Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера и гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера и гуми

Здравейте,
    Нов съм и във форума и с джиповете въобще. След поредните въжета и бутаници на реното на язовир Кърджали, нахлух в една банка и след 2 седмици станах горд собственик на опел Фронтера 2.2 DTI 2000г, дълга база.
    Взех го с почти чисто нови гуми Yokohama Geolandar A/T.S 245/70/R16. Поразрових се из нета и открих, че се водят "всесезонни". Понеже съм чувал, че такова животно нема, реших да потърся съвет от хора с опит. Мога ли да карам с тях и зимата или трябва да си купя истински зимни гуми. Засега не планирам да ходя по дълбоките гори през зимата, ще си го карам предимно по асфалт или отъпкани черни пътища. Ако трябва да ги сменя, мола да ми дадете идея за марка, размер и дали могат да се намерят читави гуми втора ръка. Иначе на сърцето ми са "мишелинките". Реното (19) го карах с алпин А3 и правеше чудеса в снега.
    Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

До: Фронтера и гуми

Йокохамата се държи чудесно на сняг и лед. За офроад не става, но е почти като Мишлен - Алпен през зимата. Отстъпва единствено при заснежено-заледен път, тоест преходите асфалт - лед и лед сняг, се отработват по добре от Мишлена. Но го бие на прочутата кафява каша, тоест сняг и луга, защото отвежда по добре така получената мърлява суспензия, вън от протектора.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      Йокохамата се държи чудесно на сняг и лед. За офроад не става, но е почти като Мишлен - Алпен през зимата. Отстъпва единствено при заснежено-заледен път, тоест преходите асфалт - лед и лед сняг, се отработват по добре от Мишлена. Но го бие на прочутата кафява каша, тоест сняг и луга, защото отвежда по добре така получената мърлява суспензия, вън от протектора.
      Благодаря за информацията! А дали тези коментари важат и за моите "всесезонни" гуми?

Коментар

Колега явно, е че си нов.
        Една от причините поради която исках джип е че ми беше писнало от смяна на гуми всяка зима и всяко лято. Тези гуми с които си са идеални стига да имаш едно наум и да не влизаш зорлем в дълбокото. Като си 4х4 не е като да си само с предно. Ако са ти нови ще се учудиш на какво е способна фронтерата зимата.
        no signature no problems

Коментар

Моята Фронтера я купих с чисто нови Pirelli Scorpion , предназначени за сняг . Миналото лято за да не ги изпиля купих всесезонни Goodrich Macadam - при 140 никакво биене и свирене. Зимата ( поради мързел за смяна ) ме завари с тях ... и наистина се учудих от доброто им държане в снега . Така си карам с тях и до сега
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз съм с Toyo Open Country. За сега съм много доволен. Държат на кал и сняг...

Коментар

Благодаря за мненията! Гумите са купени миналата година и са на 7000 км. Ще си карам с тях и зимата тогава. Сполай ви на всички!

Коментар

Предстои ми смяна на гумите и съм изправен пред следната дилема- до сега карах със 245-70-16 шарка на Гудрич АТ. Желанието ми е да сложа по-големи и се двоумя между 265-70-16 същата шарка и мечтаните от мен 265-75-16 (32 инча) но друга шарка-на Инса Турбо Тракшън Трак.
                Та питането ми е ще бъде ли проблем карането със 32 инчови гуми на Фронтера А къса база?
                Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                  Предстои ми смяна на гумите и съм изправен пред следната дилема- до сега карах със 245-70-16 шарка на Гудрич АТ. Желанието ми е да сложа по-големи и се двоумя между 265-70-16 същата шарка и мечтаните от мен 265-75-16 (32 инча) но друга шарка-на Инса Турбо Тракшън Трак.
                  Та питането ми е ще бъде ли проблем карането със 32 инчови гуми на Фронтера А къса база?
                  За 33" знам че трябва лифт от 5 см. на ушите отзад и натягане на торсиона отпред + 1см. рязане на предната броня. За 32" не съм сигурен но мисля, че при пълно сгънато положение ще опира.
                  Последно редактирано от fanatic; 14-09-08, 09:18.
                  no signature no problems

Коментар

Няма проблем,само двигателя да ги върти.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      За 33" знам че трябва лифт от 5 см. на ушите отзад и натягане на торсиона отпред + 1см. рязане на предната броня. За 32" не съм сигурен но мисля, че при пълно сгънато положение ще опира.
                      и при 31"-ако си с фланци опират,при 32-без фланци опират за 33 няма да говорим
                      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

265-75-16
                        Аз съм с този размер на Фронтера къса база 96г. 2,0i. Нито е вдигана, нито е пипано нещо. Върви доволно. Минали ден я пробвах по магистралата си поддържа 150 км/ч., от което не е много доволен двигателя - това са 4500 оборота/мин.
                        Светът на Владо

Коментар

Аз съм с 265/75/16 и дори калобраните не съм махал.Влизат идеално като максимален за модела размер брз рязане на калници и броня.Модела сам си го избери,че всеки харесва своите си...Успех.
                          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

И аз съм нов с джиба.Моята фронтера с гуми GOOD YEAP 245/70/R16
                            WRANGLER HP нови .Можа ли да карам с тях и зимата в София. или зимни ми трябва. с фронтера дълга база 2000 година и карам 4.4 или като обикновена кола когато каша и кално .......

Коментар

колега hipon чети това което си написал преди да го публикуваш че не може нищо да ти се разбере

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X