Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Черен дим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Черен дим

Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнение
    Kупих си със същия двигател преди 3 дни. Ще се използва за лов.
    Мисля, че пуши и не е..а да върви с над 140 по магистрала. Колата е на 17.12.1996г регистрирана за 1-ви път. Двигателят вибрира когато е студен и съвсем леко когато е топъл. Всъщност никога не вдига температура след 2-рата черта отдолу-нагоре, което е странно... Колеги, дайте съвети за поддръжка на този двиг., защо термометъра не "вдига" и колко долу-горе трябва да пуши?
    Imam predwid, че пуши като подам рязко до 4000 оборота. Димът е черен. Възд. филтър е нов.
    Купих нов термостат и в неделя ще го сменя.
    А как да разбера с компютър ли е?
    Колата е къса база, 17.12.1996. Двиг. италиански 2,5 TDS и мисля е 115 коня.

Коментар

На мен ми звучи като турбо-асоцииран проблем (ниски обороти - всичко е ОК, високи обороти, вкл. и рязко вдигане на последните - липса на мощност и непълно изгаряне на горивната смес), но както каза колегата с черната фронтера - консултирай се с добрия майстор...
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Абе пред мен са карали нови коли от по 100 000 лв и като дръпнат рязко към 4000 оборота и пушат.Зарежи ги тия лафове:"моят дизел не пуши).Дизел не е ли в нормални (разбирай и ниски и високи)за агрегата обороти-пуши.
        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
          Абе пред мен са карали нови коли от по 100 000 лв и като дръпнат рязко към 4000 оборота и пушат.Зарежи ги тия лафове:"моят дизел не пуши).Дизел не е ли в нормални (разбирай и ниски и високи)за агрегата обороти-пуши.
          Припушват в разни къси преходни процеси. Иначе модерен двигател, дето е напълно в ред, и не е чипосван, забрави да пуши.

Докато не си чипосах тераното например, не можех никак да го накарам да изпуши. Сега в някои режими припушва, ама пък има защо. А двигателя на тераното си е съвсем обикновен дизел с предкамерно впръскване, чиято помпа се командва от електроника. Нищо специално. Ама, нещеше да пуши, пущината. Изобщо. Предполагам заради еко норми.

Не забравяй и че при скъпите возила, се набляга повече на качествата на двигателя, като пъргавост например. Точно това налага някои дребни компромиси по преходните процеси, които обаче не пречат на сертифицирането по евро "нам-колко-си". При тераното например, колкото и да ти се ще, нямаше начин да го изръчкаш рязко, да свирят гуми и т.н. Просто компа си прави, каквото прави, и посепенно подава газта, все едно си го натиснал плавно. След чипосването се пооправи в това отношение.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дизела пуши,и нови мерцедеси съм виждал,и какво ли още не като му стъпиш на врата все едно че гори цървули отзад,сега сериозно зависи колко пуши,като не искаш да пуши си вземи бензин.
            Дизел когато припушва черно значи е добре,пуши ли друг цвят има проблем.
            За исузовият двигател който се слага на астра 1.7 дти 82 к.с си пуши след форсисаране,но след смяна на маслото с ELF спря да припушва,което много ме учуди,няма разлика в вървенето но ще кажеш че е бензинова кола,няма чернилкаследващата смяна на маслото на моят джип ще е от тази марка,пък ще видим какво ще стане

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
              ,но след смяна на маслото с ELF спря да припушва,което много ме учуди,няма разлика в вървенето но ще кажеш че е бензинова кола,няма чернилкаследващата смяна на маслото на моят джип ще е от тази марка,пък ще видим какво ще стане
              Баси ... колко съм тъп .....
              Аз да се блъскам да правя ремонти на помпи, дюзи и мотори!
              А то с едно масло ставало .....
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Хихи, пък ако му сипеш от бездимното масло за моторни триони, съвсем ще спре да пуши .....
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Когато си е за ремонт да,аз го казвам това когато припушва,и някои хора ги дразни,споделям какво съм видял,колата си вървеше,собственика и беше душманин и пушешеш на хората колите,след смяната няма черен пушек,няма нищо,интересно наистина,моята е бензинова,сега е с масло GM и за 6000 км се държи полусинтетиката е,но ще пробвам ELF.

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X