Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОМАГАЙТЕ!ВИСОК РАЗХОД.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПОМАГАЙТЕ!ВИСОК РАЗХОД.

Първоначално публикуван от jeepman13 Преглед на мнение
    Градското-ОК,но извънградско със скорост около 110-120км/ч 15.5/100 мисля че е много.

Разхода си ти е висок. Аз съм със същата фронтера с обикновена газова и карам само по задръстванията всеки ден в София и ми харчи не повече от 14-15 на извънградско пада до 10-11 с не по-висока скорост от 100-110. Брат ми кара дълга витара автоматик 130 коня с газов инжекцион и на извънградско миналта седмица му даде 10/100.
    no signature no problems

Коментар

Съгласен съм!За извън града разхода е висок.При мен със скорост 120-140км/ч.харчи около 12лт.

Коментар

Първоначално публикуван от SToDo Преглед на мнение
        Може да провериш ламба сондата дали е прекъсната заради газта, имах такъв проблем на един пасат на който не беше прекъсната ламбда сондата и на бензин сутрин прекъсваше много и след като беше прекъсната се оправи и всичко беше ОК
        А ако се прекъсне сондата когато работи на газ няма ли да натрупа грешки в компа и да свети чек лампата на таблото.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
          А ако се прекъсне сондата когато работи на газ няма ли да натрупа грешки в компа и да свети чек лампата на таблото.
          Aко не се прекъсне ще трупа грешки, и ще измести кривата на запалване с течение на времето и ще ти избяга реглажа на бензин и от там и на газ. За това се прекъсва с реле, като минеш на газ прекъсва сондата като минеш на бензин пак я пуска, така чека ти свети само за малко докато си на бензин и като покараш 100-на метра изгасва.
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
            Aко не се прекъсне ще трупа грешки, и ще измести кривата на запалване с течение на времето и ще ти избяга реглажа на бензин и от там и на газ. За това се прекъсва с реле, като минеш на газ прекъсва сондата като минеш на бензин пак я пуска, така чека ти свети само за малко докато си на бензин и като покараш 100-на метра изгасва.

Колегата ти го каза добре, та въпроса е когато калата е на бензин да работи сондата а когато е на газ да е прекъсната и по-този начин всичко ще си работи идеално. Иначе относно светенето на чека да не те притеснява когато свети ако колата е на газ, лошо е ако свети когато е на бензин

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Aко не се прекъсне ще трупа грешки, и ще измести кривата на запалване с течение на времето и ще ти избяга реглажа на бензин и от там и на газ.
              Аз вече съм с реле и наистина нещата се оправиха, а на диагностика ли трябва да се ходи за тази крива на запалване, че сега понякога пали от втория път.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                Аз вече съм с реле и наистина нещата се оправиха, а на диагностика ли трябва да се ходи за тази крива на запалване, че сега понякога пали от втория път.
                Да не е лошо преди да се прекъсне ламбдата да си направиш диагностига за да вкарат заводските настройки на бензин, и да ти направят реглаж на дебитомера. Защото и той бяга от малките детонации.
                no signature no problems

Коментар

Не е зле също да си смениш кабелите и свещите.Инвестицията е 28лв за свещи Бош с два сребърни електрода - за газ перфектни.
                  Около 60 лв са ти комплект кабели Тасла.В голям процент от случаите това води до намаляване на разхода с 1-2-3 литра.
                  Смяната на капачка и палец е към 80-90 лв и според мен също е наложителна ако караш от не се знае кога с твоите.
                  Със старите електрики колата може и да работи.Даже да работи гладко,но аз бих започнал от там при търсенето на причини за голям разход.После идва ред на въздушният фиртър ,който трябва да се сменя 2 пъти годишно най-малко щом караш на газ.Газта е много капризна по тоя въпрос.Ако след тези елементарни профилактики колата пак гори много - чак тогава на газаджия.
                  ПП
                  Проверете ако има предпазна клапа дали работи добре.
                  Моята започна да гори ,но тъй като бях сигурен в машината и поддръжката и аз веднага зпочнах да търся причина в газовата.
                  Намерих че единият нит на клапата е разбит и тя отваря на една трета.
                  Сиреч колата не получава необходимият въздух и хем не въви както трябва хем качи с 3-4 литра.А на място си работи и се реже перфектно.
                  Даже 120 вдигаше
                  За мен нормален разход за фронтерата 2.0 спорт с гуми 31/10.5/15 Гуудрич АТ е около 11 извън градско и около 13-14 градско
                  Нормално каране
                  BMW X6

Коментар

Аз нямам проблеми с висок разход, преди да прекъсна сондата не искаше да пали на бензин и правеше номера, след като я прекъснах сега е добре само дето по някога пали от втория път и ми беше интересно за тази крива на запалване. Благодаря за отговорите.

Коментар

здравеите колеги имам са6тиа проблем сас мойататоа е 2.5тдс и гори градско 20 на 100 ас сам от димитровград ако мойе да ми дадете савет какжо да правиа а изван града пада разходана 10 на 100 надиавам се 4е ниакои мойе да ми помогне благодариа
                      Land rover 2.5 tdi
                      0884035413

Коментар

много е 20/100. Провери си като за начало въздушен филтър, това е най-елементарното което може да е. По нататък става по-сложно съответно по-скъпо.

Коментар

Благодариа но ако нее това проблема какво може да е
                          Land rover 2.5 tdi
                          0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнение
                            Благодариа но ако нее това проблема какво може да е
                            трудна работа да се гадае
                            Може да е ГНП, може да е дебитометър и т.н

Коментар

Благодариа но сам малко не на иасно от скоро имам джип и не знаиа какво означаваГНП молиа сподели БЛАГОДАРИА ЗА РАЗБИРАНЕТО.
                              Land rover 2.5 tdi
                              0884035413

Коментар

ГНП-гориво нагнетателна помпа, нямам си идея твоята какъв тип е, по принцип механичните доколкото ги знам ги пипат, за да върви повече дето се вика съответно гори повече, ама тогава си има съответните симптоми-от аспуха излизат едни чудеса (черни)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X