Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със задвижването на фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със задвижването на фронтера

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
    Благодаря за инфото, ще действам по въпроса. За Тутела -та някой беше писал преди време, че ползва такова и няма ядове. Ще търся.

П.С. Понеже за първа зима ползвам 4х4, нормално ли е да има допълнителен шум /леко виене/ или не трябва да има никакъв друг шум и след включване на предния мост /без бавни/?
    Нормално е, все пак джипката не ти е нова. Пък и движиш още един мост с чиито шум не си свикнал.
    no signature no problems

Коментар

Здаравейте и от мен!
      Първото което искам да кажа е за правописа!
      Наистина не искам да обиждам никой но......!Хора не се сърдете толкова много за правописа защото някои от нас работят и пишат по цял ден на така нареченя "Българо-Ангийски" и е много трудно да прехвърлиш толкова бързо на правилен правопис, като до преди 5 сек. си писал по друг начин!
      Второто!
      Fanatic i kuzdov са за мен богове на фронтерите но нещо като имам проблем все несмея да ги питам защото където и да видя човек задал елементарен въпрос винаги бива опътен да търси в темите!Да де но не всички можем да се оправим в търсенето!Отделно ако проблема ми е належащ за момента сигурно хич няма да ми е до търсене!!!! Разбирам че им е писнало от едни и същи въпроси но докато има хора които си купуват Фронтери ще ги има и въпросите!
      И аз съм карал много джипки но фронтерата ми е първата лична джипка!и за това имам много въпроси касаещи точно тази марка и модел но не ги задавам защото отговора е "търси има много изписано по вапроса в темите" но както казах и по горе нямам много време да ровя из форумите и темите!Друг е и въпроса че по темите има такива обяснения и такива термини все едно трябва да имам више техническо!Тай като с моито средно-специално (шофьори и автомониьори) нищо не разбирам!
      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
      LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
        Здаравейте и от мен!
        Първото което искам да кажа е за правописа!
        Наистина не искам да обиждам никой но......!Хора не се сърдете толкова много за правописа защото някои от нас работят и пишат по цял ден на така нареченя "Българо-Ангийски" и е много трудно да прехвърлиш толкова бързо на правилен правопис, като до преди 5 сек. си писал по друг начин!
        Второто!
        Fanatic i kuzdov са за мен богове на фронтерите но нещо като имам проблем все несмея да ги питам защото където и да видя човек задал елементарен въпрос винаги бива опътен да търси в темите!Да де но не всички можем да се оправим в търсенето!Отделно ако проблема ми е належащ за момента сигурно хич няма да ми е до търсене!!!! Разбирам че им е писнало от едни и същи въпроси но докато има хора които си купуват Фронтери ще ги има и въпросите!
        И аз съм карал много джипки но фронтерата ми е първата лична джипка!и за това имам много въпроси касаещи точно тази марка и модел но не ги задавам защото отговора е "търси има много изписано по вапроса в темите" но както казах и по горе нямам много време да ровя из форумите и темите!Друг е и въпроса че по темите има такива обяснения и такива термини все едно трябва да имам више техническо!Тай като с моито средно-специално (шофьори и автомониьори) нищо не разбирам!
        Всичко много хубаво, но защо си мислиш, че нашето време е по-малоценно от твоето? А сещаш ли се че всеки месец има по 5 такива които ги мързи/нямат време да отделят 2 дена и да прочетат всичко каквото ги интересува. Всеки обича наготово. Аз за да ги знам тия неща съм си избол очите 4 години вече и то не на български. Съжалявам но нямам намерение да давам всичко което знам и мога наготово на всеки 2 дена. Пък и сървъра си има капацитет. Като се изчерпва от писане на едни и същи неща не вярвам потребителите да съберем пари и да купим нови дискове. Това ще трябва да го направи Венци от собствения си джоб. Не бъдете себични егоисти, мислете и за другите. Това с четенето и търсенето ще го срещаш все по-често защото проблемите с колите се повтарят.
        no signature no problems

Коментар

A по темата за маслото!
          незнам защо пак охулихте човека че не е сложил това което вие сте му казали!?Ами аз например карам на задниа диф с 80W-90!По каталози при 3 приятели ми излизаше то а незнаех още и за форума!Та вече 3 години съм с такова масло и за сега несъм имал проблем!

П.П. С тези си думи неискам да засегна никои просто казвам че за мен форума е за това да дадеш съвет на някои които ти го иска но решението си остава за нуждаещия!
          Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
          LZ1NES

Коментар

A по темата за маслото!
            незнам защо пак охулихте човека че не е сложил това което вие сте му казали!?Ами аз например карам на задниа диф с 80W-90!По каталози при 3 приятели ми излизаше то а незнаех още и за форума!Та вече 3 години съм с такова масло и за сега несъм имал проблем!

П.П. С тези си думи неискам да засегна никои просто казвам че за мен форума е за това да дадеш съвет на някои които ти го иска но решението си остава за нуждаещия!

Защото ти не си имал проблем...ама тези които са имали са го решили с това масло !

Коментар

Първоначално публикуван от otv Преглед на мнение
              Защото ти не си имал проблем...ама тези които са имали са го решили с това масло !
              Не споря по въпроса!Сигурно и на мен ако ми протече или почне да вие ще го пробвам!Защото и аз не се сънявам в думите на фанатик.
              Само исках да кажа че изборът е на нуждаещият се!
              LZ1NES

Коментар

Kakво означава "не съм имал проблем"?
                Очакваш да се разпадне задния диф ли? Или да гръмне?
                Нищо подобно.
                Дифът ще си работи, но след известно време ще е като не-ЛСД диф. Демек, както викат "майсторите"- "шпер"-а му няма да работи/ ще спре да работи...
                С необходимото масло "шпер"-а му ще работи по- дълго време/вероятно в години/ отколкото ако е ползвано 90-ер.

