Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми преден диференциал ОФА.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Рециклиране на касета за диф.

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
    Преди няколко години ме возиха във Фронтера и счупиха задната касета от много боксуване. Този възел се чупи само ако не се експлоатира правилно.
    Щом ти е втория диф. трябва да потърсиш причината в задволанното устройство и номера на обувките,а не в техниката.
    Аз съм сигурен, че номера на обувките има нещо общо но главния виновник е слабия мост на фронтерата. Познавам хора от форума които не знаят какво е да подаваш малко газ и настъпват само до ламарината но чупенето на мостове не им е честичък проблем. Ако искаш мога да изброявам по имена.
    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от turboto45
      Диф ще намеря но това не ми е първия.И искам да мина по тънко.
      Kолега имам всичко но първо разглоби и виш какво му е , втро да не би да имаш някакво не съответствие ( фронтерата има много различни дифове) при мен са идвали със различни ,някои, някаде слагал каккъвто му доиде . кажи със какво число са твоите
      Последно редактирано от fanatic; 22-05-08, 09:55.
      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

колега,така и така ще си даваш парите що не си сложиш цял мост от исузо та да ти е мирна главата,гледах в един сайт подготвени фронтери за офроуд само с цели мостове
        Прикачени файлове
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
          колега,така и така ще си даваш парите що не си сложиш цял мост от исузо та да ти е мирна главата,гледах в един сайт подготвени фронтери за офроуд само с цели мостове
          Стига да кажеш от кое исузу и откъде да го вземе, щото повечето Исузута не са с цял мост отпред.

А на тази снимка предния мост е от Тойота.
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
            Kолега имам всичко но първо разглоби и виш какво му е , втро да не би да имаш някакво не съответствие ( фронтерата има много различни дифове) при мен са идвали със различни ,някои, някаде слагал каккъвто му доиде . кажи със какво число са твоите
            Колега при тебе ще дойда със сигорност.А предавателното число съответства.Нали го взех от теб този диф.Работеше си перфектно.Знам че проблема е в мен.Ако се кара нормално джипката никога няма да стане проблем.В неделя ще го разкача и ще видя какво е станало.
            sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от turboto45 Преглед на мнение
              Колега при тебе ще дойда със сигорност.А предавателното число съответства.Нали го взех от теб този диф.Работеше си перфектно.Знам че проблема е в мен.Ако се кара нормално джипката никога няма да стане проблем.В неделя ще го разкача и ще видя какво е станало.

Дай някакви снимки,ако може
              Че как го караш тази джип,два предни дифа,направо не е за вярване,дай повече инфо за експлоатацията му.

Поздарви

Коментар

Аз се обзалагам,че има строшени лагери и от там се получава хлабина от,която започват да прескачат зъбите.Ако имаше изронен зъб/и,което също е много вероятно няма как да не даде предварителна индикация тоест щеше да причуква първо на оборот след това на по голям и така до сегашното му състояние....При тези симптоми гаранция,че върховете на зъбите почти ще липсват.Баси дифа какво толкова да го натовариш,че да издъхне да не е от пластелин?....Изумен съм...Колега ти си уникален моля те снимай и пиши какво си установил....Ще е нужно но всички...Успех в ремонта....И имам въпрос:С "Кайманите" ли си още???....

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                  Дай някакви снимки,ако може
                  Че как го караш тази джип,два предни дифа,направо не е за вярване,дай повече инфо за експлоатацията му.

Поздарви
                  Порови се малко в моите теми и ще видиш.И в хард разходки на БАТАК и СЮТКА.Белмекен.ито ми първото каране миналата годинаhttps://htftp.offroad-bulgaria.com/V...7/IMG_3122.jpg
                  Последно редактирано от Евгени turboto; 22-05-08, 22:35.
                  sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                    Аз се обзалагам,че има строшени лагери и от там се получава хлабина от,която започват да прескачат зъбите.Ако имаше изронен зъб/и,което също е много вероятно няма как да не даде предварителна индикация тоест щеше да причуква първо на оборот след това на по голям и така до сегашното му състояние....При тези симптоми гаранция,че върховете на зъбите почти ще липсват.Баси дифа какво толкова да го натовариш,че да издъхне да не е от пластелин?....Изумен съм...Колега ти си уникален моля те снимай и пиши какво си установил....Ще е нужно но всички...Успех в ремонта....И имам въпрос:С "Кайманите" ли си още???....
                    Проблема не е в гумите с такива съм. Имахме едно каране в Костандово Хард в затворено трасе от 7-8 джипа само моя минаваше та дори излизаше с друг на буксир отзад та за тва.
                    sigpic

Коментар

Някой да има идея каде може да се рециклира касета на диф.Че пак счупих моя преден но не на цяло само прещраква при товар.Иначе джипа е Опел.
                      само да не пофторя някои че непрочетох всички мнения

само не пипаи зъбни колелета , не подменяи старо с ново , всички зъбчатки вървът комплект , имам предвид сателити, планети , пиньон , корона , противен случеи рискуваш да имаш ужасен шум

наи вероятно проблема е коронат и пиньона
                      sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Колеги проблема си е в касетата,смазъл сам я.Ето снимки на травмите.Пиньон и короната са перфектни, и предния път беше така.Но стази касета си въртеше хем едното колело го нямаше но при напан прещракваше.
                        Прикачени файлове
                        sigpic

Коментар

Въртал си много гуми при закъсване или при други условия.
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                            Въртал си много гуми при закъсване или при други условия.
                            Колега стига глупости. Дифа си е слаб, въртенето на гуми няма нищо общо. Ако е направен както трябва може да си върти гуми нон стоп и ще се счупи чак когато се износи някой елемент. Нито е с прекалено големи гуми нито въртяшия момент му е много голям, пък и ще се счупи я каре на кардана я на полуоска а не дифа.
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Колега стига глупости. Дифа си е слаб, въртенето на гуми няма нищо общо. Ако е направен както трябва може да си върти гуми нон стоп и ще се счупи чак когато се износи някой елемент. Нито е с прекалено големи гуми нито въртяшия момент му е много голям, пък и ще се счупи я каре на кардана я на полуоска а не дифа.
                              Много си прав Колега СЛАБ Е АЗ НЯМАМ ВИНА, ТОВА ОБЯСНИХ И НА ЖЕНАТА.сега ще и прочета какво си написал.
                              sigpic

Коментар

Много си прав Колега СЛАБ Е АЗ НЯМАМ ВИНА, ТОВА ОБЯСНИХ И НА ЖЕНАТА.сега ще и прочета какво си написал.
                                Ааа тва за вината е друг въпрос. (само жена ти да не чете в момента)
                                на повечето собственици на фронтери предния им диф си изкарва живота на колата. Но това е защото я експлоатират по-лекичко и без издевателства. А само като си спомня, че Соти ми каза че си същия като него в карането и ми стана ясно защо се трошат тия дифове. Аз ти предлагам да си вземеш една Тойотка или един стар Нисан и да си издевателстваш с него. Поне няма да се чупи на 6 месеца а на 1 година.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X