Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера и гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фронтера и гуми

Ако не се лъжа и на адвоката и на владоники фронтерите са с пружини отзад, незнам дали има разлика във височината стандартно. А някой слагал ли е на фронтера 235/80R16 те също са 32''.

ПС: Сега като се загледам във аватара на владоники май фронтерата му е модела с ресорите.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
      ПС: Сега като се загледам във аватара на владоники май фронтерата му е модела с ресорите.
      Без ресори съм
      Светът на Владо

Коментар

Моята е с пружини отзад,в момента е с 255.65.16 и гумите малеят,така да се каже
        И аз съм намислил за нещо от рода на 75 или 70,ама ще видим как ще се случи

Поздрави

Коментар

Аз съм 245/70/16 и стоят перфектно. За жалост трябва да се сменят и се чудя какво да взимам. Изчетох доста по темата ама все още немога да реша.
          Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
            Аз съм 245/70/16 и стоят перфектно. За жалост трябва да се сменят и се чудя какво да взимам. Изчетох доста по темата ама все още немога да реша.
            Взимай 31" BFG A/T и ще забравиш за проблема гуми поне 4 години.
            no signature no problems

Коментар

Нов съм и във форума и с джиповете и в България въобще(чужданец -тук съм от 2 години още много слаб български език но искам хубаво да го научи)Моята фронтера 2.2 ТДИ 2000 година дълга база с гуми GOOD YEAR 245/70/R16 WRANGLER HP нови . Мога ли да карам с тях и зимата или трябва да си купя истински зимни гуми ще си го карам по асфалт.благодариа.

Коментар

Виж тази тема, прочети я добре и ще добиеш представа.
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=40602&page=2

Иначе гледам че тази гума я дават всетеренна което е АТ с повишено внимание можеш да си караш зимата. Но имай в предвид, че фронтерата е с ЛСД отзад и има силна склонност към занасяне на задницата на сняг. На мен лично това ми доставя удоволствие.
                no signature no problems

Коментар

Аз моята фронтера я купих с гуми размер 255/65 R16, сега съм с 215/80 R16 на височина са почти еднакви но по-ми харесва как вози иначе във вървежа няма осезаема разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    Виж тази тема, прочети я добре и ще добиеш представа.
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=40602&page=2

Иначе гледам че тази гума я дават всетеренна което е АТ с повишено внимание можеш да си караш зимата. Но имай в предвид, че фронтерата е с ЛСД отзад и има силна склонност към занасяне на задницата на сняг. На мен лично това ми доставя удоволствие.
                    Здравейте,
                    В началото на темата преди 3 месеца Фанатик ми препоръча да си остана с гумите които имам (Yokohama Geolandar AT/S на една година и 10к километра) и през зимата. Ето че падна първия сняг и искам да споделя впечатления. Събота сутринта напълних резервоара до горе, взех вода, сандвичи, дебели дрехи и тръгнах от София до Вършец през Петрохан. Имаше яко сняг и насрещен вятър (по чистачките ми залепваше сняг и ставаше на лед и спираха да чистят, та слизах няколко пъти да ги изчиствам). След Костинброд беше понатрупало и по пътя. Понеже за първи път карам джип (2.2 DTI дълга база) и кола със задно въобще през зимата, опитах първо без да включвам 4х4 за да видя как се държи. Точна както описва Фанатик в цитата - върти дупе та се къса особено на излизане от завоите. Дори и след като съм излязал от завоя и подам мааалко повече газ за проба пак занася. Включих 4х4 и нещата значително се подобриха. Тръгва да занася ама предното го издърпва. Въпреки това като се връщах (минах през с.Миланово -имаше сняг около 15-20 см и следи от няколко коли само) въпреки внимателното каране пак ми занесе на едно две места. Завоите там са остри 180 градусови, но аз завивах без никаква газ, съвсем бавно. Дали това се дължи защото гумите не са чисто зимни или на LSD, който може би имам?
                    Пробвах и ABS-а. Спирам ама дъълго след натискане на спирачките, които на сухо работят перфектно. Определено ABS помага да не се завърта колата, но по отношение на спирачния път според мен работите не са добре. Правя сравнение с предишната ми кола - Рено 19 с гуми мишлен алпин А3. Реното беше като залепнало на пътя и нямах никакви ядове и на сняг и на лед дори. И спираше страхотно!
                    Дали тази разлика се дължи само на гумите или е нормално с джип да не съм толкова добре при спиране и завои?

