Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за тунинг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвети за тунинг

Инспириран от няколко поста за ръчни хъбове, минусови джанти и т.н. Реших малко по малко и аз да започна с тунингите. Ще бъда благодарен на всички съвети. Как, къде и с какво да започна?

Става въпрос за Фронтера Б, къса база.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

До: Съвети за тунинг

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
    Инспириран от няколко поста за ръчни хъбове, минусови джанти и т.н. Реших малко по малко и аз да започна с тунингите. Ще бъда благодарен на всички съвети. Как, къде и с какво да започна?

Първо и най-важно условие от всичко преди да започнеш е, за какво искаш този тунинг.?
    За каране в гората?
    За добра визия?
    За пред кафето (разбирай само градско шофиране)
    Или за по-дълги пътешествия? (макар че с къса база е трудно)

Всяко едно от тези неща е съвсем различна концепция за тунинговане.
    no signature no problems

Коментар

"Фанатик" е прав!Много важно е да знаеш какво точно искаш да постигнеш преди да започнеш с тунинга.Иначе идеята е супер.Джипа трябва да бъде висок - мое мнение.
      Успех...и давай снимки...

Коментар

Подозирах, че това ще е първия въпрос, който ще ми зададете. Аз живея извън града и обичам много разходките из гората. Същевременно с това през работната седмица всекидневно пътувам до града и имам много градско каране.

Може би искам да направя умерен тунинг. Да го повдигна до колкото е възможно без да жертвам здравината или стабилноста. Също така имам някакви бегли представи за смяна на пластмасовите брони, но с какво? Сегашните са започнали да се лющят и не са много добре закрепени по мое мнение. Наложи ми се да вадя едната и големи ядове брах. А вътре цялото закрепване е на някакви измислени пластмаси.

1. За уширяване съм намислил или фланци, или джанти - второто май е по-трудно за намиране и по-скъпо. Като надеждност се надявам на вашите съвети.
        2. Повдигане - тука ми е пълна мъгла. Прочетох темата за повдигане на Фронтера, но не съм много наясно дали за Фронтера Б ще важат същите неща.
        3. Брони и щитове - тука пък тотално си нямам на идея от къде и как могат да се монтират.

Коментар

Подозирах, че това ще е първия въпрос, който ще ми зададете. Аз живея извън града и обичам много разходките из гората. Същевременно с това през работната седмица всекидневно пътувам до града и имам много градско каране.

Може би искам да направя умерен тунинг. Да го повдигна до колкото е възможно без да жертвам здравината или стабилноста. Също така имам някакви бегли представи за смяна на пластмасовите брони, но с какво? Сегашните са започнали да се лющят и не са много добре закрепени по мое мнение. Наложи ми се да вадя едната и големи ядове брах. А вътре цялото закрепване е на някакви измислени пластмаси.

1. За уширяване съм намислил или фланци, или джанти - второто май е по-трудно за намиране и по-скъпо. Като надеждност се надявам на вашите съвети.
          2. Повдигане - тука ми е пълна мъгла. Прочетох темата за повдигане на Фронтера, но не съм много наясно дали за Фронтера Б ще важат същите неща.
          3. Брони и щитове - тука пък тотално си нямам на идея от къде и как могат да се монтират.
          1.Преди да си взел крайно решение с джанти или с фланци да "отвориш" мостовете първо пробвай защото ако си с високи гуми неизбежно ще се получи триене в броните - особенно в предната при завой!Евтиният вариант е с монтирането на фланци!
          2."Фронтера" Б е на шаси и повдигането "бодилифта" е същия както при "Фронтера" А!Не прекалявай с подложките - не повече от 5см.
          3.Майстор с СО и малко идеи може да ти помогне!
          Успех колега - кефиш ме,че имаш желание за ново начало...Браво...

Коментар

Извинявай за въпроса, но какво е СО

Коментар

Извинявай за въпроса, но какво е СО
              Нещо като електрожен - само,че по Европейско...Ти бъзикаш ли се?

Коментар

Ааа еми аз го чета на кирилица и немога да зацепя, кво е това аджеба. Оксижен може би искаш да кажеш.

Коментар

Не е оксижен.
                  СО е телоподаващо заваръчно устройство което работи в среда от въглероден двуокис - СО2.
                  Оксижена гори - това не.
                  И двете палят добре разните мокети.
                  Изпълняват принципно еднакви задачи само дето с СО можеш само да заваряваш.
                  С оксижен може и други работи - на пример да опърлиш прасето.Зависи от размера на същото и зора.
                  Пържолите са си все същите.
                  BMW X6

Коментар

Никъде немога да намеря фланци за фронтерата. При Вромос ще имат чак към края на Ноември, а Гладиаторите ми предлагат някви за 550 лв.

Коментар

Никъде немога да намеря фланци за фронтерата. При Вромос ще имат чак към края на Ноември, а Гладиаторите ми предлагат някви за 550 лв.
                      Изчакай малко!

Коментар

Джанти 8Jх15 ЕТ-25 имам ги налични нови вкашон черни. Цена 180 лв. бр.Фланци също имам от НИСАН незнам каква е резбата на Фронтиерата но мисля че ще станат. Тел 088 761 63 88 Гена

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
                          Джанти 8Jх15 ЕТ-25 имам ги налични нови вкашон черни. Цена 180 лв. бр.Фланци също имам от НИСАН незнам каква е резбата на Фронтиерата но мисля че ще станат. Тел 088 761 63 88 Гена
                          Стават....

Коментар

Джантите са добър вариант. Каква изработка са?

Коментар

Джантите са добър вариант. Каква изработка са?
                              Бразилски Менгелс

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X