Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми преден диференциал ОФА.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми преден диференциал ОФА.

Някой да има идея каде може да се рециклира касета на диф.Че пак счупих моя преден но не на цяло само прещраква при товар.Иначе джипа е Опел.
    Последно редактирано от Евгени turboto; 21-05-08, 19:27.
    sigpic

До: Рециклиране на касета за диф.

Ти отвори ли го?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

МИ мислим да го свалим в неделя, ма проблема е вътре.Спирам да я юркам до като не съм го гръмнал напълно.
      sigpic

Коментар

Да не са хъбовете,провери ли?
        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
        Дий Снайдер

Коментар

Хъбове карета всичко е 6.Ще го сваляме ,та да съм подготвен предварително.Че като ми е счупен джипа се побърквам.
          sigpic

Коментар

Не е ли по лесно да погледнеш в мобилето дали няма да има някоя на части и да си вземеш направо преден диф ?
            Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
              Не е ли по лесно да погледнеш в мобилето дали няма да има някоя на части и да си вземеш направо преден диф ?
              Диф ще намеря но това не ми е първия.И искам да пина по тънко.
              sigpic

Коментар

Такова нещо като рециклиране на дифове няма...
                Гледам, че Лозан насажда на Фронтера мостове от Трупър.
                Логиката е, че Исузувите дифове са доста здрави, докато фронтерските май че не особено. Аз скоро отварях за ревизия дифовете на моя трупър с цел ако се налага да ги сменя, но не открих поводи за безпокойство.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Такова нещо като рециклиране на дифове няма...
                  Гледам, че Лозан насажда на Фронтера мостове от Трупър.
                  Логиката е, че Исузувите дифове са доста здрави, докато фронтерските май че не особено. Аз скоро отварях за ревизия дифовете на моя трупър с цел ако се налага да ги сменя, но не открих поводи за безпокойство.
                  Може да се окаже само зъби той си върти но пропуска при товар.Та идеята ме е дали някой е правил нещо подобно и дали държи.
                  sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от turboto45 Преглед на мнение
                    Диф ще намеря но това не ми е първия.И искам да пина по тънко.
                    Преди няколко години ме возиха във Фронтера и счупиха задната касета от много боксуване. Този възел се чупи само ако не се експлоатира правилно.
                    Щом ти е втория диф. трябва да потърсиш причината в задволанното устройство и номера на обувките,а не в техниката.
                    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                    Дий Снайдер

Коментар

Пиньонът и короната се сменят задължително ЗАЕДНО. Всеки пиньон е за конкретна корона. "Само" зъбите всъщност е почти всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                        Преди няколко години ме возиха във Фронтера и счупиха задната касета от много боксуване. Този възел се чупи само ако не се експлоатира правилно.
                        Щом ти е втория диф. трябва да потърсиш причината в задволанното устройство и номера на обувките,а не в техниката.
                        Този възел, при този автомобил се чупи или вие по default. Ако експлоатацията и (или) поддръжката са неправилни процесът силно се ускорява.

Коментар

Защо преместихте темата в ОПЕЛ.То питането беше за всички Колеги.
                          sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                            какво разбираш под правилно експлоатиране??да не се боксува ли?
                            от давна съм решил проблема с мостовете на фронтерата ама пусто време все недостига,ако сменяш нещо по дифа сменяй всичко и то да е комплект,по принцип някакво виене чуваше ли се,преди да се строши да не забравиш да качиш снимки
                            P.S. щом при натоварване прескача,значи имаш радиално изместване нещо не е наред при лагерите на пиньона(или изронен зъб)
                            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                              какво разбираш под правилно експлоатиране??да не се боксува ли?
                              Точно така боксуването е вредно за касетата. На планетните и сателитните колела няма лагери и при прекалино боксуване се получава износване което при натоварване раздалечава зъбчатките и от там чупи зъби ,оси и т.н.. Можеш да си представиш какво ще се получи ако парче метал от вътрешноста на касетата попадне между пиньона и короната какво ще стане.
                              Ако има осова хлабина в лагерите на пиньона той ще може да го види и пробва още докато е на автомобила .
                              Та по първоначалния въпрос дали някой възстановява касети на диференциала отговора е НЕ. По лесно е са се изработи нов детайл от колкото да се възстанови повредения.
                              Хората за това монтират лебедки за самоизвличане и избягват боксуването.
                              Последно редактирано от banjo; 21-05-08, 23:06.
                              Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X