Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОМАГАЙТЕ!ВИСОК РАЗХОД.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПОМАГАЙТЕ!ВИСОК РАЗХОД.

Здравейте!
    Джипката (Фронтера2.0 КБ 96Г.)ми дава висок разход на газ,на бензин несъм я засичал по понятни причини.Колата е с газов инжекцион на около6-7м.Работи както на бензин по същия начин и на газ,няма разлика.Разхода на газ градско в пловдив ми е 17-18/100.Сутрин на бензин прави парчета не може да се изфорсира докато не поработи малко и ако подам газ тръгва да гасне и пука или направо гасне.На газ незнам нали прави така защото се превключва автоматично на температура.Иначе после си работи ОК и на газ и на бензин,само на ниски обороти мотора е малко неспокоен.Карал съм я в два сервиза,като в единия я оставих за презнощт да я тестват сутринта на студено и двата не хванаха абсолютно нищо.За този проблем сутрин може да са запушени дюзи,ОК,ама високия разход.Съмнявам се в катализатора да не е задръстен.Възможно ли е от него да вдигне толкова разхода?(17-18/100 с газов инжекцион).
    БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
    TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
    Съби Радев А(-) 0895745706

До: ПОМАГАЙТЕ!ВИСОК РАЗХОД.

отиди на газаджия,щом се опитва да гърми не ти е настроена сместа както хората.и не оставяй джипа,като се пипа да е само пред теб,такива остави го,ще го видим-си търсиш друг сервиз(моята практика)

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
      отиди на газаджия,щом се опитва да гърми не ти е настроена сместа както хората.и не оставяй джипа,като се пипа да е само пред теб,такива остави го,ще го видим-си търсиш друг сервиз(моята практика)

Поздрави
      Газта я слагах скоро,тя ми беше на другата кола ,но я преместих на джипа.Слага ми я газа джията ,който ми я монтира на предишната кола пък и тя е газов инжекцион и той е единственият в региона който е представител на фирмата симгаз и има необходимия софтуер.А за гърменето гърми като е студена на бензин,на газ незнам защото докато не загрее не се превключва на газ.Иначе работи добре и на газ и на бензин,само този разход...

Коментар

Моята фронтера има абсолютно същите симптоми на бензин, дори и да са полужителни температурите като е студена пали на бензин вдига до 1500 оборота и гасне на второто палене задържа ама по малко от 1500 и като дам газ почва да гасне ако прекаля с газта гърми през ауспуха. На диагностиката не се откриха проблеми, според колегата car test е от дебитомера и в края на месеца ще сложа друг да пробвам дали ще се оправи. Ако има колега с бензинова фронтера в софия ще съм му много благодарен ако направим този тест с неговия дебитомер на моята жипка.

Коментар

Явно има някакъв проблем на бензин колега.Не ходи при газаджия,а на сервиз на опел или там някакъв по свестен където да ти я поогледат.И аз имам газов инжекцион и съм установил,че газаджиите са пълни безхаберници.Само знаят да монтират,а появили се проблем вината никога не е в тях.Играят си със софтуера много,но накрая си тръгваш със проблема си.
          П.С.Като разход не е толкова много колкото си мислиш за градско,но при студения старт не би трябвало да имаш проблеми и за това ти препоръчвам да си прегледаш колата.

Коментар

Първоначално публикуван от jeepman13 Преглед на мнение
            Газта я слагах скоро,тя ми беше на другата кола ,но я преместих на джипа.Слага ми я газа джията ,който ми я монтира на предишната кола пък и тя е газов инжекцион и той е единственият в региона който е представител на фирмата симгаз и има необходимия софтуер.А за гърменето гърми като е студена на бензин,на газ незнам защото докато не загрее не се превключва на газ.Иначе работи добре и на газ и на бензин,само този разход...
            Първо си засечи колата на бензин как е, може и да не минаваш 100 километра за тази цел после ако установиш че разхода ти е около 11-13 градско на бензин, тогава ще гледаме газта.

П.С. а може и да отидеш при твоя газаджия да ти пусне компютъра на газовата в икономичен режим.
            no signature no problems

Коментар

Моя проблем вече съм сигурен, че не е от дебитомера. Карах 20км на бензин след като ми свърши газта, на следващия ден паля на бензин и ура всичко е ОК. Възможно ли е при полужение на копчето когат след 2000об. минава автоматично газ, в началото докато съм на бензин да ми пропуска газ и затова да се дави колата?

