Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се познава разбито каре на кардан?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се познава разбито каре на кардан?

За да не отварям нова тема ще попитам тук. Какви са симптомите на повредено каре на кардана? Питам защото от няколко дни се появи едно леко тракане само на изключена от скорост и по инерция без значение със спирачка или не.
    Благодаря предварително.

До: Как се познава разбито каре на кардан?

Гмуркаш се под колата и на изключена скорост хващаш с ръце кардана от 2-те страни на карето и местиш едната ръка нагоре другата надолу, ако има дори лек луфт значи е разбито и е за смяна.
    А за симптоми не се сещам, ако е много разбито ще има вибрации.
    no signature no problems

Коментар

При потегляне и особено при смяна на посоката на движение (напред-назад) се чува отчетлив звън или чукане. По време на движение не се усеща. Хлопането при превключване може да се дължи и на тампон или липса на масло в СК или диф.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        При потегляне и особено при смяна на посоката на движение (напред-назад) се чува отчетлив звън или чукане. По време на движение не се усеща. Хлопането при превключване може да се дължи и на тампон или липса на масло в СК или диф.
        Абсолутно точно
        При мен беше точно така
        Рак, мерак и простак не се лекуват!!!

Коментар

При мен шума се чува само при движение по инерция с ниска скорост, не при превключване на скорости, като хлопането е с честота и като намалям със спирачка хлопа по бавно. Май не го обясних много добре.
          А тампона на скоростната кутия ли да прегледам.

Коментар

Провери да не се е насвяткало някое камъче между грайферите на гумите!Чатка все едно,че има нещо строшено.Поне опиши откъде чуваш чаткането мисля,че много ще помогнеш!...

Коментар

Щом честотата на хлопането се променя, опитай да се да я свържеш с оборотите на въртящите се детайли при спускане по инерция-колелета, диф, кардан и СК. Има и вариант да ти е изскочила зегерката на някой от хъбовете и той ту да включва, ту да изключва или зъбите да опират в капачката. Ако не можеш да се справиш сам, ходи в някой сервиз с подемник и там слушай отдолу.
              Неизвестен мъдрец

Коментар

ако все пак е каре - от бус мерцедес на GKN
                22 лв за предният кардан от ауто плюс
                двете карета са еднакви
                оригиналното което също е на GKN и по съвършенно нищо не се различава от това е 280 лв
                просто щото караш джип - е скъпо
                BMW X6

Коментар

Забележката е добра, само трябва да кажеш от кой модел точно, щото МБ имат безброй модификации......
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Проблема е от карето при задния диф, като го размърдах с ръка нгоре надолу и си тракаше. Остава колегата VeshteR да каже от какъв мерцедес става.

Коментар

Ако не се лъжа,това става от бус форд транзит,мисля че беше 2.5,но не съм сигурен,май имаше тема на rossko,потърси я малко по надолу

Поздрави

Коментар

Мдаааммм буса е форд транзит 2.5д карето е към 30 лева, в другата тема има и снимки
                        Рак, мерак и простак не се лекуват!!!

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                          Проблема е от карето при задния диф, като го размърдах с ръка нгоре надолу и си тракаше. Остава колегата VeshteR да каже от какъв мерцедес става.
                          Мисля, че проблема с карето ти е вторичен, а разбалансиран кардан е първопричината..... Дано не съм прав, но след смяната и няколко хиляди километра ще си проличи. Не е особен проблем, но неприятното е, че има само две места в България за които чувал, че го оправят (срещу стотина-двеста левчета)......
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Мисля, че проблема с карето ти е вторичен, а разбалансиран кардан е първопричината..... Дано не съм прав, но след смяната и няколко хиляди километра ще си проличи. Не е особен проблем, но неприятното е, че има само две места в България за които чувал, че го оправят (срещу стотина-двеста левчета)......
                            Това може лесно да се провери. Като свалиш старото каре си провери гресьорката, ако е ръждясала и запушена и карето е сухо или с ръжда причината е ясна но ако не е така то по-скоро е както казва Куздов.
                            no signature no problems

Коментар

Остава и варианта да се смени кардана,но този другият не се знае в какво състояние ще е,без разглобяване няма да стане,така че давай смело,ще си покаже къде е проблема

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X