Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запотяване на стъклата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Запотяване на стъклата

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
    А дали има филтър?
    честно казано, не знамако е Фронтера Б има..........и на Астрата има

но ако има - да го смени непременно!

това с отводнителните отвори също да провери

в краен случай, ако е толкова зле положението - да си вземе един бръснарски сапун и да маже пред него - нали помните в казармата как не се запотяваха стъклата на противогазите
    Последно редактирано от IvanIvanovi; 05-01-09, 10:50. Причина: фронтера Б има филтър

Коментар

Aко са прали тапицерията и постелките, то работата е ясна. Чакаш да огрее слънце, оставяш я няколко часа на припек с отворени врати и капаци. А до тогава отваряш прозорците, по-добре всичките помалко.
      Хич не е ясна.В 90% от случаите е кабинния филтър(при Опел).Смяна на филтъра решава проблема.За съжаление Опелския форум не работи,иначе бих дал линка на колегата,за да не открива топлата вода...
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Има един препарат във формата на спрей- "SONAX" е марката, всъщност има и др. този съм го пробвал и съм много доволен, наистина действа- вече трета година.
        Може да се намери по бензиностанциите.
        Изчистваш си стъклата преди да го нанесеш, защото ако не са действието му е кратко. След това пръскаш разнасяш добре със сух парцал, може и вестник и си готов.
        Пробвай след това ефекта е реален.
        [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

И според мен ако е прана тапицерията, това е проблема.
          Преди няколко години прах един Сивик, и хем беше лятото, кара се с отворени до край прозорци - сутрин не се виждаше нищо през съклата. И така над седмица...
          Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
          Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

филтър на климатика.
            Зимата можеш да го махнеш без проблем.На Астрата съм го махнал и нямам проблем със запотяването.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              честно казано, не знамако е Фронтера Б има..........
              Тц няма
              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=47208

Коментар

Над решетката на въздухонаборника имаше топка сняг Вероятно от нея е смучело. Решетката е на винтове, а не на щипки и не остана време да я разглабям, но вътре изглежда чисто. Ще пиша утре дали като отстраних снега реших проблема.
                ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Ако като влезна в колата изпусна да се запотят джамовете, после бая време духа зада се изчистят. Затова или не влизам първите 3-4 мин докато работи двигателя на място (обикновенно стържа стъклата) или си оставям вратата леко отворена да излиза издишания въздух навън. За съжаление сутрин и предните и задните ел.стъкла са замръзнали и не мога да приложа "жигулския номер".
                  Някой знае ли как да реша проблема със замръзналите странични стъкла?
                  Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
                    Ако като влезна в колата изпусна да се запотят джамовете, после бая време духа зада се изчистят. Затова или не влизам първите 3-4 мин докато работи двигателя на място (обикновенно стържа стъклата) или си оставям вратата леко отворена да излиза издишания въздух навън. За съжаление сутрин и предните и задните ел.стъкла са замръзнали и не мога да приложа "жигулския номер".
                    Някой знае ли как да реша проблема със замръзналите странични стъкла?
                    Сваляш корите и пръскаш всичко що се движи, обилно със силиконов спрей. И ключалките също. Виж си също отворите за оттичане на водата дали са проходими.

Коментар

Че Фронтера Б няма филтър на климатика няма, ама за Астрата е обичайно да го прави. Сещам се ,че смених филтъра н а купето и веднага почна пак да овлажнява , а почистих доколкото мога отвора за отичане от отсека къдато се намира машинката на венилатора. Е няма докато не махнах и новия филтър(който също беше обилно овлажнен)Явно някакво недоразумение на инжинерите позволява да се появява влага в това пространсто и после няма как да не се изпотяват прозорците. А иначе се сещам за Вектрите дето съм карал(вентилаторите са същите като на Астра) нямаха филтри и ги карах така с години без проблем.
                      Нормално парно след -пет шест минути от студен старт при един двама души в купето (зависи и от времето разбира се ) изсушава предното и двете странични стъкла без проблем

Коментар

Сложи клапата така ,че да влиза само външен въздух.Провери я дали наистина затваря добре.Въздуха в купето в началото е почти със същата температура ,но с много по-голяма влажност и от там ти се образува основно конденза.
                        Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
                        Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

М да , досега прочетеното от мен съм съгласен !
                          П.п Изчисти си Стъклата от вътре с Гюдерия не с парцал/микрофибърна кърпа ... това е по мой наблюдения , миех си колата в една авто-мивка , там ми ги чистеха с такава кърпа и както казваш ти , карах като в "Буркан" донякаде , после си ги изчистих с гюдерия и след 1-вото изпотяване вс. беше екстра.Е пак се потехa но много по бързо се стопяваха.А иначе проблема може и да е от др. но аз само предлагам , става по бързо стопяването ...
                          Поздравй !
                          三菱帕杰羅
                          Цитат:"Нямам Хоби Без Двигател" еми и аз така ...

Коментар

Колеги ,сменяите си филтрите на купето поне 2-пъти годишно,който има.Клапата за входящия въздух трябва да е сложена така че да смуче въздух от вън.С климатик пуснат суши по бързо, но направиш ли го веднъж на влажно време почти винаги трябва да го ползваш.
                            FORD MAVERIK 2.7TD
                            Тел.0898662817
                            LZ1IID

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                              Превключвателят, който сменя от къде да вкарва въздуха - от вън или да върти в купето има и средно положение.
                              Нагласи го да влиза отвън въздуха в купето (мисля, че е наляво докрай) и ще спрат да се изпотяват......

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                                Ако отвориш леко прозорците,ще се изпаряват по-бързо
                                Апък ако имаш климатик,пусни го(на топло) да видиш ко става
                                При някои модели с климатик, като се включи за обдухване на предното стъкло и вентилатора на максимално, климатика се включва автоматично и стъклото с изчиства бързо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X