Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак за р. хъбове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пак за р. хъбове

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
    При фронтера Б с ръчни е аналогично като при А с ръчни. Но при фабричния дисконект на Б може да си се включва в движение както пише в упътването на потребителя.
    Само дето трябва да го включиш навреме, защото докато караш нагоре по заснежения път към Пампорово на 2Н и изключиш от скорост за да натиснеш бутона за 4Н, на практика спираш и принуждаваш и тези след теб да сторят това
    Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
      Само дето трябва да го включиш навреме, защото докато караш нагоре по заснежения път към Пампорово на 2Н и изключиш от скорост за да натиснеш бутона за 4Н, на практика спираш и принуждаваш и тези след теб да сторят това
      Въпрос на тренинг. Не мога да разбера обаче защо ще спираш и ще изключваш от скорост? Според мен е достатъчно да натиснеш съединителя натискаш бутона пускаш съединителя и даваш газ. Никой не спира, ще ти отнеме 5 секунди а за това време не ми се вярва джипа да загуби съвсем инерция, че чак да спре.

П.С. Друг е върпоса ако СК е автомат.
      no signature no problems

Коментар

Въпрос на тренинг. Не мога да разбера обаче защо ще спираш и ще изключваш от скорост? Според мен е достатъчно да натиснеш съединителя натискаш бутона пускаш съединителя и даваш газ. Никой не спира, ще ти отнеме 5 секунди а за това време не ми се вярва джипа да загуби съвсем инерция, че чак да спре.

П.С. Друг е върпоса ако СК е автомат.
        То аз правя почти същото де, докато си карам изключвам от скорост, колата се движи по инерция, натискам бутона и после пак включвам ама хич не ми е дошло на акъла просто да си държа съединителя натиснат. На моменти съм талантливо тъп ! Така веднъж с три валета станах капо на "всичко коз" . А иначе по баира на сняг колоната се движеше с около 30-35 км/ч и джипката направо си спря докато изпълня процедурата, пак за около 5 секунди докато спре да мига лампата. А и колата беше почнала да прибоксува, аз затова и тръгнах да включвам 4Н.

Поздрави!
        Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

... А и колата беше почнала да прибоксува, аз затова и тръгнах да включвам 4Н.
          По принцип е по-добре да минеш на 4х4 преди да си закъсал. После може да е късно.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

То аз правя почти същото де, докато си карам изключвам от скорост, колата се движи по инерция, натискам бутона и после пак включвам ама хич не ми е дошло на акъла просто да си държа съединителя натиснат. На моменти съм талантливо тъп ! Така веднъж с три валета станах капо на "всичко коз" . А иначе по баира на сняг колоната се движеше с около 30-35 км/ч и джипката направо си спря докато изпълня процедурата, пак за около 5 секунди докато спре да мига лампата. А и колата беше почнала да прибоксува, аз затова и тръгнах да включвам 4Н.

Поздрави!

