Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръки относно начин на управление на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Препоръки относно начин на управление на Фронтера

един съвет на майстори не се доверявай много много,питай хората които карат и подържат такива машини тук,пък тогава ходи по майстори,при мен като видят ръчните хъбове викат че са блокажи на предният мост,как да му обясниш че не са,като не знае какво е хъб,за тях джиповете или имат блокажи или не са джипове,ама какви трябва да има

Питай смело за възникналите въпроси,а такива ще има,само я покарай малко.

Поздрави

Коментар

Пич,в гората(или на какъвто искаш там"офроуд") не се ходи сам.По-добре вземи някой приятел с джипка или се включи към някоя разходка.Приятелите,които са с теб в джипа няма да могат да ти помогнат много ако се окопаеш или се хакнеш в някоя по-дълбока локва...а тогава ако се панираш бая поразии могат да станат.По добре отиди на някоя затревена равна поляна и го "поразтъпчи"...но от първият път -сам в гората-не е много здравословно.
      Късмет.
      08седемшест5едно513четири

Коментар

Aз ти предлагам преди да тръгнеш извън асфалта дори по "лек черен път" където доскоро си минавал с Астрата да си вземеш задължително:
        1. Здраво въже. ( не от тия в Била или Метро ) или колан за теглене поне да пише 5 тона.
        2. малка лопатка
        3. Трион
        4. Крик
        5. Вода ( 3-4 литра )
        6. Още един GSM
        7. 3-ма приятели
        8. Пържоли и бира.

От 1 до 7 напълно сериозно. Многократно са патили хора заради липси на някое от тези атрибути. Аз дори на разходка за 5-6 минути задължително си нося всички тези неща.
        Още един съвет. Като стъпиш на черен път с камъни и баири си пусни 4L и си карай на 3 или 4-та скорост. Така пазиш съединителя и окачването. Дори да можеш да минеш само на заден мост, няма смисъл да товариш дифа окачването и съединителя. Аз така карам от 3 години. Особено ако се возите 4 човека колата е по-тежка и се мъчи повече.
        Още един важен съвет. Следи си температурата, тъй като ти е "нова колата" имай си едно наум, а аз залагам, че ще трябва да сменяш виско муфа. Стрелката на температурата не трябва да ти мърда много над 9 часа.

Приятно прекарване. И после искаме снимки иначе ще трия наред.
        no signature no problems

Коментар

Предишния ми джип беше ISUZU 2,8 td .Директен внос Швейцария . Някой преди мене си беше поиграл с автоматичните хъбове размествайки пружината така , че да държи зацепващото колело постоянно включено . Липсваше елемента , който по принцип изхвърля колелото . Установих го при първото гресиране . Предимството е , че при необходимост включваш в движение без да спираш и дори без съединител . Условието е задните колела да не буксуват. Без проблем за иглините лагири фиксиращи карето . Колата е близо на 100 000 км в българия . Ако не те притеснява леко повишаване на разхода е по добре да преработиш наличните хъбове вместо да инвестираш за други.
          MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Първоначално публикуван от pahov Преглед на мнение
            Ако не те притеснява леко повишаване на разхода е по добре да преработиш наличните хъбове вместо да инвестираш за други.
            Много хитро... да товариш повече раздатката, да въртиш още един диференциал, да товариш 2 карета. Ако беше много ефикасно хората щяха да ги зацепят още в завода. За едните 500 лв. за ръчни хъбове мисля, че не си заслужава.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
              Много благодаря. Знам, че по много от нещата за който питам е писано, даже за всяко нещо съм пробвал и търсачката. Проблема, е че още съм доста бос по темата и незнам точно какво да търся, затова не получавам отговора от търсачката, за което се извинявам и се надявам да не съм ви досъдил прекалено много Благодаря отново
              Моите хъбове се включват и изключват без да се чува щракане. И друг често срещан проблем при хъбовете на фронтерата е една зегерка вътре в хъба която се измъква и после като натовариш повече хъба и той чатка едно такова страшно, но всъщност се оправя само с подмяна на зегерката.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                Моите хъбове се включват и изключват без да се чува щракане. И друг често срещан проблем при хъбовете на фронтерата е една зегерка вътре в хъба която се измъква и после като натовариш повече хъба и той чатка едно такова страшно, но всъщност се оправя само с подмяна на зегерката.
                Оправя се докато шлиците си личат и игленият лагер не се попилял.
                Единственото преимущество на автоматичните хъбове е, че не слизаш да ги включваш. Всичко друго е един голям недостатък.
                На предишния ми джип бяха такива и сега мога да оценя ръчните, при положение, че автоматите работеха безупречно (за автомати).
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не се опитвам да кажа (и не мисля) че автоматичните са по-добри от ръчните хъбове. Мисълта ми беше, че като чуеш за първи път такова чаткане и "фащаш къра" и недай си боже да те набара някой "съвестен майстор" в такова състояние, може да ти направи ремонт на дифа примерно заради една зегерка.

