Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера 2.3tdi или 2.5tds

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера 2.3tdi или 2.5tds

Здравейте,за много години.Регистрирах се в този готин сайт преди около месец и от тогава чета темите във форума основно за Фронтера.Искам да си намеря една Фронтерка А ДБ но съм поставен пред дилемата между 2.3 или 2.5.Любител съм на дизела но не мога да реша с кой мотор да е.2.3 е малко по стара на години ,но годината не кара колата,пък и този мотор до колкото разбзах от темите е Немски и мисля че е сполучлив.А пък 2.5 е Италиански и за италианския дизел мисля че не е чак толкова добър.Разбрах че първо го поставили за помощен мотор на някакви американски лодки и после по автомобилите като Крайслер Войаджер,Ровър и Фронтера.Фронтерата ми допада като джип а пък и ще ми е първата 4х4 придобивка,основно ще ми трябва за семейна кола и зимата мисля да нямам проблеми със снега.Какво ще ме посъветвате все пак сте доста голям стаж с такива автомобили ...?Благодаря предварително за добрите съвети успех на всички и безавареина нова 2009 година.

До: Фронтера 2.3tdi или 2.5tds

Първоначално публикуван от itcaka78 Преглед на мнение
    Здравейте,за много години.Регистрирах се в този готин сайт преди около месец и от тогава чета темите във форума основно за Фронтера.Искам да си намеря една Фронтерка А ДБ но съм поставен пред дилемата между 2.3 или 2.5.Любител съм на дизела но не мога да реша с кой мотор да е.2.3 е малко по стара на години ,но годината не кара колата,пък и този мотор до колкото разбзах от темите е Немски и мисля че е сполучлив.А пък 2.5 е Италиански и за италианския дизел мисля че не е чак толкова добър.Разбрах че първо го поставили за помощен мотор на някакви американски лодки и после по автомобилите като Крайслер Войаджер,Ровър и Фронтера.Фронтерата ми допада като джип а пък и ще ми е първата 4х4 придобивка,основно ще ми трябва за семейна кола и зимата мисля да нямам проблеми със снега.Какво ще ме посъветвате все пак сте доста голям стаж с такива автомобили ...?Благодаря предварително за добрите съвети успех на всички и безавареина нова 2009 година.
    За мен имаш дилема ако на пазара има 2 такива автомобила и то хубави.В момента няма така че вземи тази която намериш .Страховете за 2.5 ТДС са заради отделните глави на всеки цилиндър.До скоро нямаше много майстори,които да ги ремонтират.Сега обаче вече има майстори.Аз от моята 2.5 ТДС съм изключително доволен.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Здравеи,колега.щом искаш фронти дизел не му мисли а скачаи на 2.8тди този мотор е на исузу и е японски.А както знаеш фронтерата е чисто исузу но с опелски мотор. Дано съм бил полезен
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

За жалост обаче, май се намира доста по рядко.Не съм наясно с дизелите ,но бих купил по новата.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

А аз - по-запазената .... 2,3 не може да се похвали с динамиката на 2,5, но пък си е елементарен дизелак и няма с какво да те изненада. Все пак говорим за стари коли и всичко е доста относително.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

по-далече от екотека.другото е на късмет(като при жените)
            Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              А аз - по-запазената .... 2,3 не може да се похвали с динамиката на 2,5, но пък си е елементарен дизелак и няма с какво да те изненада. Все пак говорим за стари коли и всичко е доста относително.
              Абсолютно съгласен...лесен за поддръжка...икономичен...ако е пазен ще те вози евтино...няма много електроника (което за БГ си е голям плюс).
              Да...не е много пъргав ама все пак той не е и констриуран за такъв !

Аз на моя му направих полу-основен ремонт преди 30-35хил км и сега си пали безпроблем през зимата...държи редки масла без проблем...не пуши, не гори много (смесено - 8-8.5).

Ако битката е м/у 2.3 и 2.5....взимай 2.8 !
              Майтапа настрана....ако не си "състезател" по-добре 2.3 според мен!!!

Успех !

Коментар

Благодаря на всички колеги за вниманието.На drjanton - колега виждам си от Варна малко градски сме и мода ли да ражчитам на теб като с по богат стаж с Фронтерите за оглет на някоя че не съм на ясно с това 4х4 как точно се пробва и на какъв терен.А щях да забравя да те питам не е ли по скъпа подръжката на2.8....?

Коментар

Първоначално публикуван от otv Преглед на мнение

Ако битката е м/у 2.3 и 2.5....взимай 2.8 !
                  Майтапа настрана....ако не си "състезател" по-добре 2.3 според мен!!!
                  Е ти сега му обърка понятията !
                  Значи дори да не е "състезател " , това ще е до момента до който набран на педала на газта , ще гледа как някой бензинов фронтераджия с лека усмивка бааавно - бавно го изпреварва .Изпитано многократно , естествено не само с Фронтери.
                  Според мен , щом обича чичко Дизел да взима Исузовия 2.8. За дизелаците това е истината !
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Значи дори да не е "състезател " , това ще е до момента до който набран на педала на газта , ще гледа как някой бензинов фронтераджия с лека усмивка бааавно - бавно го изпреварва .Изпитано многократно , естествено не само с Фронтери.
                    Идеята ми беше да не очаква, че това двигатели за високи скорости и дърпане по светофарите....иначе и ти си 100% прав !

Коментар

Ей, съвсем оплескахте темата на човека! Той избира между 2,3 и 2,5, а не пита коя е най-добрата. Колко 2,8 дълга база има на пазара, и каква е вероятността да намери читава такава?!
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Ей, съвсем оплескахте темата на човека! Той избира между 2,3 и 2,5, а не пита коя е най-добрата. Колко 2,8 дълга база има на пазара, и каква е вероятността да намери читава такава?!
                        Ами почти колкото 2.3 и 2.5 . А иначе на човека му е влязал бръмбар в главата за Фронтера ( боже ! колко ми е познато ) , та едва ли дилемата 2.3 - 2.5 му е окончателен вариант.
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ами според мен има само 2 или 3 в Мобилето, които заслужават внимание .....
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Е то не само мобилето е пазар на секънд хенд де . Още повече че нали за криза се говори ... предлагането ше надхвърли търсенето . Просто иска малко търпение . Мисълта ми беше да не седне в 2.3 и после да вика : Тюх м....ка му , що не взех оня дзвер !" , щот си знам хората

Коментар

От една година карам 2,3 ОФА.Бавен,спокоен автомобил 4х4.Достатъчно място за багаж и за пътниците.Няма електроника по двигателя,което за мене е плюс.Ако се спреш на такъв,най-вероятно ще е на доста км и трябва доста да се внимава.Живея в Аксаково и мога да ти помогна при евентуален оглед.Пък и не знам дали си разбрал,но тук сме цяла група.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X