Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за тунинг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвети за тунинг

Някой знае ли оригиналните джанти на фронтерата с какъв офсет са?
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
      Някой знае ли оригиналните джанти на фронтерата с какъв офсет са?
      Нулев а може би и плюсов,ако я смъкнеш от обратната страна има надпис.

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
        Подозирах, че това ще е първия въпрос, който ще ми зададете. Аз живея извън града и обичам много разходките из гората. Същевременно с това през работната седмица всекидневно пътувам до града и имам много градско каране.

Може би искам да направя умерен тунинг. Да го повдигна до колкото е възможно без да жертвам здравината или стабилноста. Също така имам някакви бегли представи за смяна на пластмасовите брони, но с какво? Сегашните са започнали да се лющят и не са много добре закрепени по мое мнение. Наложи ми се да вадя едната и големи ядове брах. А вътре цялото закрепване е на някакви измислени пластмаси.

1. За уширяване съм намислил или фланци, или джанти - второто май е по-трудно за намиране и по-скъпо. Като надеждност се надявам на вашите съвети.
        2. Повдигане - тука ми е пълна мъгла. Прочетох темата за повдигане на Фронтера, но не съм много наясно дали за Фронтера Б ще важат същите неща.
        3. Брони и щитове - тука пък тотално си нямам на идея от къде и как могат да се монтират.
        Незнам с какви средства си готов да се разделиш за този тунинг. Аз понеже нямам възможност да си поръчам всичко от Гладиатор та за това ще ти дам мойте съвети както бих го направил аз.

1.Ако си с ляти джанти вземи си фланци. Това е най-евтиния вариант.
        2.Ако искаш да стане както трябва приготвяш си ~900 евро и си купуваш готов лифт кит от Калмини Гърция. Ако не си си връткаш торсионите и си слагаш едни подложки отзад и един лек бодилифт.
        3.Отиваш при Боби и Кики да ти спретнат едни готини брони отпред и отзад. Или при Митко/фулдата/ или при Братя Флекс.
        Това като за каране по града и уикендите до вилата и леко на разходки ще е достатъчно.
        no signature no problems

Коментар

Fanatic, благодаря за съветите.

Коментар

Не разбрах само дали да тунинговам Фронтерата или да я заменя за нещо по-така /Нисан Патрол или Тойота/ и тогава тунинг и лифт

Коментар

Ами ако можеш да си го позволиш сигурно ще е по-добре. Ама то зависи пак какви изисквания имаш. Според мен Фронтерите не са хич лоши машинки за парите си. Определено не са "Да Бест" ама си вършат работата.

Коментар

Ако започваш да правиш нещо по нея ще следя с интерес и ще се включа. Утре ще слеза до реал-ковачев да огледам. Днес гледах гуми 225/85/16 - мисля че няма да станат

Коментар

Моят съвет е остави си фронтерата така,ще налееш едни пари,и още в нещо което не е предвидено за това.
                  Да джип е,но недей се лъжи да я гласиш за гората,няма да стане,защо да разваляш джипа?неговото предназначение си 70% път и 30% черно с тези пластмаси,мостове,раздатки няма да я бъде само в гората.
                  За 2 дена минах близо 700 км с фронтерата,и съм очарован от нея,за къса база вози идеално на дълъг път,върви на пушка,на връщане от София цялата магистрала съм я минал с 140 км/ч на 4000 оборота,не загрява,и има още душа в нея,налягане държи 4 атмосфери с масло на 5000 км,с 40 лв газ съм минал 300 км,градско 1 час из София,1 час в задръстване на магистарала на 2 места,другото на магистралата,даде този разход но и аз я настъпвах доста,с тези параметрри ако ти е основна кола в семейството както е при мен защо а я променям?
                  Става и за черно,за поляни,и за път,не след 300 км да ме боли главата и гърба,или да е нестабилна в завоите?не е с офроуд гуми,но никъде не са ме оставяли досега,в този си вид остави джипката,не я прави за нещо което не е предвидена.
                  За гората и за кефа,един самурай,спартански,с каишите по вратите за ограничители,с целите мостове,и едно голямо лего,слагаш един двигател,частите са сравнително евтини,не се чупи,с две думи само за дивотий

Поздрави

Коментар

Почти съм съгласен с теб. Казвам почти, защото мисля че в една добре подготвена фронтера има доста хляб дори и за офроуд. Иначе и аз съм на път да се откажа от всякакви тунинги и да си я карам както е. Решил съм по-нататък да взема един JEEP или Toyota и може би от там да започна.

Коментар

И аз за това говоря,конкретизирай за какво ти трябва колата,как ще ч ползваш,пак разгледай форума,бъди наблюдателен,на мен други хора ми отвориха очите,не бързай джипки има

Поздрави

Коментар

Да аз определено не съм се разбързал. Пък и както казваш, джипки дал бог. Цените само могат да падат във времето така или иначе.

Коментар

цените на боклука да,на хубавата стока не,как може стоманата,петрола да се вдига,цената на труда става по скъпа,цените да падат на новите коли на 17-18 годишен Патрол да струва да кажем 10 000 лв?
                          Както каза Вещер,коли ще карам макс 98 година,нагоре л.й.а в пластмаса,това че труда тук е още евтин на майсторите е добре,но няма да е задълго

Поздрави

Коментар

Браво бре!?Стигнахте до истината с два - три поста!!!
                            Колеги,смея да твърдя,че "Фронтерата" никак,ама никак не е за подценяване!На пук на много разбиращи но не докосвали джипове с марка спомената в кавичките ще поясня следното:
                            "Фронтера" - за мен лично е Култова марка!!!Този джип ме търпеше с какви ли не изгъзици,които направих по него,къде ли не експлоатиран и при какви ли не условия!
                            Заявявам твърдо и нося отговорност за думите си,че "Фронтерката" може да слижи в "джоба" си много насъскани джипки!
                            Също ще припомня,че става за всякаква употреба.. и офф....
                            С много малко средства можеш да превърнеш този модел в танк,а с малко повече....направо не ми се мисли....
                            Мое мнение....

Коментар

Че това всичко е верно съм убеден, но ако се пусне в накоя от другите /тойота нисан и т. н./ марки ще се чуе вой до бога

Коментар

Първоначално публикуван от 4i4o Преглед на мнение
                                Че това всичко е верно съм убеден, но ако се пусне в накоя от другите /тойота нисан и т. н./ марки ще се чуе вой до бога
                                Какъв е проблема?Просто споделям една истина,която е доказана!!!
                                Още в началото,при регистрирането ми Тук,един колега бе написал ей така още при първият ми въпрос относно "Фронтерата",че същата била с кашкавалени карета....
                                Сега обаче твърдо и с всеки готов да споря заявявам,че джиповете с тази марка са изключително здрави и надеждни!Е... зависи и от стопанина им де.
                                Абе с две думи дай за да вземеш....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X