Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подгряване на огледала

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Подгряване на огледала

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
    Не мога да качвам файлове нали съм нов тук, а на пощата не мога да ти го пратя 21 МБ е файла,опитах - максималното е 10 МБ, ако искаш дай скайп колега и с удоволствие ще ти го пратя
    Ами може и да не съм член от достатъчно време във форума, но мисля, че е по-добре да не импровизирам. Никът в SKYPE е същия, както и тук - wsi4koznaj. Ще съм благодарен, ако ми пратиш четиво, за да не базикам на сляпо.
    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
      Колега и аз съм с Фронтера А къса база 96г. На лявата врата има джойстик за настройка на огледалата, под него едно копче да ги сменяш ляво и дясно огледало и едно малко бутонче до копчето или под него, като го натиснеш светва оранжев светодиод...Според инструкцията която имам (ПДФ на руски) от там се включва подгряването на огледалата (не съм го пробвал, понеже я купих пролетта тази година) Дано да съм бил полезен.....
      Моята е 94г.,разположението и описанието са същите,забелязах,че когато се включи отоплението на огледалата немога пак със същия или някой друг бутон да го изключа,след време просто то само си изключва
      (0+)
      Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от kameloot Преглед на мнение
        Моята е 94г.,разположението и описанието са същите,забелязах,че когато се включи отоплението на огледалата немога пак със същия или някой друг бутон да го изключа,след време просто то само си изключва
        Има защита по време. Не съм засичал, но след около 5 минути изключва сама.
        Аз още не съм оправил моите. Може ли някой от колегите, на които подгряването работи, да кажат дали се усеща топлина на огледалото, когато е пуснато - доста прост тест?
        ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Не само че има топлина,но и леда се топи и влагата се изпарява до сухо!!!
          Успех!
          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
            Не само че има топлина,но и леда се топи и влагата се изпарява до сухо!!!
            Успех!
            Освен това при дъжд почти изчезват капките по огледалата.
            Моите си имат отделно бутонче и нямат времереле за изключване. Ако изключа от контакт и го оставя включено бутончето, при повторно включване на контакт подгряването на огледалата тръгва само.
            Подгряването на задното стъкло има такова времереле (не знам дали е хардуерно или се управлява от контролера/компютъра) и изключва след 10 минути или след изключване от контакт с ключа.

Поздрави!
            Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

От: Подгряване на огледала

Колеги, някой знае ли копчето на джойстика дали управлява реле и кое е то. Аз не съм разрешил този проблем още. Светва жълтият диод на джойстика, но огледалата не подгряват.
              ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Махни кората в ляво от съединителя и търси реле N8 в схемата.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:огледало.jpg
Прегледи:1
Размер:56.9 КБ
ID:5204471

Коментар

От: До: Подгряване на огледала

А може и нагревателите да са дали фира!От опит ти казвам че немогат да се направят!И при мен го има този момент само едното ми подгрява на другото нагревателя е прекаснат!
                  Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                  LZ1NES

Коментар

Сега отварях блока до съединителя, който е прикачил Maxxx. В него има един предпазител(на снимката). Беше изгорял. Някой знае ли за какво е и къде мога да проверя за какво са релетата и контактите в този блок?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P27.jpg
Прегледи:1
Размер:109.0 КБ
ID:5204672

Релетата не са номерирани или поне аз не намерих номерация. Номер 8 от схемата ми прилича на някое от най-долните две. Най-долното успях да отворя - беше абсолютно чисто, но го ръснах профилактично. Второто от долу на горе не успях да отворя - имам чувството, че е шприцовано. В основата му има навито едно болтче. През отвора на болтчето напръсках обилно с контакторен спрей - ако е било нагоряло, може и да съм му помогнал. Нямах мултицет в мен, за да меря какво се случва преди и след релетата. Ще направя това упражнение идните няколко дни и ще пиша какво е станало.
                    Наистина е възмоно да има изгорял реотан, но и двата ли? Макар, че не е невъзможно.
                    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Без мултицет няма как да стане.Провери за активен плюс или минус релетата/да не се управляват и нагревателите с минус/ преди да си включил отоплението на огледалата.После го включи и мери пак.Ако релето/което намериш, че получава сигнал/ работи, откачаш само огледалото/на щипки е, с две отвертки в късите краища на корпуса и внимателно, излиза/ и мериш нагревателите с омметъра живи ли са, после стига ли ток до двете кабелни обувки, окиси и т.н.
                      Можеш и да разкачиш релетата и да ги тестваш работят ли и силовите контакти дали са нагорели или не, но пак първо трябва да намериш кое от двете е за нагревателите.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                        Без мултицет няма как да стане.Провери за активен плюс или минус релетата/да не се управляват и нагревателите с минус/ преди да си включил отоплението на огледалата.После го включи и мери пак.Ако релето/което намериш, че получава сигнал/ работи, откачаш само огледалото/на щипки е, с две отвертки в късите краища на корпуса и внимателно, излиза/ и мериш нагревателите с омметъра живи ли са, после стига ли ток до двете кабелни обувки, окиси и т.н.
                        Можеш и да разкачиш релетата и да ги тестваш работят ли и силовите контакти дали са нагорели или не, но пак първо трябва да намериш кое от двете е за нагревателите.
                        В случая ( малко противно на електрическата логика) е най- лесно и бързо да почне от средата . Да откачи капака на огледалото и да провери с мултицета отива ли захранване до нагревателя . Това ще го ориентира по-нататък - или напред към реотана , или назад към релето. За целта обаче май трябваха някакви по-дълги накрайници за мерене , щото буксите са навътре , а и куплунга с кабелите на елмоторчето за механично управление на огледалото пречи леко .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

От страната на купето може да се бръкне с дълги сонди/огледалото максимално наклонено към отсрещния край, отваря се достатъчен процеп/, но по-лесно е да се дръпне огледалото и да се мери.Няма и минута демонтажа на стъклото.Обаче да изгорят и двете в синхрон, трудна работа, освен ако едното е умряло по-рано и не е забелязано.

Коментар

Значи да уточним, огледалото се демонтира чрез издърпване навън, така ли?
                            Няма ли опастност да се строши при дърпането. Само дърпаме или има и някъква тънкост.
                            Питам защото нещо спря да се върти в едната посока и ми се иска да видя какво има зад огледалото!
                            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Само с дърпане излиза, но напрягай с две отвертки успоредно в късите страни/в средата/.В някое топло помещение, пластмасови щипки/4/ го държат към моторчето.
                              А за въртенето, по-добре напръскай обилно ключа с контактен спрей/джойстика, пръскай под него или го извади и пак така, ако не ти се разглобява - при мен се оправи по лесния начин/.

Коментар

Крушка 5 или 10 W донякъде успешно замества изгорелите реотани.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X