Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за установяване на типа диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за установяване на типа диференциал

Благодаря на Всички участници в темата до момента.

Аз продължавам да търся всякаква информация по въпроса, но явно е доста специализирана и не откривам нищо съществено засега .

За съжаление обаче все още не се е появил някой, който да ни помогне с установяването на типа диференциал. Имам предвид, че и друг колега koi4a се интересува от типа диференциал освен мен.

Доколкото знам във форума има изключително компетентни технически участници и се надявам, някой от тях да види тази тема и да помогне. Например от това което съм прочел виждам че fanatic е един от тях, така че го моля за лична информационна помощ .

Междудругото се радвам да науча, благодарение на ceco.v.s, че не съм бил излъган от Opel в Пловдив по отношение на количествата масла по ходовата част.

Очакавам Вашата помощ с нетърпение - трябва да знам дали съм с правилното масло, ако искам да имам движеща се Фронтера. Това ми е единствената и първа собствена кола.

Коментар

ами щом искаш успокоявай се така, ама аз доколкото виждам в сметката ти е написано,че в диференциалите ти са сложили 6литра масло?! Е как да стане това при положение,че предниа диф събира 1,7л. по каталог, а задния според това дали е ЛСД или не между 1,9 и 2,4 л.Да ги пръснат повече от четири литра не могат да вземат двата. Колкото до раздатката и скоростната кутия четири литра е нормално и съвпада с даденто по каталог. Бях ти писал пък и други участници във форума са го писали какъв е най-лесния начин да установиш типа диференциал- най-важното е да го определиш дали е ЛСД или не. По точни детайли се моли да не ти трябват... т.е не ти желая да ти се наложи да го отремонтирваш

Коментар

Наистина 6 л. масло в дифовете немогат да се съберат. А по отношение на дифа почвам да се чудя да не е сменян капака и на него да няма никаква информация освен някакъв part. No.

Коментар

Доколкото разбирам ми е сменено маслото на двата диференциала, скоростната кутия и т.н. раздатка - не знам какво точно е това. За всичко това според Сервиза е изразходено малко повече от 9 литра, аз съм платил 6+4, общо 10 литра.

По отношение на механичният експеримент дали диф. ми е LSD или не получавам доста странни резултати:

1.При вдигната изцяло задница на колата и завъртане на едното задно колело другото се завърта в противоположна посока. Според изписаното във форума не би трябвало при това положение да имам LSD.
          2. Тази неделя се качих специално до заснежен район със поледица и сняг по пътя и установих следното. При режим 2H, когато едното задно колело превърти след около четвърт или половин секунда най-много превърта и другото задно и така да се каже колата се изправя, запазва посока . Има период макар и кратък, в който и двете задни превъртат едновременно. Ето това е объркващото в моя случай . Какво мислите по въпроса?

Коментар

Първоначално публикуван от ceco.v.s Преглед на мнение
            като количество не са излъгали много.преден.заден.раздатка.скорости като обшто са над 9 литра
            Това което си казал не е вярно !!!
            Oсвен ако под много нямаш предвид поне 2 литра по около 30 лв.
            ето смятайте.

Последно редактирано от fanatic; 14-02-08, 22:48.
            no signature no problems

Коментар

що се отнася до спора ви ако мога да смятам-скорости-2.95 + раздатка-1.45 +заден диф-2.3 -преден диф 1.7 като теглим калема се получава 8.4 ,и това е без да остава нищо по шприца , маркуча и ако смятаме че шишетата съдържат точно по 1000 милилитра , значи грубата сметка със фирата надхвърля 9 оки ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,повечето масла които се продават във българия са стандартно по 948 милилитра-една пинта
              Последно редактирано от isuzo; 17-02-08, 09:52.
              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Да наистина сметката излиза така - въпроса е дали задния диф. е побрал 2,3 или 1,9 и от там какъв е: LSD или Standard.
                Това за съдържанието като количество на маслата не го знаех - интересна и полезна информация .

Коментар

ето моят диф какъв е и след днешната проба има лсд,гумата се въртеше в същата посока,но моя побра 3 литра,поне така излезе ако маслара не ме е излъгал и след консултаций с съфорумци май е!Който е от Плевен да не ходи в руският център,там е само 1 който се занимава с масла и гресиране,голям мошеник излезе!там повече няма да стъпя!
                  качеството е малко лошо на снимките.

Поздрави
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                    ето моят диф какъв е и след днешната проба има лсд,гумата се въртеше в същата посока,но моя побра 3 литра,поне така излезе ако маслара не ме е излъгал и след консултаций с съфорумци май е!Който е от Плевен да не ходи в руският център,там е само 1 който се занимава с масла и гресиране,голям мошеник излезе!там повече няма да стъпя!
                    качеството е малко лошо на снимките.

Поздрави
                    На третата снимка от ляво на дясно на капака на дифа виждам една планка???Тя каква роля има и какво "държи"?На моя такова нещо липсва?Много ми е интересно?

Коментар

На картинката по долу е описано но не съм на ти с руския, разбрах че го имат само тези с пружини отзад.
                      Прикачени файлове

Коментар

Последното ми мнение по темата изчезна известно време, след като го видях публикувано. За съжаление не мога да го възстановя точно.
                        Искам да попитам най-учтиво дали това е въпрос на технически проблем или мнението ми е било изтрито от Модератор на темата. Съответно ако е втората причина - защо се е наложило такова действие Благодаря Ви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X