Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем: задницата се мъчи да изпреварва предницата в кал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем: задницата се мъчи да изпреварва предницата в кал

Колеги, това е първата ми Фронтера /къса база; 2,5 ТДС ВММотори 115 к.с.; декември 1996 г./. Карам я от около 2 месеца и нямам забележки като кола за лов, но ... на сух терен. Вчера за първи път я пробвах в кални и немного стръмни коловози, като калта бе дълбока не повече от 5 см. Останах изумен ... когато включа и 2-та моста, вместо да излиза от коловозите, вместо да върви накъдето я насоча и да е стабилна, задницата започва да играе и всякак се стреми да изпревари предницата. Още повече- извърта се, прекосва се на пътя и ... дотам. Това се случва и на бързи, и на бавни, и при катерене, и при спускане. Моля за обяснение от майсторите и разбирателите. Какво да правя, за да може колата да ми служи по предназначение. Видимо само гумите са за смяна- стари и поизносени Йокохама Геолендър А/Т 255/65/16. Но дали е въпрос само на гуми и задкормилно устройство? Наслука!

До: Проблем: задницата се мъчи да изпреварва предницата в кал

Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнение
    ....в кални и немного стръмни коловози, като калта бе дълбока не повече от 5 см. .....
    гумите са за смяна- стари и поизносени Йокохама Геолендър А/Т 255/65/16.
    Предимно в гумите - А/Т означава All Teren за всякакви терени, а такова УНИВЕРАЛНО животно няма.
    Качи се на някой джип с М/Т Mud Teren т.е. КАЛ. и го пробвай в подобни условия. Разликата ще е чуствителна, НО M/T не стои добре на бързи скорости по асфалт.
    Така че, си направи сметка, за какво ти трябва джипката. Или караш "трактор" по асфалта, или си караш с А/Т и по-леко в гората. Третият варият е - втори комплект гуми с джанти.
    А КАЛ е много обширно понятие. В снимки изглежда така:
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Kaskadiora; 30-11-08, 02:29.
    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Ясно ми е какво е А/Т. Обаче изобщо не говорим за такава кал, а за рязко по- малко. И ... си мисля да не би това да е във връзка с ЛСД дифа?

Коментар

колегата Каскадьора ти е отговорил много правилно за гумите.Аз съм с А/Т и в кал задницата играе доста и при мене.Поздрави.

Коментар

Колеги, това е първата ми Фронтера /къса база; 2,5 ТДС ВММотори 115 к.с.; декември 1996 г./. Карам я от около 2 месеца и нямам забележки като кола за лов, но ... на сух терен. Вчера за първи път я пробвах в кални и немного стръмни коловози, като калта бе дълбока не повече от 5 см. Останах изумен ... когато включа и 2-та моста, вместо да излиза от коловозите, вместо да върви накъдето я насоча и да е стабилна, задницата започва да играе и всякак се стреми да изпревари предницата. Още повече- извърта се, прекосва се на пътя и ... дотам. Това се случва и на бързи, и на бавни, и при катерене, и при спускане. Моля за обяснение от майсторите и разбирателите. Какво да правя, за да може колата да ми служи по предназначение. Видимо само гумите са за смяна- стари и поизносени Йокохама Геолендър А/Т 255/65/16. Но дали е въпрос само на гуми и задкормилно устройство? Наслука!
          Колега според мен не ти работят хъбовете. Включваш 4H а си оставаш на заден мост. Провери ги. Това агресивно поднасяне на задницата не е характерно при 4Н.
          NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Първоначално публикуван от pastora Преглед на мнение
            Колега според мен не ти работят хъбовете. Включваш 4H а си оставаш на заден мост. Провери ги. Това агресивно поднасяне на задницата не е характерно при 4Н.
            И аз съм на това мнение, автоматични ли са ти хъбовете?
            Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

Хъбовете са автоматични и наистина може да е това, но никой не ми отговори защо при ЛСД диф колата се занася.

Коментар

Като говорихме по- горе за 4Н ... струва ми се, че по- агресивно се прекосваше при 4Л. Това само за да Ви донасоча...

Коментар

Рядко някой толкова добре описва проблема.
                  Забрави гумите (стига да са четири еднакви и с еднакво налягане) това е друг въпрос.
                  Провери включва ли предното, работи ли коректно или само те лъже
                  ЛСДто явно ти работи това е характерно поведение за него, но само при наистина много "лигава" кал и при големи натоварвания при условие ,че имаш преден мост. Ако всичко е ОК подобно поведение предизвикано от ЛСД се проявява основно при изкачване когато теглото легне на задния мост. Ако не работи предното или по някаква причина (например предни гуми с много по-високо налягане от задните) нямаш достатъчно сцепление на преден мост тогава това поведение се появява и при по леки натоварвания. Подобна разлика в сцеплението между двато моста може да имаш и ако си тежко натоварен с център заден мост (основно в багажника).

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Алексиев Преглед на мнение
                    ... Забрави гумите ...
                    Е как да ги забрави, като е сложил галошки за мъгла - "стари и поизносени Йокохама Геолендър А/Т", а очаква колата му да излиза от коловози, да върви накъдето я насочи и да е стабилна?!?

Ами причината за това, дето описва, съвсем спокойно могат да бъдат и гумите. То някой път и с кални гуми не можеш да събереш колата в пътя, а какво остава с износени АТ. За излизането от коловози пък да не говорим ...

Аз узрях да сложа кални гуми след като на една разходка в Лозен цял ден се носих насам-натам с вратите напред.

Така че, аз се присъединявам към Каскадьора и "гласувам" за гумите. Което, естествено, не пречи колегата да си провери дали предното му работи.
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 30-11-08, 14:24.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Съгласен съм, че трябват гуми и са поръчани БФГ А/Т. Вероятно до 1 седмица ще ги кача на джантите. Могат ли хъбовете да работят отвреме-навреме?

Коментар

Как най- лесно да проверя работи ли предното?

Коментар

Съгласен съм, че трябват гуми и са поръчани БФГ А/Т. Вероятно до 1 седмица ще ги кача на джантите. Могат ли хъбовете да работят отвреме-навреме?
                          Най добре ги смени с ръчни и си решаваш проблема с тях, преди да слезеш от асфалта ги заключваш и си сигурен че имаш преден мост.
                          Пробата дали работят тези е малко по трудна от тази на LSD трябва ти подемник или повече крикове за да "увисне' цялата кола във въздуха, след като направиш това просто включваш 4Х4 и гледаш кои гуми се въртят. Успех

Коментар

Могат ли хъбовете да работят отвреме-навреме?
                            Как най- лесно да проверя работи ли предното?
                            Бистрихме го преди седмица - две пробвай през търсачката или звънни
                            П.П. моля някой от модераторите да изтрие горния ми пост, нещо обърках бутоните.
                            П.П.2 намерих си писанията виж http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...174#post528174
                            Последно редактирано от дядо владо; 30-11-08, 11:31. Причина: още помощ
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Могат ли авт. хъбове да работят когато си поискат?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X