Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатик-кога работи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Климатик-кога работи?

Климатика на фронтерата би трябвало да работи кога?кога се включва компресора да охлажда?моята като го пусна трябва да се пуснат и степените на вентилатора за да започне да работи,при вас така ли е?затварям да циркулира въздуха вътре в купето.Забелязвам че като го пусна не се чува да работи нещо под капака,перката не се включва на радиатора,казаха ми в сервиз че сега като е студено има датчик който отчита температурата и затова не охлажда,като се затопли трябва да започне да охлажда
    При вас как се включват климатиците,усеща ли се разлика в вървенето на колата при включен/изключен?аз такава не усещам?Сега в това време вашите работят ли?предполагам че ще се зарежда с фреон,но след пускане,в купето остава специфична миризма,и в предната кола съм го забелязъл след като съм пускал климатика,но при нея няма зиме/лете пускаш и компресора работи,при фронтерите как е?

Поздрави

До: Климатик-кога работи?

На моите коли климатик ползвам и зимата като размръзявам предно стъкло сутрин.По-бързо става.Нямам никаква миризма в купето и никога не съм доливал фреон.Фреон ако се долива значи от някъде изтича= проблем.Малката перка за климатика винаги ми се включва ,а при спряно парно климатика се изключва автоматично.

Съвета ми е ако всичко работи,да не ходиш на майстор.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

При мен е само една перка,не се влючва когато го пусна?мисля да отида да го заредя с фреон и ако не духа студено,ще трябва да търся проблемамиризмата предполагам е от филтъра,но компресора чува ли се при твоята когато го пуснеш?

Поздрави

Коментар

Ето ти човека - Жоро ГСМ-те 0885 126 711 и 0898 217 888, сервиза му е в района на Табаковата чешма, много добър. Освен това и е сродната душа . При него смятах да те водя за хъбовете. Така че при всички положения ще се запознаете. Действай, ще ти разскаже всичко за твоята клима.......
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Благодаря много Злой!ще му се обадя още днес!

Поздрави

Коментар

Значи компресора на климатика има една защита която не му позволява да работи ако няма фреон, така че ако е изпуснал няма да ти работи и цялата инсталация на климатика. Иначе миризмата е изцяло от остарелият филтър който трябва да смениш че е много неприятно. Отиди да ти проверят системата и дано няма изтичане отнякъде че е лошо

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
              На моите коли климатик ползвам и зимата като размръзявам предно стъкло сутрин.По-бързо става.Нямам никаква миризма в купето и никога не съм доливал фреон.Фреон ако се долива значи от някъде изтича= проблем.Малката перка за климатика винаги ми се включва ,а при спряно парно климатика се изключва автоматично.

Съвета ми е ако всичко работи,да не ходиш на майстор.
              При автомобилите климатичната инсталация не е както при битовите, при автомобилната има много повече вибрации, в последствие на които е възможно при по слаба връзка някъде, да си отива по минимално количество фреон, което всъщност е съвсем нормално, на 2-3 години да се прави профилактика на инсталацията фреон + масло.
              Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
              Mercedes w212 E350 4matic
              Ducati Monster 600
              O888795575

Коментар

Ремонт на компресора и олекване с 200 лв,е цената да има климатик,но аз съм доволен,сега поне знам че всичко по колата работи,и е направено както аз искам.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                  Ремонт на компресора и олекване с 200 лв,е цената да има климатик,но аз съм доволен,сега поне знам че всичко по колата работи,и е направено както аз искам.

Поздрави
                  Какъв се оказа проблемът, освен липсата на фреон?
                  Ducati Monster 600
                  O888795575

Коментар

Единият мъркуч за ниското трябва да се капсулова,на компресора някаква гумена втулка,масло,лагер, и още мещо беше ама не го запомних,компресора си работи отлично,изпускаше фреон от там,днес ще капсуловам маркуча и ще го заредя най-накрая,че лятото идва

Поздрави

Коментар

За гумената втулка или семеринг.Количеството фреон е определено за всеки автомобил и вид компресор.Когато го пълниме е по-добре да не се пълни на максимум,защото лятото в задръстване и при екстремни горещини,както беше миналото лято,налягането се увеличава и исхвърля този семеринг,респективно фреона и маслото.
                      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

работи на голямо налягане ,трябва всичко да е ок,в смисъл маркучи,компресор,радиатори,ще му направя и профилактика,за да съм сигурен за нея.

Поздрави

Коментар

За гумената втулка или семеринг.Количеството фреон е определено за всеки автомобил и вид компресор.Когато го пълниме е по-добре да не се пълни на максимум,защото лятото в задръстване и при екстремни горещини,както беше миналото лято,налягането се увеличава и исхвърля този семеринг,респективно фреона и маслото.

Споко, той е в добри ръце.
                          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Спроред мен това е осово уплътнение, което не се изхвърля от високото налягане.Климатичната инсталация трябва да се напълни толкова, колко е зададено по каталог за да е 100% ефективна
                            А въпросното осово уплътнение се износва от времето и е напълно вероятно да започне да изтича от там фреон.
                            Дано си попаднал на майстор за да си нямаш проблеми в близко бъдеще с климатика
                            Успех!
                            Ducati Monster 600
                            O888795575

Коментар

Вече имам работещ климатик!Искам да изкажа големи благодарнасти на колегата Злой,и на човека който го оправи,не бях виждал от много време хора като него който наистина знаят какво правят,думата е само една професионалист.
                              Сменихме и единият мъркуч на високото с нов,тестван е и работата заспа.остана само времето да се стопли да се порадвам на него.

Поздрави
                              Последно редактирано от FiveFinger; 26-03-08, 19:19.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X