ако поддържа нормална температура.... От радиаторчето е, дискутирахме го и миналата зима ....
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Не е от термостат, ако поддържа нормална температура.... От радиаторчето е, дискутирахме го и миналата зима ....
                    И аз така смятах колега , затова някъде по-горе го посъветвах да си оправи парното. Ама понеже информацията по загряването на двигателя изобщо е оскъдна , аз се посъветвах с моята приятелка и гадателка Светлина - най добрата в България ! Та тя ми каза , че ако термостата е заседнал ( ако изобщо го има ) на отворено положение , то наистина ще са му необходими към 30-на минути за да достигне заветните 80-се и няколко градуса . В това време и тези дни - при десетина градуса под нулата , парното етествено духа студено ... е нема сушене !
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Стрелката за температурата трудно стига 1вото делене - 1/4, но аз мислех, че запотяването трябва да се изсуши само от обдухването Както писах, забелязах, че стъклата започнаха да съхнат, когато двигателя загря - стрелката приближи 1/2 и започна да духа топло. За това предположих, че проблемът е в термостата - колата не загрява
                      ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Стрелката за температурата трудно стига 1вото делене - 1/4, но аз мислех, че запотяването трябва да се изсуши само от обдухването Както писах, забелязах, че стъклата започнаха да съхнат, когато двигателя загря - стрелката приближи 1/2 и започна да духа топло. За това предположих, че проблемът е в термостата - колата не загрява
                        Термостат,колега.

Коментар

Първоначално публикуван от kiki45 Преглед на мнение
                          Термостат,колега.
                          Има ли нещо специфично при смяната му? Мога ли да го оперирам сам Какъв инструмент ми трябва?
                          ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Има ли нещо специфично при смяната му? Мога ли да го оперирам сам Какъв инструмент ми трябва?
                            Не е трудно.Доколкото си спомням трябва ти един ключ 12 и съдинка да събереш антифриза,който ще текне като развиеш капачето на термостата.Утре ще погледна и ще ти кажа със сигурност.А какъв модел ти е Фронтерата?

Коментар

Първоначално публикуван от kiki45 Преглед на мнение
                              Не е трудно.Доколкото си спомням трябва ти един ключ 12 и съдинка да събереш антифриза,който ще текне като развиеш капачето на термостата.Утре ще погледна и ще ти кажа със сигурност.А какъв модел ти е Фронтерата?
                              КБ 2.0 '95. Сменял съм сам термостат поне няколко пъти на различни леки автомобили на тези години и надяваме се, няма да имам проблем... след като открия къде се намира термостатът на фронтерата
                              ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

КБ 2.0 '95. Сменял съм сам термостат поне няколко пъти на различни леки автомобили на тези години и надяваме се, няма да имам проблем... след като открия къде се намира термостатът на фронтерата
                                Термостата на фронтерата е на главата в началото на лявото водно съединение. двигателя е същия като на Омега,Вектра,Калибра и др. 20и мотори на опел. В магазина кажи ,че ти трябва термостат за Вектра 20и за да не ти надуят цената.Успех
                                Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X