Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се познава разбито каре на кардан?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се познава разбито каре на кардан?

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
    Остава и варианта да се смени кардана,но този другият не се знае в какво състояние ще е,без разглобяване няма да стане,така че давай смело,ще си покаже къде е проблема

Поздрави
    Това пък как го измисли? кардан се сменя само ако е нещо ударен сгънат или нещо подобно, иначе се балансира.
    no signature no problems

Коментар

Първите признаци са ясно звънтене /звукът е същия когато удариш по кардана с гаечен ключ без да искаш/когато сменяш предна и задна на сух път,след това звънтенето се увеличава и в един момент, ако нищо не предприемеш почва да бие глухо и в следващия момент почва да тресе /вибрира/на високи скорости.Първо се разбива карето което е на по подвижния възел-при диференциала.По правило се сменят и двете на кардана ,като се маркират частите за да не се обърка взаимното разположение.
      Колеги не съм чувал в България да балансират карданни валове.Някъде по рекламинте виждах център на GKN, но дали балансират не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
        Първите признаци са ясно звънтене /звукът е същия когато удариш по кардана с гаечен ключ без да искаш/когато сменяш предна и задна на сух път,след това звънтенето се увеличава и в един момент, ако нищо не предприемеш почва да бие глухо и в следващия момент почва да тресе /вибрира/на високи скорости.Първо се разбива карето което е на по подвижния възел-при диференциала.По правило се сменят и двете на кардана ,като се маркират частите за да не се обърка взаимното разположение.
        Колеги не съм чувал в България да балансират карданни валове.Някъде по рекламинте виждах център на GKN, но дали балансират не знам.
        Балансират се аз съм виждал на живо.
        no signature no problems

Коментар

Да де,но когато това го правят само на две места качествено,остава и вариант с друг здрав кардан

Поздрави

Коментар

извинявам се за късният пост
            но нямах време по рано че съм в ремонт
            значи аз сменях съединител и при смяната забелязахме че предното каре
            на предният кардан - малкият за предният мост е разбито
            със сваленото каре отидох в магазина на опел и там ми обявиха цена 280 лв като оригинална част
            пак с каренцето в ауто плюса - там го оставих и по размера ми изнамериха новото а момчето ми каза че е от ''някакакъв мерцедес '' но беше зает и не ми уточни
            карето е еднакво с оригиналното 1 към 1 и също е на GKN - взех го за 22 лв
            по въпроса за баланс на кардана - в Габово има ВМЕИ и машини всякакви съответно
            има и такава за баланс на валове и кардани
            практически могат да балансират всичко що се върти
            BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от VeshteR Преглед на мнение
              извинявам се за късният пост
              но нямах време по рано че съм в ремонт
              значи аз сменях съединител и при смяната забелязахме че предното каре
              на предният кардан - малкият за предният мост е разбито
              със сваленото каре отидох в магазина на опел и там ми обявиха цена 280 лв като оригинална част
              пак с каренцето в ауто плюса - там го оставих и по размера ми изнамериха новото а момчето ми каза че е от ''някакакъв мерцедес '' но беше зает и не ми уточни
              карето е еднакво с оригиналното 1 към 1 и също е на GKN - взех го за 22 лв
              по въпроса за баланс на кардана - в Габово има ВМЕИ и машини всякакви съответно
              има и такава за баланс на валове и кардани
              практически могат да балансират всичко що се върти

полезна информация.

Поздрави

Коментар

Колеги извадих задния кардан и карето, но май Куздов е прав и кардана е разбалансиран. На снимките се вижда (според мен) къде са били тежестите за балансиране но сега липсват. Казвайте какво да го правя ако трябва да се баансира къде могат да ми го направят и как трябва да бъде окомплектован кардана за целта( с каретата ли, и с фланеца към задния диф не съм наясно).
                Ако няма в софия къде да се балансира сигурно ще се обърна за помощ към VeshteR.
                Прикачени файлове

Коментар

Койча,намери темата на Rosssko!!!
                  Аз имах разбито каре и купих точно такова дето той е писал.
                  Беше кам 27лв. и сега всичко е супер.
                  За жалост не можах една бира да го черпя колегата Роско.
                  Благодаря му още веднъж.
                  Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

още на 7-ми ще проверя какво е положението и как трябва да бъде карданчето
                    BMW X6

Коментар

Обади се на Лозан-Исузо. Той ги познава тия, дето балансират кардани. За баланс, карданът трябва да е сглобен целия, включително с гуменото "каре" и опашката към ск. кутия (за нея не съм 100% сигурен)
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Карето е подменено с такова на GKN part. № U 110 цена 25.70лв от ауто плюс.
                        Кардана е балансиран даже ми дадоха някаква разпечатка от стенда (става ясно че Киро е правил баланса ) услугата ми струва 60лв. Дали е станало добре времето ще покаже.
                        Прикачени файлове

Коментар

това е приказка с добър край
                          BMW X6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X