Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със задвижването на фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със задвижването на фронтера

Вижте сега, аз се допитвам до вас ,за савет за което е саздаден този форум, но това не означава ,че каквото вие сте сложили по вашите коли е задалжително .Всички това да ползват ,аз избирам най доброто и подходящо за моят автомобил все пак от фронтера до фронтера има много разлика.
    Последно редактирано от jorotk; 11-01-09, 14:16.
    Land rover 2.5 tdi
    0884035413

Коментар

Аман от знаещи. След като по- знаеш, защо питаш?
      И наистина започни да пишеш на български, защото поне аз се обиждам при правопис "виЩе". Коренът е виЖ, и затова виЖдам, ВиЖте...

сЪвет, задЪлжително/ препинателни знаци...

Коментар

Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнение
        Аман от знаещи. След като по- знаеш, защо питаш?
        И наистина започни да пишеш на български, защото поне аз се обиждам при правопис "виЩе". Коренът е виЖ, и затова виЖдам, ВиЖте...

сЪвет, задЪлжително/ препинателни знаци...
        Да прав си. Това сигурно му е 5-тата забележка за правописа. Следващата ще е картон.
        no signature no problems

Коментар

Извинявай ,ако сам те обидил сас правописа си но,щом вав каталозите за автомобили пише, че трябва да се ползва такова масло ,значи трябва да е такова , аз питам , защото незнам кое масло е подходящо за моя автомобил а не да се дразни някои от мен . Аз , ако знаех всичко ,щях аз да си я направя без да питам никого .И сам сигорен ,че фронтерата ми е на 136 хил без да е вращана ,затова вярвам на каталозите и че не е износен диференциала.
          Land rover 2.5 tdi
          0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнение
            Извинявай ,ако сам те обидил сас правописа си но,щом вав каталозите за автомобили пише, че трябва да се ползва такова масло ,значи трябва да е такова , аз питам , защото незнам кое масло е подходящо за моя автомобил а не да се дразни някои от мен . Аз , ако знаех всичко ,щях аз да си я направя без да питам никого .И сам сигорен ,че фронтерата ми е на 136 хил без да е вращана ,затова вярвам на каталозите и че не е износен диференциала.
            Вероятно моят пост може да е по-подходящ за друг форум, но трудно се разбира смисъла така. Ето как се пишат тези думи:

сЪм, сЪс, вЪв
            сигУрен
            врЪщана
            не знам
            някой - в ед.ч.

Ако използваш Phonetic, "ъ" е на "y", "й" на "j".
            ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Да не спамя по темата но - 75W140 е по "редко" от 85w90 . Колкото по малка е цифрата пред W, толкова по малък вискозитет има маслото.

Основния недостатък на 75W140 е цената му - около 40лв/л. Иначе с това масло дето си сложил след 1-2 години просто няма да имаш LSD .
              Освен това има обикновено 75W140 - т.е. без добавка за LSD . В някоя тема бях писал какви букви трябва да има след означението на маслото, когато е с LSD добавка.

Относно стягането и пукането, колегите ти казаха - 4x4 не се кара на настилка с голямо сцепление - сух асвалт. Днес видях скъсан преден кардан от завой на асфалт при вкючено 4х4.

Здравейте колеги вече сам сменил маслата мотор 6 литра мобил super s 10w40,диференциал ,texaco geart ls 85w90 3.5 л,и раздатка и скоростна котия-3 литра мобил 10 w40 сега спря колата ми да задаржа и скоростите влизат по меко и поне надиавам се ,вече всичко да е наред.
              [URL="http://www.spritmonitor.de/en/detail/306263.html"] [IMG]http://images.spritmonitor.de/306263.png[/IMG][/URL][URL="http://ss7.dupnica.net/?p=632"]
              [/URL]

Коментар

Омръзна ми да спорите за тези масла. Попитайте Аутодата те хората са го написали там. В крайна сметка, щом собственика реши, може и М10Д да сложи, колата си е негова.

Коментар

Здравейте колеги вече сам сменил маслата мотор 6 литра мобил super s 10w40,диференциал ,texaco geart ls 85w90 3.5 л,и раздатка и скоростна котия-3 литра мобил 10 w40 сега спря колата ми да задаржа и скоростите влизат по меко и поне надиавам се ,вече всичко да е наред.
                  На мен,ми се струва ,че тези количества не са точниА да не говорим за тексако ,което се прави в Русе от отработено масло
                  Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                    Омръзна ми да спорите за тези масла. Попитайте Аутодата те хората са го написали там. В крайна сметка, щом собственика реши, може и М10Д да сложи, колата си е негова.
                    Ти не леж на таз кълка. В аутодатата пише, че в скоростнат кутия на Фронтера 1994-a с двигател C20NE трябва да се сипе трансмисионно масло. Ако искаш сипи да видиш какво ще стане след 5 000 км.?
                    Същото казват и "разбирачите" по разни сервизчета. Но до сега не съм чул за осъден собственик на сервиз който да плати една нова скоростна кутия барабар с раздатка. Та както неведнъж съм казвал, колите са си ваши правете каквото искате с тях.
                    no signature no problems