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                Моя проблем вече съм сигурен, че не е от дебитомера. Карах 20км на бензин след като ми свърши газта, на следващия ден паля на бензин и ура всичко е ОК. Възможно ли е при полужение на копчето когат след 2000об. минава автоматично газ, в началото докато съм на бензин да ми пропуска газ и затова да се дави колата?
                Възможно е, за тази цел смени си газовия клапан и ще установиш дали е от него. Той е около 30-40 лв.
                no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
                  Явно има някакъв проблем на бензин колега.Не ходи при газаджия,а на сервиз на опел или там някакъв по свестен където да ти я поогледат.И аз имам газов инжекцион и съм установил,че газаджиите са пълни безхаберници.Само знаят да монтират,а появили се проблем вината никога не е в тях.Играят си със софтуера много,но накрая си тръгваш със проблема си.
                  П.С.Като разход не е толкова много колкото си мислиш за градско,но при студения старт не би трябвало да имаш проблеми и за това ти препоръчвам да си прегледаш колата.
                  Проблема със студения стсрт е решен.След дълго ровене и оглеждане на мотора открих изваден маркуч,някакъв вакуум.Махнах си и катализатора за всеки случай.Сега пали ок,и ниските обороти се успокоиха.Сега засичам разхода и ще пиша има ли промяна.

Коментар

Може да провериш ламба сондата дали е прекъсната заради газта, имах такъв проблем на един пасат на който не беше прекъсната ламбда сондата и на бензин сутрин прекъсваше много и след като беше прекъсната се оправи и всичко беше ОК

Коментар

Първоначално публикуван от jeepman13 Преглед на мнение
                      Проблема със студения стсрт е решен.След дълго ровене и оглеждане на мотора открих изваден маркуч,някакъв вакуум.Махнах си и катализатора за всеки случай.Сега пали ок,и ниските обороти се успокоиха.Сега засичам разхода и ще пиша има ли промяна.
                      Никаква промяна,разхода е същия!Продължавам да търся причина.

Коментар

Колега видях че си от Пловдив.От градско до градско в голям град разликата е от земята до небето.В София когато карам градско по кварталите разхода ми е 13-14/100 км.Когато карам в центъра разхода ми скача на 16/100 км.Моята е дизел.Взимайки предвид тонажа на джишпката ти,съм склонен да си мисля че разхода ти е нормален.Едно време имах 2 омеги.Под 18 градско не са ми падали...
                        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Според мен няма място за притеснене!Не се шашкай,караш джип и то със слаб мотор 2000.Напълно нормален разход!При мен в града е около 15-17лт.газ.Нямам си и представа от г.инжекцион,може би трябва да е по малък - моята е с нормална газова.И м/у другото г.инжекцион има няколко степени за настройки един от които е "спорт",да не би да си го бъзикнал нещо и това да е причината за разхода който цитираш?.....

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                            Колега видях че си от Пловдив.От градско до градско в голям град разликата е от земята до небето.В София когато карам градско по кварталите разхода ми е 13-14/100 км.Когато карам в центъра разхода ми скача на 16/100 км.Моята е дизел.Взимайки предвид тонажа на джишпката ти,съм склонен да си мисля че разхода ти е нормален.Едно време имах 2 омеги.Под 18 градско не са ми падали...
                            Градското-ОК,но извънградско със скорост около 110-120км/ч 15.5/100 мисля че е много.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                              Според мен няма място за притеснене!Не се шашкай,караш джип и то със слаб мотор 2000.Напълно нормален разход!При мен в града е около 15-17лт.газ.Нямам си и представа от г.инжекцион,може би трябва да е по малък - моята е с нормална газова.И м/у другото г.инжекцион има няколко степени за настройки един от които е "спорт",да не би да си го бъзикнал нещо и това да е причината за разхода който цитираш?.....
                              Да, и аз разбрах от фанатик ,че има три режима и ще ходя да видя моята на какъв режим е настроена.Иначе несъм я пипал,то и няма какво да и се пипа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X