Коментар

Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнение
                  Kakво означава "не съм имал проблем"?
                  Очакваш да се разпадне задния диф ли? Или да гръмне?
                  Нищо подобно.
                  Дифът ще си работи, но след известно време ще е като не-ЛСД диф. Демек, както викат "майсторите"- "шпер"-а му няма да работи/ ще спре да работи...
                  С необходимото масло "шпер"-а му ще работи по- дълго време/вероятно в години/ отколкото ако е ползвано 90-ер.
                  ами нямам проблем занчи че не вие не тропа и т.н.
                  LZ1NES

Коментар

Един да има на моето мнение ,браво neshko .
                    Land rover 2.5 tdi
                    0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнение
                      Един да има на моето мнение ,браво neshko .

LZ1NES

Коментар

ами нямам проблем занчи че не вие не тропа и т.н.
                        Aз имам един приятел който живееше в Америка, та той купува някакъв Вралнглер 78-ма година от някакво село. Човека 20 години използва вранглера за да си оре нивата. И на въпроса на моя приятел кога е сменял маслото за последно, човека казал ами никога. Никога нищо не е сменял, нито по мостове нито по мотор. Та въпросния вранглер си е вървял още 20 000 мили след което е станал за скраб. И мостове и СК и мотор. Та ти и маргарин Калиакра да му сипеш натвоя дифа аз ти давам гаранция че "няма да има проблеми" нито ще вие. Въпроса е колко време и след това какви ще са последствията за него.
                        Аз не продавам масло, продавам компютри, та никой не навивам за нищо....
                        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                          Aз имам един приятел който живееше в Америка, та той купува някакъв Вралнглер 78-ма година от някакво село. Човека 20 години използва вранглера за да си оре нивата. И на въпроса на моя приятел кога е сменял маслото за последно, човека казал ами никога. Никога нищо не е сменял, нито по мостове нито по мотор. Та въпросния вранглер си е вървял още 20 000 мили след което е станал за скраб. И мостове и СК и мотор. Та ти и маргарин Калиакра да му сипеш натвоя дифа аз ти давам гаранция че "няма да има проблеми" нито ще вие. Въпроса е колко време и след това какви ще са последствията за него.
                          Аз не продавам масло, продавам компютри, та никой не навивам за нищо....
                          Takaaaaaaaa!Значи аз на моя диф мога и олио да си сипа стига да поискам и сигурно няма да Ви питам да ли може защото както и вчера казах това не е ваш бизнес с какво и колко ще го карам джипа (все пак всеки сам си плаща сметките за ремонтите).Колега фанатик доколкото аз разбирам от форуми те са направени за да се сподели даден проблем и да се обсъжда докато се намери дадено решение и разбирасе за колкото може по малко пари!!!!
                          Споделяш че не продаваш масло а компове!Това е много хубаво!Аз пък имам печатница!За мен и това е хубаво!Да де ама излиза че и двамата не продаваме масла!И тук вече идва парадокса че хем не продаваме масло хем каквото ни кажат продавачите на масло не е добро!?!?!?!.......Но както и да е!Извинявам се на всички участници в темата че дадох мое виждане на нещата и че зададох въпроса за качествата на определен вид масло!ИЗВИНЕТЕ МЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!

П.П. Колега фанатик след като много пъти четох какво значи LSD но неможах да го разбера вчера един познат с Витара И продавач на масла ми го обясни толкова просто че го разбрах веднага!Да наясно съм че съм написал глупости с виенето и тропането за което ТИ СЕ ИЗВИНЯВАМ И НА ТЕБ но така е като не се обеснява по просто за да е достъпно за всички!А и днес си проверих дали сам си съсипал и моито
                          LSD с това масло което карам (80W - 90) от 3 години за щастие все още ми държи!

И само в допълнение да кажа на всички които са по простички като мен!
                          MOTUL 75w-140 - трансмисионно масло за диф с LSD.Mаслото е пригодено за ралита и тежки натоварваня
                          като състезателен OFFROAD! цена - към 50 лв./л.

МOTUL 90РА- трансмисионно масло за диф с LSD.Mаслото е пригодено за eжедневна употреба и туристически OFFROAD! цена - към 20 лв./л.

P.S. Постарах се да бъда максимално изчерпателен по темата с диф.
                          Пак се извинявам на всички засегнати по темата но смятам И знам че не всички имат пари за наи доброто!За това трябва да има и алтернативи!
                          Последно редактирано от neshko; 14-01-09, 17:53.
                          LZ1NES

Коментар

Land rover 2.5 tdi
                            0884035413

Коментар

Takaaaaaaaa!Извинявам се на всички участници в темата че дадох мое виждане на нещата и че зададох въпроса за качества
                              Не мисля, че има нужда от извинения, никой не се е засегнал. Колкото повече мнения толкова по-добре. Големи хора сме за да се цупим като госпожици. Това е технически форум в който пишат предимно непрофесионалисти. Няма как информацията да е поднесена в идеалния си възприемчив вариант.

Карайте със здраве и удоволствие независимо с какво масло.
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X