Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера 2.3tdi или 2.5tds

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фронтера 2.3tdi или 2.5tds

kiki45 много се радвам че си от Аксаково и ще ми помогнеж при избора на фронтерка.Мисля да изчакам до пролетта да видя как ще се развият нещата с кризата и тогава ще обиколя да огледам някоя машина и ще ти пиша да и хвърлиш едно око.Запознат ли си дали 2.5 имат електроника по двигателя....?

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Е то не само мобилето е пазар на секънд хенд де . Още повече че нали за криза се говори ... предлагането ше надхвърли търсенето . Просто иска малко търпение . Мисълта ми беше да не седне в 2.3 и после да вика : Тюх м....ка му , що не взех оня дзвер !" , щот си знам хората
      Е така е.... И аз сега ако трябваше да купувам бих гледал за 2,8, но всеки си знае бюджета. Читавите 2,8-ци са си цифра, а в последващото обслужване инвестицията си е почти еднаква за всички модификации. На 2,8-цата разхода и е значително по-висок от този на 2,3, но пък и вървенето и е друго... Абе, пълно щастие няма и това е ....
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от itcaka78 Преглед на мнение
        kiki45 много се радвам че си от Аксаково и ще ми помогнеж при избора на фронтерка.Мисля да изчакам до пролетта да видя как ще се развият нещата с кризата и тогава ще обиколя да огледам някоя машина и ще ти пиша да и хвърлиш едно око.Запознат ли си дали 2.5 имат електроника по двигателя....?
        Доколкото съм чел из форума,2.5 е със електронно управление на ГНП.Ей,ама ти да не мислиш още отсега за чип .

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Е така е.... И аз сега ако трябваше да купувам бих гледал за 2,8, но всеки си знае бюджета. Читавите 2,8-ци са си цифра, а в последващото обслужване инвестицията си е почти еднаква за всички модификации. На 2,8-цата разхода и е значително по-висок от този на 2,3, но пък и вървенето и е друго... Абе, пълно щастие няма и това е ....
          Колко мислиш че е разликата в голенето на 2.8-2.3,според мен може да няма дори литър на 100 но по малко по малко ще започне да се усеща разлика,пък и в подръжката ще има разлика в цените на частите така че мисля че 2.3 или 2.5 е по добър вариант.Не съм и от състезателите така че 2.8 го отхвърлям като вариант за са себеси де , и Гражданската Отговорност е повече така че ......

Благодаря на всички.

УСПЕХ.

Коментар

Първоначално публикуван от kiki45 Преглед на мнение
            Доколкото съм чел из форума,2.5 е със електронно управление на ГНП.Ей,ама ти да не мислиш още отсега за чип .
            Категорично съм против тези работи,а до колкото знам чъпът изцежда ресурса на двигателя даста бързо

Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от kiki45 Преглед на мнение
              Не,мисли за евентоални проблеми по електрониката,които са трудно и скъпо решимиИцка що не погледнеш и бензиновите 2.2 16в също много добър мотор,а сега гаста е 82ст.Както казва Фанатик фронтерата е родена за гас
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                Не,мисли за евентоални проблеми по електрониката,които са трудно и скъпо решимиИцка що не погледнеш и бензиновите 2.2 16в също много добър мотор,а сега гаста е 82ст.Както казва Фанатик фронтерата е родена за гас
                Да ти кажа превържаник съм на дизела и не мисля да вземам бензинова.От 12 години карам дизел и съм доволен много а с бензиновите не съм много на ти.

Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от kiki45
                  Не знам друг в Аксаково,но идеята за сбирки не лоша.
                  Хи-хи Кики фракция на клуба ли ще правищ в Аксаково
                  А по темата, на първо място всяка кола втра ръка си е индвидулна за избор. Доколкото знам 2,5 мотора се слага след 1997г., а това означава новото табло и като цяло по-добър вътрешен дизайн. 2,3 се слага на пръвите Фронтери(до 1994 или 95г) ,но ако целта ти е по-евтина подръжка определено това е избора, че като се сещам за каква цифра за обтяжна ролка на 2,5 двигател сподели един нейн притежател (над 700лв). Предполагам, че ще има и други такива изненади

Коментар

Първоначално публикуван от Bavarcho
                    дизела 2.5tds не е ли на BMW,поне на опел омега е на БМВ,пък и съкращението тдс си е на БМВ........
                    Мотора е американска разработка,която се качва на алфа,краислер и фронтера...а може би и на други МПС-та.
                    Автора няма ли да каже вече какво мисли или ще вземе каквото има на пазара.;-)))
                    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Само да добавя за разхода на гориво ако е от значение вече, колега от работата си взе ОФА 2.8 след като видя моята, разликата в разхота на гориво е 1 литар в полза на 2.8-цата демек харчи по малко от моята
                      Вярно че и на мен ми е по тежък крака ама и той не я жали
                      Рак, мерак и простак не се лекуват!!!

Коментар

Първоначално публикуван от rosssko Преглед на мнение
                        Само да добавя за разхода на гориво ако е от значение вече, колега от работата си взе ОФА 2.8 след като видя моята, разликата в разхота на гориво е 1 литар в полза на 2.8-цата демек харчи по малко от моята
                        Koлега,колко гори Исузу мотора.Как е откъм поддръжка
                        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от stam
                          че като се сещам за каква цифра за обтяжна ролка на 2,5 двигател сподели един нейн притежател (над 700лв).
                          Аз мислех че този 2.5 двигател е с верига а не с ангенажен ремък,или е с веригата пък има ролка,защото не съм наясно.До колкото разбрах от темите в форума 2.3 е с верига но дали има ролка не знам.Ами 2.8 с верига ли е .....Помагайте колеги.

Поздрави.
                          Последно редактирано от fanatic; 06-01-09, 11:10.

Коментар

Първоначално публикуван от rosssko Преглед на мнение
                            Твоята с какъм мотор е и каква база К-ДиА-Б?
                            Тази разлика на какъв терен е?

Коментар

Първоначално публикуван от itcaka78 Преглед на мнение
                              Аз мислех че този 2.5 двигател е с верига а не с ангенажен ремък,или е с веригата пък има ролка,защото не съм наясно.До колкото разбрах от темите в форума 2.3 е с верига но дали има ролка не знам.Ами 2.8 с верига ли е .....Помагайте колеги.

Поздрави.
                              говоря за пистовия ремък
                              иначе 2,5 дизела не е с ангренаж, не е и с верига, с.т.нар зъбни колела (поне аз така им казвам, не знам как е научния термин)

Коментар

Да ви призная мисля да се огледам за 2.5 тди 97-98г. ДБ,нищо че имам малки притеснения за този мотор но пък ми харесва повече като дизаин в купето отколкото стария салон(нали трябва да ни е комфортно,удобно и приятно при пътуване).Дали имат разлика в дифовете..
                                Ще внимавам много при огледа на джипката щото да не си скубя косата после(то и без това няма много) та се надявам да намеря нещо което си заслужава стотинтите,пък и ще използвам жокер обади се на колега от форума така че смятам да не сгреша много.
                                Успех и благодаря на всички които се отзоваха да помагат в темата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X