Поздрави на всички!

P.S. Сандвичите и водата свършиха работа, защото на връщане минахме през Лакатнник и един тир беше затворил пътя и чаках от 11 до 14 часа да го отместят.
                    Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Взимай 31" BFG A/T и ще забравиш за проблема гуми поне 4 години.
                      31" BFG A/T - каква гума е по другата система, защото не мога да намеря 245/70/16 BFG A/T?

Коментар

Първоначално публикуван от silvianik Преглед на мнение
                        31" BFG A/T - каква гума е по другата система, защото не мога да намеря 245/70/16 BFG A/T?
                        Ще е полезно да разберем другатата систем вярно Аз карам 265/75/R 16 и нямам представа на колко инча отгоравят
                        Светът на Владо

Коментар

Не е за тая тема, ама карай. За напред първо ползвай http://forum.offroad-bulgaria.com/search.php

а за сега най-отдолу на тази странца:
                          http://www.rocky-road.com/calculator...35483870967746

265/75/15 = 30.649 Инча или по известно като 31"
                          no signature no problems

Коментар

Не е за тая тема, ама карай. За напред първо ползвай http://forum.offroad-bulgaria.com/search.php

а за сега най-отдолу на тази странца:
                            http://www.rocky-road.com/calculator...35483870967746

265/75/15 = 30.649 Инча или по известно като 31"
                            Не беше за темата... извинете ме Мерси за инфото Определено е полезно
                            Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
                              Здравейте,
                              В началото на темата преди 3 месеца Фанатик ми препоръча да си остана с гумите които имам (Yokohama Geolandar AT/S на една година и 10к километра) и през зимата. Ето че падна първия сняг и искам да споделя впечатления. Събота сутринта напълних резервоара до горе, взех вода, сандвичи, дебели дрехи и тръгнах от София до Вършец през Петрохан. Имаше яко сняг и насрещен вятър (по чистачките ми залепваше сняг и ставаше на лед и спираха да чистят, та слизах няколко пъти да ги изчиствам). След Костинброд беше понатрупало и по пътя. Понеже за първи път карам джип (2.2 DTI дълга база) и кола със задно въобще през зимата, опитах първо без да включвам 4х4 за да видя как се държи. Точна както описва Фанатик в цитата - върти дупе та се къса особено на излизане от завоите. Дори и след като съм излязал от завоя и подам мааалко повече газ за проба пак занася. Включих 4х4 и нещата значително се подобриха. Тръгва да занася ама предното го издърпва. Въпреки това като се връщах (минах през с.Миланово -имаше сняг около 15-20 см и следи от няколко коли само) въпреки внимателното каране пак ми занесе на едно две места. Завоите там са остри 180 градусови, но аз завивах без никаква газ, съвсем бавно. Дали това се дължи защото гумите не са чисто зимни или на LSD, който може би имам?
                              Пробвах и ABS-а. Спирам ама дъълго след натискане на спирачките, които на сухо работят перфектно. Определено ABS помага да не се завърта колата, но по отношение на спирачния път според мен работите не са добре. Правя сравнение с предишната ми кола - Рено 19 с гуми мишлен алпин А3. Реното беше като залепнало на пътя и нямах никакви ядове и на сняг и на лед дори. И спираше страхотно!
                              Дали тази разлика се дължи само на гумите или е нормално с джип да не съм толкова добре при спиране и завои?

Поздрави на всички!

P.S. Сандвичите и водата свършиха работа, защото на връщане минахме през Лакатнник и един тир беше затворил пътя и чаках от 11 до 14 часа да го отместят.
                              4х4 парт тайм се кара само на скорост зимно време по наклон и леко се подава газ, никаква инерция и почти никаква спирачка.
                              Даже аз често пускам бавните и слагам скоростния лост на 3 и си карам така. а като тръгне да занася леко даваш газ и ставаш като на релси. свиква се. ( говоря само за снежен път, да не земеш да караш на бавни по асфалта. )
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X