Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помагайте колеги,шарнира се разкърца

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помагайте колеги,шарнира се разкърца

За едни може да са глупости но за други е възможно съществуването на временни финансови проблеми.Колега,слагай маслото - при положение,че шарнира не хлопа пък като се разкърца пак тогава ще го мислиш!

Коментар

Ще го сменя момчета,не съм каруцар,пък и ме дразни скърцането.
      Но първо казвайте какъв шарнир,марка евентуално
      Благодаря за отзивите Ви!!
      Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

Прочети тая тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=18721 Понеже долен шарнир не се рециклира, питай дали има варианти, но мисля, че избора се свежда само до Исузу-ви шарнири.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Мисля,че Маринхакер беше писал преди доста време,че е сменял старият шарнир с нов/без рециклиране на старият/.
          Ако може Марине кажи какъв сложи/марка,цена,впечатления/?
          За да реша кой от двата вариянта е по недежден-направо нов или рециклиране/.
          пък и вторият май е по ефтин,а?
          Благодаря предварително!!!
          Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

За да сваля долен шарнир на КБ нужно ли е да се сваля полуоската и тресчотките.И познава ли някой читав майстор който може да го смени.

Коментар

Добре е да имаш скоба за шарнири че иначе много чукане пада. Значи първо му развиваш гайката, ако шпленда не иска да се извади не му бери грижа после ще смениш гайката с такава с пластмасова втулка(маи се казваше самозаконтряща), второ освобошдаваш шарнира от конуса на шенкела, развиваш четирите болта на шарнира към носача, разглобяваш хъба него го държи една зегершайба в канал в края на полуоската (хубаво е тази зегерка да се подмени с нова ф 20 или 22 беше) и после натискаш полуоската навътре и дърпаш главината навън, не е необходимо да извадиш нацяло главината само колкото да има място да излезе бония зъб(шарнирчето). Не е необходимо да се развива горния шарнир!

Не си написал от къде си.

Коментар

Какво те кара да мислиш, че шарнирът скърца, а не нещо друго? Доколкото зная шарнирите на Фронтера и Исузу са идентични. Досега за около 100 000 км. с Исузу никога не съм имал каквито и да е ядове с шарнир. На него (поне при трупъра) има 2 гресьорки.
                Веднъж годишно грес и шарнирите са практически вечни. Освен това шарнирите по-скоро чукат а не скърцат Погледни хващането на стабилизиращата щанга. При мен имаше скърцане именно оттам.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Днес бях на преглед в едно сервизче и освен, че потвърдиха моите съмнения за долен шарнир ме обедиха, че и четирите са за смяна + паразитен хебел.

Коментар

Първоначално публикуван от benjidanov Преглед на мнение
                    За да сваля долен шарнир на КБ нужно ли е да се сваля полуоската и тресчотките.И познава ли някой читав майстор който може да го смени.
                    София Зах. фабрика

Коментар

Първоначално публикуван от benjidanov Преглед на мнение
                      Днес бях на преглед в едно сервизче и освен, че потвърдиха моите съмнения за долен шарнир ме обедиха, че и четирите са за смяна + паразитен хебел.
                      Имай в предвид, че тези шарнири не се рециклират.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                        Имай в предвид, че тези шарнири не се рециклират.
                        Защо реши така? Аз съм с 2 рециклирани вече 20к км.
                        no signature no problems

Коментар

А, и ако ти кажат, че ще ти рециклират и долните шарнири, също бегай далеко. Болта лежи в метална чашка и не подлежи на рециклиране. Само нов.

Това е мнение на Kuzdov а аз имам склонност да му вярвам.
                          Същото нещо ми казаха и в сервиза в Овча купел малко по надолу от Мотоексперт посока към Красна поляна. Става дума за долни шарнири.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Защо реши така? Аз съм с 2 рециклирани вече 20к км.
                            Аз съм рециклирал не само горни а и долни.ДЪРЖЪТ БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ И ТО НА МОЙТО КАРАНЕ.
                            sigpic

Коментар

Колеги, шарнирите на опел и исузу са взаимозаменими. Днес разглеждах и от двата вида. Горещо ви препоръчвам японските - имат гресьорки и си личи по-добрата изработка. Освен това за 100к км. не съм имал никакви проблеми. Никакво тропане, скърцане или луфтове.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от turboto45 Преглед на мнение
                                Аз съм рециклирал не само горни а и долни.ДЪРЖЪТ БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ И ТО НА МОЙТО КАРАНЕ.
                                Знам.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X