Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маншони предни вътрешен и външен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Маншони предни вътрешен и външен

Скоро един приятел монтира маншони от силиконовите и има-няма 200км. и ги смени с нормални.Същото "странно"спукване!Явно не издържат много.Дано на колегата да са по-истински!

Коментар

Това наистина е интересно!! Аз съм от една година с такива и вече 16000 км и няма никакви проблеми.А и бая кал и клони видяха?
      Дано неговите да са от добрата партида като моите
      Рак, мерак и простак не се лекуват!!!

Коментар

Смених маншонте с неопренови и изкарах 2/две/ години. Фронтерата може би и повече, но я продадох. Слагат се без да се разглобяват каретата, ами с някакъв пластмасов конус. Проблемът при побългаряване е, че предните колела на фронтерата завиват твърде много и ако маншона няма достатъчно ламели /гънки/ или се къса, или се измъква. Съвета ми е да включвате предното през определено време - месец или два - за да се запази еластичността на маншоните.

Коментар

Здравейте колеги, 5 000 км и край! Вече съм с други маншони. Поздрави
          Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

Следващия път ако ти се наложи да ги сменяш да знаеш че от стават без грешка от Форд Ескорт ,А4Б5 ,Пасат Б5 цената варира между 12-20лв ,по-тънки са от оригиналните но са много еластични ,аз специално вече 5 месеца съм с фордови и нямам оплаквания;

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
              Следващия път ако ти се наложи да ги сменяш да знаеш че от стават без грешка от Форд Ескорт ,А4Б5 ,Пасат Б5 цената варира между 12-20лв ,по-тънки са от оригиналните но са много еластични ,аз специално вече 5 месеца съм с фордови и нямам оплаквания;
              Всичко това е много хубаво, ама тия тънки маншончета ще изкарат 1 ден в гората. Не слагайте маншони от лек автомобил на джип. За това съм написал какви се слагат и са евтини. Стават и от Лада нива ако се гони чак толкова цената. На Grand Cheroke-то са по 22-25 лв. някъде на Нивата са около 15-17. Информацията е от преди година, вече може и да не е така.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Всичко това е много хубаво, ама тия тънки маншончета ще изкарат 1 ден в гората. Не слагайте маншони от лек автомобил на джип. За това съм написал какви се слагат и са евтини. Стават и от Лада нива ако се гони чак толкова цената. На Grand Cheroke-то са по 22-25 лв. някъде на Нивата са около 15-17. Информацията е от преди година, вече може и да не е така.

Колега за автомобилните маншони си прав че са по-тънки, но всеки преценява дали цената е определяща, а специално за неопреновите маншони мой приятел с Паджеро вече 1 година кара с такива и почти половината време е в пресечена местност .

Коментар

Здравейте, Вчера и аз смених външните маншони на моята ОФ ДБ 2.4 93г. Взех едни по 11 лв. с отстъпката, т.е. сигурно са 15 лв. от един магазин на симеон, който продава части на Имахижу ООД, които внасят AC DELCO, т.е GM изглеждаха доста добре и бяха доста дебели. Времето ще покаже дали са качествени, но гледах няколко варианта и тези изглеждаха най-дебелите. Ако някои има интерес да пише ще му кажа къде магазина!

Коментар

добре де ..мн се радвам за всички вас че сте я направили тази задачка..
                    ама търсих и в търсачката и не намерих точното описание как се сменят, трудности.. съубражения.. и стъпки.. извинявам се ако не съм поровил достатачно., някй да ми даде линк... или ако може да ми обясните по подробно , от каде да започна, с кво да внимавам .. щот утре тряя ги сменям и аз..
                    благодаря ви ,.. поздрави
                    лошите неща .. ме правят по добър човек...

Коментар

В ръководствата от систематизираната информация търси ли?

Коментар

Ето маншоните които сложих ,по 13лв. единият. Фронтера B 2.2 dti
                        Прикачени файлове
                        Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
                          Ето маншоните които сложих ,по 13лв. единият. Фронтера B 2.2 dti
                          не е добра идея.
                          Да беше сложил от лада нива. Поне са по-дебели. Тия няма да изкарат 1 яка кал.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Vlady_Rumenov Преглед на мнение
                            добре де ..мн се радвам за всички вас че сте я направили тази задачка..
                            ама търсих и в търсачката и не намерих точното описание как се сменят, трудности.. съубражения.. и стъпки.. извинявам се ако не съм поровил достатачно., някй да ми даде линк... или ако може да ми обясните по подробно , от каде да започна, с кво да внимавам .. щот утре тряя ги сменям и аз..
                            благодаря ви ,.. поздрави
                            Няма ли наистина някои да сподели малко опит? Моля!
                            Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнение
                              Няма ли наистина някои да сподели малко опит? Моля!
                              Амиии ,започва се от демонтирането на джантата и изваждането на хъба ,освобождаване на долен шарнир ... Ако ти кажа всичко от край до край няма да ти е интересно и още повече няма да си така удовлетворен от труда който си положил.
                              Не е кой знае какъв зор ... само трябва да се започне и гаранция,че ще се получи!
                              Най неприятното нещо в цялата работа е изваждането на зегера на оста на полуоската ,която държи карето ... но ,ако се избърше добре греста в същото ... всичко ще е ОК.
                              Не си започнал ... не си го направил!
                              Успех.

Коментар

Ето малко инфо от хайнес за фронтера.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X