И да натискаш и да не натискаш съединител все тая.
            Представи си:при движение така или иначе задния кардан се върти,дори и да натиснеш съединител прекъсваш връзката между двигател и скоростна кутия обаче от инерцията вторичния вал на СК и раздатката се въртят от инерционното движение.
            Предния карданен вал е в покой,понеже автоматичните хъбове са изключени,няма как да включиш в движение без да се чуе хъркане,освен ако има синхронизатор!!!
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Какво пък имат общо автоматите със РК?
              няма такъв филм. Хората са си написали ако имате ръчни хъбове може да си включвате 4H до 80 км/ч. колкото и да го бистриме производителя си го е написал, следователно не е противопоказно.
              Е как да нямат? При заключени ръчни и изключен преден мост зъбните колелета в РК за него се въртят от кардана, само муфата не е зацепена. При автомати или изключени ръчни в РК се въртят само зъбчатките за задния кардан и ако по време на движение включиш и предния, тогава от състояние на покой привеждаш и предния мост до същата скорост, с която се върти и задния. Това с 80-те километра е валидно с пълна сила, ама за синхронизирани раздатки. При нашия тип на Фронтера А не бих го препоръчал на никой, защото все някога ще улучи неподходящ момент и ще стане мазало. Пък който държи да си включва предното в движение, да има едно наум и да внимава.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Е как да нямат? При заключени ръчни и изключен преден мост зъбните колелета в РК за него се въртят от кардана, само муфата не е зацепена. При автомати или изключени ръчни в РК се въртят само зъбчатките за задния кардан и ако по време на движение включиш и предния, тогава от състояние на покой привеждаш и предния мост до същата скорост, с която се върти и задния. Това с 80-те километра е валидно с пълна сила, ама за синхронизирани раздатки. При нашия тип на Фронтера А не бих го препоръчал на никой, защото все някога ще улучи неподходящ момент и ще стане мазало. Пък който държи да си включва предното в движение, да има едно наум и да внимава.
                Нещо бъркаш. За 1 година няма как да не се е случило при мен. Цяла минала зима по 10 пъти на ден съм пускал и спирал двойното от лоста в движение и нито веднъж не е хърнало.А пък в упътването на хъбовете си пише, че може да се включва в движение. Също и в юзър менюала на Isuzo амиго, родео и т.н.
                Но всеки да прави каквото знае. Аз само казвам какво съм чел и как правя аз.
                no signature no problems

Коментар

Е ние говорим за едно и също нещо... Аз не твърдя, че не може, но го намирам за неоправдано рисково. Първо поради рязката промяна на управляемостта (мисля, че няма нужда да обяснявам на никого разликата в поведението на автомобила при 4х2 и 4х4) и второ, поради риска от счупване на неприятно скъп и дефицитен детайл. А иначе всеки има право да прави с колата си каквото намери за добре .....
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Момчета направо ме хвърлихте в музиката Изрично е записано в инструкцията на фронтера B ,че предното се вклчва под 80км.За какво спиране и съединители говорите .Миналата зима съм вклчвал в движение сигурно стотици пъти и не съм чул ни хър ни мър.
                    Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
                      Момчета направо ме хвърлихте в музиката Изрично е записано в инструкцията на фронтера B ,че предното се вклчва под 80км.За какво спиране и съединители говорите .Миналата зима съм вклчвал в движение сигурно стотици пъти и не съм чул ни хър ни мър.
                      Мани инструкциите по сигурно е да спираш да изключваш от скорост да гасиш мотора да изчакаш 2 минути, после включваш, лягаш под колата да провериш дали със сигурност дисконекта е закачил после бавно тръгваш и 5 минути караш под 1200 оборота докато се увериш, че всичко е наред. После същата процедура по изключване. Така ще ползваш джипа поне 130 години.

П.С. Да не вземе да се засегне някой, просто се базикам.
                      no signature no problems

Коментар

То4но така.фанатика е прав
                        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Пък аз през цялото време имах предвид Фронтера А, защото доколкото ми е известно в нейната инструкция друго пише, ама карай да е весело ....
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Пробвах.При изключени ръчни хъбове,не може да се пипа малкият лост,хърка.Това би станало и при изключени автоматични хъбове.Ако обаче ръчните за зацепени,включва без проблем.Същото би било и с неотблокирани автоматични хъбове,както беше отбелязано.Важното в случая е да не превъртат задните гуми,което също беше казано,за да имаме еднакво въртене на мостовете и да не сме в завой.Честито на печелившите.А от 4х4 бързи на бавни може ли?А обратното?
                            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                              ... А от 4х4 бързи на бавни може ли? А обратното?
                              Е там вече не че не може, ама не трябва. Досега на колкото парттайм джипки съм гледал наръчници, за превключване между бързи и бавни и обратно се препоръчва спиране.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Е там вече не че не може, ама не трябва. Досега на колкото парттайм джипки съм гледал наръчници, за превключване между бързи и бавни и обратно се препоръчва спиране.
                                Дори и фул-тайм да е пак не става,това е редуктор.

Задължително при покой.
                                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X