Коментар

Затова колата си правя сам
                    Просто минавам през Лозан (Исузу), взимам части и действам
                    Един професионалист с пяна на уста ми обясняваше че врътките на хъбовете били блокаж и предаването било по диагонал
                    Но той е компетентът и зяпачите го подкрепяха и продължават да му дават пари да им такова колите

Коментар

Да пазете се от пишман маистори,като кажат давай го ще го оправим,и без да е доверен човек гледаш какво рови питаш тук и тогава разглабя,иначе пипат и знаят само блокажи и тва е

Нали знаете лафа:човека взе парите и каза ще видим.......

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Затова колата си правя сам
                        Просто минавам през Лозан (Исузу), взимам части и действам
                        Един професионалист с пяна на уста ми обясняваше че врътките на хъбовете били блокаж и предаването било по диагонал
                        Но той е компетентът и зяпачите го подкрепяха и продължават да му дават пари да им такова колите
                        Терминът "БЛОКАЖ" е придобил гражданственост така както например ДЕЛКО за токоразпределител или ДИНАМО за генератор. То е ясно че буквално блокажа по принцип е на диференциала , смисълът от което е блокиране на сателитите , така че ако едното колело буксува все пак двигателния мост да "изтегли" автомобила . Тази система е позната широко и при товарните камиони. Само че в този случай двете колелета се въртят с еднаква скорост , което на завоите създава проблеми с приплъзването .
                        В случая с хъбовете майсторите имат предвид не начина на зацепване на предните колелета , а ефекта от тях и затова за тях всичко е "блокаж" . Ама не им се връзвайте чак до там де . Повечето са станали "майстори" с гледане и отвиване и завиване на болтове...
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Терминът "БЛОКАЖ" е придобил гражданственост така както например ДЕЛКО за токоразпределител или ДИНАМО за генератор. То е ясно че буквално блокажа по принцип е на диференциала , смисълът от което е блокиране на сателитите , така че ако едното колело буксува все пак двигателния мост да "изтегли" автомобила . Тази система е позната широко и при товарните камиони. Само че в този случай двете колелета се въртят с еднаква скорост , което на завоите създава проблеми с приплъзването .
                          В случая с хъбовете майсторите имат предвид не начина на зацепване на предните колелета , а ефекта от тях и затова за тях всичко е "блокаж" . Ама не им се връзвайте чак до там де . Повечето са станали "майстори" с гледане и отвиване и завиване на болтове...
                          Да - същият авторитетно обясняваше как врътките задвижвали едни "шишове", които минавали през кухата полуоска и стигали дифернциала
                          Колега Вервай ми - повечето от нас добре знаят какво е блокаж на диференциал, че даже и разновидностите му

Коментар

Първоначално публикуван от scrapheap
                            Колега Вервай ми - повечето от нас добре знаят какво е блокаж на диференциал, че даже и разновидностите му
                            Не се и съмнявам . Думата ми беше да не се чудите на странните знания на някои "майстори". Просто обръщението "майсторе" към тях е от уважение , в случай че не им знам името
                            Последно редактирано от fanatic; 04-08-08, 12:41.
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Привет на всички.Тъй като и аз съм новак в това отношение, нещо се смотах и ми възникват следните въпроси.
                              1. Лоста какво точно прави т.е. от раздатката зацепва предните полуоски и предава движение на предните гуми, а хъбовете се зацепват инерционно при боксуване т.е. така наречения блокаж? Така ми го обясни майстора.
                              2. Но от вашите отговори оставам с впечатление, че след като лоста включи предните полуоски то хъбовете всъщност зацепват и задвижват предните колела?
                              3. А при ръчни хъбове, след като се включат имаш постоянно зацепени предни колела ??? е тогава лоста какво прави? освен за бавните.

П.С. за Фронтера А става дума

Коментар

1-на твоят маистор му кажи да седне пред компа и да се образова малко.

Блокаж на предният мост има когато се блокира изцяло моста не полуоските,те са на ток,въздух и става пускането ръчно от купето и блокира и двете полусоки да въртят не само на която и е по леко.

Ако има блокаж,как ще завиеш?колко джипа имат такъв?затова му викат храма на счупените карета,защото като блокираш моста и врътнеш волана и става мазало
                                2-да така е!
                                3-ръчните ги заключваш и отключваш ти,демек:черен път кална локва-ръчните хъбове които са зацепени,включваш само предният мост и минаваш,излизаш от локвата,връщаш лоста на задно и караш,излизаш на асвалт,слизаш изключваш хъбовете и гас!Или прочети отначало темата и ще разбереш.

Има много писано,четете,много преди мен и вас са питали същото тук,има търсене и започвате,блокаж,хъб-ръчен автоматичн и т.н
                                търсачката работи по подразбиране така че и една дума е достатъчна.

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X