Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатик-кога работи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Климатик-кога работи?

Честито колега,да се кефиш на охлаждането,защото ако има екстра в автомобил това е клима.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от torozoff Преглед на мнение
      Спроред мен това е осово уплътнение, което не се изхвърля от високото налягане.Климатичната инсталация трябва да се напълни толкова, колко е зададено по каталог за да е 100% ефективна
      А въпросното осово уплътнение се износва от времето и е напълно вероятно да започне да изтича от там фреон.
      Дано си попаднал на майстор за да си нямаш проблеми в близко бъдеще с климатика
      Успех!
      Според теб колега е така,но според сервизите не е така,както е според теб.От там не просто изтича фреон колега,а като пробие направо си излиза от раз.А що се отнася до налягането ,няма майстор,който ще ти каже истината(освен ако не ти е приятел)защото лятото сервизите се пълнят с пичове,с изпуснали "осови уплътнения"-както ги наричаш,чиито компресори са били натъпкани до дупка с фреон.
      ПС:за предишния ти пост.Няма нищо нормално в това на 2 години да зареждаш с фреон.Или моите коли нямат вибрации...;-)
      Последно редактирано от adwokat; 26-03-08, 19:35.
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.

Коментар

Е виж... може да говорим за две съвсем различни неща. Детайла, който е под шайбата на компресора и уплътнява около оста му => осово уплътнение.
        П.С. за по-предишния ми пост това не е норма на всеки 2 год. да зареждаш, а да правиш профилактика, защото има такава вероятност от необходимост на фреон. Твоите коли от кога не си ги закачал на станция да видиш какво количество имаш в инсталацията?
        Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
        Mercedes w212 E350 4matic
        Ducati Monster 600
        O888795575

Коментар

По желание на Адвоката отключвам.
          Последно редактирано от fanatic; 27-03-08, 16:17.
          no signature no problems

Коментар

Колеги, някой може ли да каже какво е количеството фреон по каталог за оригинален климатик (Зексел) на Фронтера 2.4 бензин 1994-та година?

Коментар

Наизуст, между 700 и 800 грама, ама има и въпрос с колко изпаритела е модела? Един или два?
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от torozoff Преглед на мнение
                Е виж... може да говорим за две съвсем различни неща. Детайла, който е под шайбата на компресора и уплътнява около оста му => осово уплътнение.
                П.С. за по-предишния ми пост това не е норма на всеки 2 год. да зареждаш, а да правиш профилактика, защото има такава вероятност от необходимост на фреон. Твоите коли от кога не си ги закачал на станция да видиш какво количество имаш в инсталацията?
                Първо да благодарим на модератора че отключи темата,за да можем да бъдем изчерпателни.
                За да се види количеството фреон е необходимо то да бъде източено с уред поставен върху специален кантар.Когато купих фронтерата направих профилактика,като единствено проверихме налягането в системата при 2000 оборота ,без да мерим количеството на фреона.От тогава 1 година само карам.
                Принципа ми е когато нещо рабори,особено на стари коли,по-добре не пипай много.Не е полезно налягането да е на максимум,респективно количеството фреон в системата.Все пак имаме позагнили радиатори ,поостаряли компресори,които ако се експлоатират в норми и високи обороти има вероятност да спрат да работят.

Затова считам че при старите коли фреона е добре да бъде със 50-100 грама по-малко от максимално допустимото по каталог,при покупка да се премери количеството на фреона в грамове,да се върне обратно в системата,да се сипе масло в системата,колата да не се кара продължително време с включен климатик с над 2500 оборота,в задръствания лятото при много високи температури да се изключва от време на врема(това е за моделите,които нямат фабрични защити за изключване).

Всичко което съм написал е от опит със чупене на компресор и пукане на радиатор,изпускане на втулка на компресор.Трите проблема с различни возила.Накрая намерих добър майстор,който като ми даде тези съвети,и в момента ме "загуби" като клиент.Всичко ми работи и то за повече от 2 години.Другото е късмет и безаварийно.
                Последно редактирано от adwokat; 01-04-08, 08:34.

Коментар

Първоначално публикуван от Fronty Преглед на мнение
                  Колеги, някой може ли да каже какво е количеството фреон по каталог за оригинален климатик (Зексел) на Фронтера 2.4 бензин 1994-та година?
                  Фреон R-12-900 грама +-50 грама-голям зор виждат с тоя фреон,че е забранен и се внася все по-трудно(забранен за употреба и разпространение заради озоновия слой),просто преобразуват климатиците на фреон 134,но трябва да им се смени и маслото в компресорите.
                  По принцип компресора трябва да "върти"когато се зарежда с фреон и той си дозира около половин час количеството.Иначе си има робот,който почти всички сервизи имат-първо вакуумира системата,после се тества за утечки и изпускания на газ и след профилактика ти го зареждат като съответно те "сурвакат"с 70-100 кинта.Фреон 12 поради криминизирането на вноса му от Турция вече струва начерно около 30-35 лева килограма.Цената в съседската стране е 146 лири за бутилка 13.6кг.

Коментар

Благодаря, колеги за отговорите.Майстора ми го зареди с 950 гр. R 134 според показанията за високо и ниско налягане на робота, но искаше да знае все пак колко му дават по каталог, защото оптималното количество фреон гарантира най-добра работа на климатика.

Коментар

Благодаря, колеги за отговорите.Майстора ми го зареди с 950 гр. R 134 според показанията за високо и ниско налягане на робота, но искаше да знае все пак колко му дават по каталог, защото оптималното количество фреон гарантира най-добра работа на климатика.
                      То все едно да дойдеш при мен за консултация и да ти кажа че не знам размера на присъдите...
                      Абе майстори...да не им попадаш...
                      Опитай с този пич:Сашо 0888 816816 от името на Пепи адвоката.Питай на воля,ако е на кеф ще ти е от полза винаги.

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                        То все едно да дойдеш при мен за консултация и да ти кажа че не знам размера на присъдите...
                        Абе майстори...да не им попадаш...
                        Опитай с този пич:Сашо 0888 816816 от името на Пепи адвоката.Питай на воля,ако е на кеф ще ти е от полза винаги.
                        Аз лично минах през много и мисля, че това е Сашо Айзберга от Младост и аз съм ходил при него преди години за нов компресор и тогава не можа да ми помогне, но разбира се това не означава че е лош майстор просто компресор за оригинален климатик на Фронтера 2.4 i "втора употреба" да намериш е цяло чудо.На мен ми отне три години и почти съм сигурен че този който ми сложиха не е, но важното е че сега имам работещ климатик.

Коментар

Аз лично минах през много и мисля, че това е Сашо Айзберга от Младост и аз съм ходил при него преди години за нов компресор и тогава не можа да ми помогне, но разбира се това не означава че е лош майстор просто компресор за оригинален климатик на Фронтера 2.4 i "втора употреба" да намериш е цяло чудо.На мен ми отне три години и почти съм сигурен че този който ми сложиха не е, но важното е че сега имам работещ климатик.
                          И дума не съм продумал за това дали е добър или лош,просто си мисля че има инфо за количествата фреон на различните модели системи.Иначе е същия човек.Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X