Коментар

И за моята в каталога пише 6.1 литра масло за двигателя, ама на картончето дето се отбелязва кога си го сменил и какво си сипал ми бе написано с химикал 5.2 литра. И си събира точно 5.2 литра.
                      Така че, дали ще се довериш на хората които знаят за к`во става въпрос си е твой избор. Аз лично предпочитам да вярвам на Фанатик, Куздов и другите които реално се сблъскват с проблемите и си карат колите от години, отколкото на "специалист по всичко" с каталог под мишницата.

Поздрави!
                      Последно редактирано от nemirko; 11-01-09, 19:48.
                      Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Аз съм ги срещал и двата варианта за вместимост по каталозите.
                        Трета фирма може и друга цифра да пише.

Коментар

Забелязах, че в нито 1 каталог не са уцелили точно количеството на маслото в нито един възел от възможните. Ама какво от това- наливаш докъдето трябва и караш...
                          Според производителя маслото в ЛСД диф е около 80-90 САЕ, но вероятно през далечната 1995-8 год. фул синтетик 75w140 почти никой не е познавал, ако изобщо е било произвеждано и продавано. Как тогава да го има в каталозите от тогава, ако е било непознато?
                          Щом ти пеят разбирачите значи има защо и слагай напр. Кастрол ХJ 75w140 с добавка /в него си я има/ ГЛ-5. Има 1 кусур- 38 лв. за 1 литър, а диф. на КБ 1997г. 2,5 дизел хвана точно 2,300- демек трябва да си купиш 3 или 2,5 литра /Кастрол ХДжей се продава и в половинки, но не навсякъде ги има/. А, 2 половинки ми излизаха 41лв. долу горе.
                          Между другото според каталози някакви на Автоплюс моя диф трябваше да хване 1,9 литра от въпросното олио.

Коментар

Моля!!! Ще използвам темата да помоля колегите, кой може да каже от къде в София може да се купи въпросната добавка за ЛСД или масло съдържащо тази добавка /независимо от марката/.Много е изписано за тези масла, но откъде да се купи не намерих.

В провинцията за 75в140 или не са чули или няма, а камо ли за подобна добавка. На скоростите и РК съм сменил. Вчера и на предния диф, че на 4х4 започна да се чува лек шум от пред /като фабричното виене на москвич, но по леко/. Леле каква боза излезе, явно от отдушника влиза и вода.

Да вметна, че в РК сложих 15в40, но оригиналното което изтече беше друго и май не двигателно - червеникаво и по рядко. Остана само задния диф., за сега няма грам сълзене, шум или други проблеми, но е желателно да го сменя, а такава добавка не намирам.

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
                              Моля!!! Ще използвам темата да помоля колегите, кой може да каже от къде в София може да се купи въпросната добавка за ЛСД или масло съдържащо тази добавка /независимо от марката/.Много е изписано за тези масла, но откъде да се купи не намерих.

В провинцията за 75в140 или не са чули или няма, а камо ли за подобна добавка. На скоростите и РК съм сменил. Вчера и на предния диф, че на 4х4 започна да се чува лек шум от пред /като фабричното виене на москвич, но по леко/. Леле каква боза излезе, явно от отдушника влиза и вода.

Остана само задния диф., за сега няма грам сълзене, шум или други проблеми, но е желателно да го сменя, а такава добавка не намирам.
                              Ако не си маняк на тема масло си купи Тотела от някое представителство на Ивеко или Фиат, цената за литър е малко под 10 лв. Но мисля, че тяхното беше 85W140 което не е проблем. Пише си че е специално за мостове с ЛСД.
                              Или намери по интернет BP да ти го доставят по куриер. ( на него също си пише че е специално за ЛСД). На кастрол цената е неоправдано висока. ВР-то е също около 10 лв. за литър.
                              Добавка за ЛСД можеш да си купиш от Балканстар мисля, че беше около 30 лв.

Първоначално публикуван от oldman
                              ... Да вметна, че в РК сложих 15в40, но оригиналното което изтече беше друго и май не двигателно - червеникаво и по рядко.
                              100% си бил с трансмисионно ;( егати дебилите. Добре си направил, че си го сменил.
                              no signature no problems

Коментар

Благодаря за инфото, ще действам по въпроса. За Тутела -та някой беше писал преди време, че ползва такова и няма ядове. Ще търся.

П.С. Понеже за първа зима ползвам 4х4, нормално ли е да има допълнителен шум /леко виене/ или не трябва да има никакъв друг шум и след включване на предния мост /без бавни/?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X