Колеги,някой знае ли какви могат да бъдат последствията ако е карано доста време(около 1000км.) с изтървал преден десен амортисьор? И още нещо,може ли да се смени само той или трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се сменя и левия.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Питане относно изтървал амортисьор
Свий
X
-
До: Питане относно изтървал амортисьор
Първоначално публикуван от Константин Преглед на мнениеКолеги,някой знае ли какви могат да бъдат последствията ако е карано доста време(около 1000км.) с изтървал преден десен амортисьор? И още нещо,може ли да се смени само той или трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се сменя и левия.Благодаря предварително.
Смяната трябва да е на двата амортисьора.
Успех с смяната и ще видиш,кава е разликата с нови,така и по-лесно ще се ориентираш защо се сменят 2х2 а не по отделно.Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...
-
Ясно, разбрах.Сега се усеща едно леко люлеене на предницата особенно при спиране.Неприятното е, че цената на амортисьори за фронтери след 95г.е почти двойна от тези до 95г.Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.
Коментар
-
На колата нищо няма да и стане, освен ти да хванеш морска болест от клатенето и блъскането. Сменяй и двата но със същите като задните за да са с еднакви характеристики. Според мен трябва и четирите амортисьора да са еднакви, но това си е мое мнение. Провери за марката ДеКарбон- купувал съм за моята на много добри цени за които писах във предишни теми.
Поздрави!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнениеИ аз за да не отварям нова тема, ще питам тук. Моите амове са газови, как мога да знам със сигурност че са за смяна освен, че джипа е по нестабилен и се люлее.no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от Константин Преглед на мнениеКолеги,някой знае ли какви могат да бъдат последствията ако е карано доста време(около 1000км.) с изтървал преден десен амортисьор? И още нещо,може ли да се смени само той или трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се сменя и левия.Благодаря предварително.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Константин Преглед на мнениеДай малко повече информация.Откъде могат да се купят.
Коментар
-
тъй като темата е за предни амове,и за да не отварям нова тема ще споделя тук.
Преди около десетина дни ми "умаля или изтърва" преден ляв амортисьор и поради простата причина,че в момента няма средства за купуване на два нови реших да приспособявам от друга кола.Хода на "оригиналния" ам е 11см(т.е. разликата м/у разпънато и събрано положение).Хода на носача-при дъмпстопера е около 9 см.Най-близо до тези параметри се оказа преден амортисьор от лада-12см ход.Поради това,че самия ам е по-къс по размер се налага леко удължаване от горния край.Изпробвах "тунинга" на асвалт(Елхово-Ямбол),паваж и средно лош черен път,не е за вярване,но ладовия амортисьор се държи учудващо добре.
Ако устиска до другата седмица мисля да тунинговам и останалите три амортисьора.Далеч съм от мисълта,че тези доработки могат да заместят качеството на оригиналната част,но понякога спасяват положението.ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
Grand Cherokee 2.7
GSM 0888148630
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар