Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със задвижването на фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със задвижването на фронтера

Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнение
    Здравеите днес тотално се разочаровах от моята фронтера заваля малко сняг и тя взе да боксува дори и на 4x4 а гумите не са ми много износени модела им е бф годрич а/т уш зимни сас 8,9 мм граифер.
    АТ не са зимни гуми. Но проблем не ви трябвало да имаш, особено на 4х4.
    no signature no problems

Коментар

ХА- ама ти да не мислиш , че като е 4Х4 не боксува!
      Просто умело боравене с газта, а това че пребоксува не означава че не е нормално, обикновенно движението по хлъзгав терен е съпроводено със контролирано боксуване! Не обвинявай колата! Аз карам с такава шарка и това си е в реда на нещата!
      Успех!
      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Мисля че проблема е вав мен ,защото нямам практика сас колата но има нещо ивав нея което нее наред не мога да си го обясня
        Land rover 2.5 tdi
        0884035413

Коментар

Всичко буксува при определени условия, даже и верижните машини и влаковете...... 4х4 не е пейнкилър за всякакви ситуации, но определено помага (понякога и да се "насадиш" по-качествено...)
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Сигурен ли си, че си на 4Н или 4L.....

Коментар

И дали въобще зацепват хъбовете, че той може да си ръчка лоста, ама отпред какво става е друга бира....
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами уш зацепват на 4х4 бавни сам днес питах един колега от димитровград сас паджеро кара сас сащите гуми и тои като мен нее доволен и неговите боксували а саму почти нови
                Land rover 2.5 tdi
                0884035413

Коментар

Ясно
                  Хората си мислят като имат джипове и няма да буксуват само ще карат
                  сега сериозно,и аз бях така предната зима,защо буксува,ми то не може да качи баира,но с много четене и с практика се постигат нещата
                  днес си направих една разходка в пухкавият сняг,с мен беше и една витара,гумите са ми БФ макадам,на отъпкан сняг хич ги няма,но на не отъпкан съм меко казан очарован,витарта беше с чисто зимни гуми,разказах и играта,нямаше толкова смях,откъде излезна фронтерата направо ме шашна,не съм го очаквал от нея,витарата стигаше до половината баир и там си оставаше,фронтерата само я подминаваше,много доволен съм от нея,с едни чисто зимни гуми направо нямаше стигане.
                  Човека който караше витарата се смеше на фронтерите че били много кекави,после се беше поразсърдил че любимата витара само закъсваше,и колана беше дежурен за него
                  Практика трябва,и ще си дойдат нещата на мястото си.

Поздрави

Коментар

Фронтерата ми е подобна на твоята. Гуми БФГ А/Т нови... 235/70/16...

Първо отвори хъбовете и се увери, че имаш 4 по 4, а не 3 по 3 например (при мен 1-ния хъб не зацепваше).

Второ, аз съм напълно сигурен, но увери се и ти- имаш ЛСД и затова колата непрекъснато се "намества" със задницата си.

Ако имаш 4по4 почти не се хлъзга в сняг, но на 4по4.
                    При задвижване само със заден мост- леле майко. На всеки завой си за птп.

Това се отстранява с нови навици за каране- и нямаш грижи.

Ако не- пълня резервоара догоре и чували с кафе 60 кг. отзад. Оттам нататък- никакви, ама никакви проблеми при задното и не вкл. в града дори и в лед 4по4.

На оффроад- други пинизи.

Много внимателно прочети обаче за ЛСД дифовете. Според мен- при моя маниер на каране и за местата където я карам- ЛСД-то е бреме. Може би на други колеги им върши работа- разни хора...

Коментар

Колега днес ми остана малко време за колицата ми и я вдигнах сас крикове и видиах ,че има лсд и предните хьбове зацепват но не сам доволен от тези гуми (мое мнение ) и си порачах да ми докарат от АВСТРИА хубави гуми на добри цени питах навсякаде за 75/140 но никои нее чувал за такова масло , а други ми казват че било много гасто това масло било за верижните машини и щяло да ми вдигне разхода значително на гориво, защото били много гьсто.
                      Land rover 2.5 tdi
                      0884035413

Коментар

цени питах навсякаде за 75/140 но никои нее чувал за такова масло , а други ми казват че било много гасто това масло било за верижните машини и щяло да ми вдигне разхода значително на гориво, защото били много гьсто.
                        послушай който искаш. Колата си е твоя.

П.С. И малко си преглеждай правописа.
                        no signature no problems

Коментар

слушай когото искаш,но намери една тема за колегата МАКС за маслата и я прочети преди да правиш глупости

Поздрави

Коментар

Здравейте колеги вече сам сменил маслата мотор 6 литра мобил super s 10w40,диференциал ,texaco geart ls 85w90 3.5 л,и раздатка и скоростна котия-3 литра мобил 10 w40 сега спря колата ми да задаржа и скоростите влизат по меко и поне надиавам се ,вече всичко да е наред.
                            Land rover 2.5 tdi
                            0884035413

Коментар

Здравейте колеги вече сам сменил маслата мотор 6 литра мобил super s 10w40,диференциал ,texaco geart ls 85w90 3.5 л,и раздатка и скоростна котия-3 литра мобил 10 w40 сега спря колата ми да задаржа и скоростите влизат по меко и поне надиавам се ,вече всичко да е наред.
                              Не виждам да си сложил 75w140. При положение, че имаш LSD на задния диференциал трябваше от него да сложиш.

П.С. Колеги fanatic, Kuzdov и Isuzo не знам колко пъти трябва да пишете едно и също, за да се разбере веднъж завинаги, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при диференциал с LSD се слага това масло! При вас сигурно клавиатурите са консуматив

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                                Не виждам да си сложил 75w140. При положение, че имаш LSD на задния диференциал трябваше от него да сложиш.

П.С. Колеги fanatic, Kuzdov и Isuzo не знам колко пъти трябва да пишете едно и също, за да се разбере веднъж завинаги, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при диференциал с LSD се слага това масло! При вас сигурно клавиатурите са консуматив
                                ти пък задължително. Не е задължително. Ако иска някой може и свинска мас да си сложи вместо масло. Диференциалите са си негови ще си слага каквото си поиска.
                                Иначе по книжка го дават 85W90 но това е било едно време когато фронтерата му е не е била на 348 000 км. примерно.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X